Az önce telefonuma mesaj geldi şifreyi değiştirmek için linke tıkla diye, ama ben şifremi yenileme işlemi yapmadım. Biri bunu yapıyor. Hesabımı ele geçirebilirler mi? Güvenlik arttırıcı önerileriniz var mı?
instagram hesabına tekrar girmek için dokun mesajı
instagram şifreni yenilemek için dokun mesajı neden gelir?
Instagram
Instagram şifreni yenilemek için dokun mesajı neden gelir?
Sosyal medya günümüz insanının ekmek gibi, su gibi bir ihtiyacı olarak görülüyor. Abartı ama bazı insanlar gerçekten sosyal medyada yaşıyor. Orada aldıkları beğenilerin, yapılan yorumların samimiyeti ne kadar tartışılsa da insanlar önemsiyor bunları. En çok da Instagram bu yönde ön planda. Her anımızı paylaştığımız sosyal medya hesaplarımızın güvenliği de önemli bu noktada. Instagram'da bazen biz talep etmesek de instagram şifreni yenilemek için dokun mesajı geliyor. Peki neden bu mesajı alıyoruz?
İnstagram Hesabına Tekrar Girmek İçin Dokun Mesajı Neden Gelir?
Instagram mesaj
Öncelikle bu tarz mesajlara her zaman şüpheyle yaklaşmalısınız. Sizin talep etmediğiniz durumlarda gelen her türlü mesaja dikkat etmelisiniz. Hesabınızı ele geçirmek isteyen kişiler bu tarz yöntemlere başvurabiliyor. Bu yüzden instagram şifreni yenilemek için dokun, instagram hesabına tekrar girmek için dokun gibi mesajlardaki linklere asla ama ala tıklamayın.
Bu tarz mesajlardaki linkler sizin hesabınızın şifresini değiştirmek için değil hesabınızın yeni şifresini öğrenip hesabınızı ele geçirmek amaçlı bir adımdır. Bu linklere tıklamadığınız sürece bir sıkıntı yