Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Güzel uygulama. RTÜK sadece radyo ve televizyondan sorumlu değildir. Gelişen teknoloji ve dijital dünya da internet ağı denilen bir erişim olanağı var elbette. Tıpkı televizyon ve radyo gibi haber kanalları, diziler ve filmler sunuluyor. İnceleme, araştırma ve sunma hakları var. Unutulmamalıdır ki, internet artık herkesin kullanımında olan bir şey ve bu durum kötü ve ahlaki değerlere aykırı içerikler barındırılabiliyor. Örneğin, 7 yaşında ki bir çocuk bol küfürlü sahneleri duyabiliyor, görebiliyor ve bunu gerçek yaşamda uygulayabiliyor. RTÜK her ne kadar o dizide yayınlanan küfürü TV ekranlarında biplese de çocuk tekrarında Youtube, İzlesene. com gibi birçok popüler yayınlarda küfürlü içerikleri görebiliyor. Elbette ki, insanların özel hak ve hürriyetleri vardır. Zaten devlet diğer türlü içeriklere karışmıyor. Bunları izlemek ve görüntülemek senin kararların. Fakat, ulusal olarak Türkiye de yayınlanan diziler ve filmler gibi yapımları denetleme ve incelemeye alma hakları vardır. Türkiye’yi ve Türk toplumunu tehdit eden internette bir sürü yasaklı durumlar vardır. Bunları incelemelerini destekliyorum.
"Radyo ve televizyon" ibaresi değişse idi haklı bir karar. Ama bazı şeylerin sınırı olmalı. İnternette en fazla kısıtlanan ülkeyiz. Ben çok yanlış buluyorum.
En çok kısıtlanan ülke KuzeyKore. Ülkede sadece bir kaç tv kanalı ve devletin belirledigi internet. Proglari var onların disi yasak bilmeni istedim.
RTÜK hani su sigarayi sansürleyip silahi sansürlemeyen kurumdan mi bahsediyorsun?
bu kurumun denetleme yapmasi yasaklanmali acilen.
öppsme sahnesine ceza kesip adam öldürme sahnesine ses cikarmayan rtük'ün ahlak anlayisi 😂
su küfürü cocuklara kötü örnek olarak görüp rtük en iyisini yapiyor sansürleyerek diyenler bu konuda ne düsünüyor?
misal öpüsme sahnesine ceza geliyor cocugun kafasinda isik yanip heee demek ki öpüsmek topluma zararli birseydir ceza verildi deyip öldürme sahnesine ceza verilmediginde demek ki adam öldürmek siradan birsey rtük bile ses cikarmadigina göre herkes herkesi öldürebilir algisi mi olusuyor?
hani küfürlü sahnelerden örnek aliniyorsa eger ayni sey diger sahnelerde de gecerli mi?
asil soru su : rtük ne yapmaya calisiyor alakasiz seylere sansür uygulayip canice olan sahneleri es gecerek.
Netflix, youtube diye başlar bütün sosyal medya ve internet ortamına da çomak sokmaya çalışırlar. Doğru değil.
Cevap
85Cevap
Zaten internetten üzerinden abonelikle yayın yapan kanala ayrıca bir sansür gelmesi çok saçma
Tib zaten internet içeriklerine gerek kendisi gerek mahkeme kararlarıyla müdehale edebiliyordu.
Şimdi işlerine gelmeyen haberleri bile sansürleyecebilecekler.
netflix'e yapılacak denetim genel olarak reşitleri etkileyecek.18 yaş altındakiler netflixi daha az kullanıyor. kısacası her şeyde olduğu gibi bunda da kısıtlamayı yiyoruz. cinsel içerik, şiddet vs yaşı düştü diyorsunuz çocuk sussun diye tablet koyuyorsunuz önüne. sınırlamayı getirmedikten sonra çocuk her yerde öğrenir. denetlemenin asıl amacı insanları her yönden kısıtlamak istemeleri..
Herşeyin müdahelesine çok karşıyım ama bir anne olsam belki olaya şeffaf bakabilirdim. Çocuklar çok ufak yaşlarda teknoloji ile buluşuyorlar bunların çoğu şiddet, cinsellik içeren içerikler oluyor. Çocuk gelişimi için sağlıklı olan ne varsa ben ondan yanayım.
teknolojiyi üretemeyen bir ülke olarak gerekli teknolojiliride denetleyemez isek internet ve teknoloji savaşını kaybederiz bir toplum sadece fiziksel savaşla yok olmaz kültürü ölen aklı engellenen bir toplum zaman içinde
yok olmaya mahkumdur bugün bir çoğumuza özğürlügün kısıtlanması gibi gelen bu olay aslanda atılması gereken adımların en başındadır hata sosyal paylaşım siteleride denetleme altına alın malı gerekirse kapatılmalıdır kimse halkın aklını sulandıramaz aklını karıştıramaz
bu kim olursa olsun müsade gözterilemez
bu kısa zamanda gerı cekılır emın olabılır sın aksı taktırde youtube kesınlıkle bundan rahtsız olacak cunku herhangıbır durumda kendı yonetmelıgıne bı saldırı olacak gorurler bılıyorsunuz butun sunucular vesayre onların elınde ve turkıyeye kapatacaklardır tıpkı facebook un ve twıtterı kapattıklarında facebook sahıbı suresız kapatma olarak soyledıgınde turkıye agları bıraktı felan zorunlu ıs uluslararası platforda bıle adamlar haklı cıkar cunku sahıplerı onlar
Artık her kullandığımız şeyi denetliyolar. vergiler, yayınlar, televizyonlar, sokaklar, evler...
sonuç olarak bazı noktalarda insanların özgürlükleri kısıtlanıyor. Evde aile ortamında zaten denetimli yayın yapılıyor. Ben o küfürleri duymak için internetten dizi izliyorsam bunu neden engelliyorsun? Madem engelledin yönetmene ceza kes bize neden kesiyorsun?
RTÜK... Sanki çok iyi işler başarmışta buna alkış tutacağız.. Ulan siz önce gidin silahları falan sansürleyin. Ahlak dışı, toplum ahlakını bozan şeyler olarak '' Eşşeğinoğlueşşek'' kelimesini bile sansürlediler.. Ona sansür, buna sansür..
gerekli abi yani şu yönden bakın 12 13 14 15 yaşındaki çocuklar bile nette geziniyorlar p*rno sitesi bilmeseler bile bir çok dizi de açık sahneler göz önüne alınıyorsa gelecek için önlemse alınsın gerek li
Saçmaa olur fılmlerı sansurden ızlıyemıoruz saşak desen pip dıo bır youtubede rahattık smdı orada sansur saçmaaa
Bence çok yerinde bir karar inşallah sözde kalmaz ve cinsel içerik olsun ve kadın erkek fark etmeksizin birimini küçük düşürücü içerikleri sırf para kazanacaklar diye nasıl bir nesil yetişiyor farkında mısınız...
Umurumda bile değil açıkçası. Parasıyla değil mi arkadaşım, kimseyi ilgilendirmez. Veriyorum parasını izliyorum Netflixi :D
Saçmalık zaten dizileri güzel yapan onların doğal hareketleri ve sözleri. Bu kufurde olabilir yani. Bipp diyince sanki küfür olduğu belli olmuyor.
Zorla herkese at gözlüğü taktırmak istiyorlar, salın la bizi rahat bırakın 😠
Salak saçma işler yeminle. Ne yani adam f*ck off derken altında lanet olsun adamım mı yazacak? Pöf
kurumların hatası, bu gibi şeylere çok geç önlem almasıdır.
youtubenin çığrından çıktığı doğrudur. bundan on yıl önce kimse youtubeyi hesaba almazdı ne zamanki işin içine para girdi.
millet dadandı. bir işte para varsa. tabiki devlet orada dur diyecerk
Devlet dur demiyor, para neredeyse devlet oraya gidiyor.
Artık ufacık çocuklar yaşlarını büyüterek bizler gibi hesaplar açmaya başladılar teknoloji çağındayız öncelikle bunlara önlem bulalım!!!
YouTube'yi erşime kapatamadılar, rtükle yaptırım yapacaklar. İşlerine gelmediği, halkın bilgilendirilmesine mani olmak için.
Sapık zihniyetli bir kurumun saçma sapan hareketleri. Ülke olarak değil, bireysel olarak gelişmeye açığız artık.
Saçmalıkta ne kadar çığır açacaklar diyordum ve gördüm
Her yere karışılması özgürlüğü kısıtlayan bir durum olmaya başladı artık, saçmalık.
Iyi olmus coluk çocuk da cizgi film falan izliyo herseye sahit olmasinlar...
Kontrollü ve objektif bir kurum olmadığı için, ortaçağ kabile kafalarına hızlı geçiş dönemindeyiz..
Ne yapacak? Uygunsuz içeriği engelleyecek mi? VPN kullanacağız ve yurt çapındaki ağ hızını mı yavaşlatacağız? Şu kurumun başına artık teknokrat birilerinin gelmesi lazım.
Güzel fakat netflix ayrı birşey onlara işlem yapamazlar en fazla dns engelleyebilir.
İsabet olmuş
Doğru bir karar verilmiş
Başıboşluk olmasın hiçbir yerde...
Bekliyordum ben... surpriz olmadi... hosuma gitmedi tabii
rtük evimin içinide denetlesin mk ne renk don giyeceğimide belirlesin saçmalık ötesi batı dünyası özgürlükleri genişletirken biz daraltma peşindeyiz anlamsız devlet resmen demir yumruk demir perde 2. iran 2. k. koreyiz resmen
Arap ülkesine döndü Türkiye. Her şey yasak bilim teknoloji özgür düşünce. Sonumuz iyi değil
Nedenege ailesine gene bir şey olmayacak, ona yandım. :D
bence saçma küfür ediyor diye rahat rahat youtube den izleyelim diyoruz onada küfüre bip getirdikten sonra tvden izlemişim aynı şey
para kokusu nereden geliyorsa oraya b. k sineği gibi üşüşüyorlar. Verginin vergisini ödediğimiz şu devlet hala aç ve saldırıyor sağa sola. yetmiyor yetiremiyoruz, doyuramıyoruz adamları vergilerimizle. kulak arkam kaldı gelin onu halledin bari
Olabilir denetimler cezalara vergilere dönebilir bundan emin olmak lazım
Netflix'e de karışacaklarsa abonelik ücretini de ödesinler bir zahmet.
Hadi youtube tamam herkesin erisimine açık. Coluk cocuk icin denetliyorlar da netflix'ten ne istiyorlar? Parasini verip izliyoruz. Zaten tvdeki gereksiz sansurler yüzünden internette yayinlayor bir suru kaliteli dizi. Orayida batirsinlar
Yakında sokakta, mekanda ya da odanın içerisinde de konuşmalarına sansür uygulayacaklar!
Adnan oktara guckeri yetmeyince digerlerine saracaklar
bu da hic birsey izleyemeyecegiz demektir. ya da filmlerin sansurden dolayi yuzde yirmisini duymayacagiz. dudak okuma mizi gelistircez.
İyi olur birsürü saçma sapan video var... insanların ahlaki değerlerini hiçe sayan videolar var bunlar kalkmalı..
Saçmalık. Arkadaş Türk dizilerinin canına okudunuz zaten. Bırakında yabancı dizileri olduğu gibi izleyelim. Hayret birşey.
Devletin başka isi yok ki zaten halkına zulüm vermeyi seviyor ne isin var yotube ya avları düşün yuksullari daha çok vergi nerden alırım. diye değilde nerden az vergi alssmd fakir karnına bir lokma daha yese diye çalışma yapan olsa
Bu ne ki, daha evinize girip biriyle yatıyor musunuz diye denetleyecekler 😂
bence iyi oldu zırt pırt sevişme sahnesınden bıktım abi dizi mi izliyoruz p*rno mu?
Mantıklı insanlarn izlediği şiddet video su veya gayri ahlaki videolar rtük tarafından denetlenmeli ve engellenmeli
Eee sonra ülkenin adını drğiştirip Arap Cumhuriyeti koyalım mı?
Sokaklarda kız-erkek farketmeksizin edilen küfürleri, garip tavırları ne yapacağız peki? İnsanı eğitmeden ne yaparsan yap havada kalır...
Doğru bulmuyorum. Yabancı yayın kanalları içeriklerine neden karışıyoruz ki?
Bir orada eksiklerdi tam oldu içki bardaklarını buzlu göreceğiz orada da artık.
netflix dirilişin yurtdışı yayın haklarını alsın yoksa rahat vermezler
Ulan bir YouTube vardı çocuk filmi izlemediğimiz yer orayı da kreşe çevirdi gavatlar
Özel ve Ücretli kanalların hiç bir şekilde sansüre uğramaması taraftarıyım.
Gayet güzel bir karar. Daha da sıkılaştırılsa daha iyi
Geleceğin tv artık youtube kaç tane tv izleyen çocuk kaldı ki. O yüzden haklı bir karar.
İyice arap ülkesine döndük yeminle.
ya uğraştıkları da iş sanki bana kapatın interneti tv de bir tek trt olsun tamamdır
Netflix i bilemem de youtube a rtük denetiminin gelmesi iyi oldu
Her şeye burunlarını sokuyor lar yeter a.. q
tayyibin önce tükürüp sonra yaladığı yayınları denetlemek için yapılan düzenleme.
Youtuberler lisans alaca yobutube kanalınız durumda kanalınız rtük tarafından kapatılcak
Medya üzerindeki baskı çoğalıyor.
Her halta burnunu sokmasin artik ya
Önce kendi yatak odalarını denetlesinler..
BBC'ye de karışacaklar yakında.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar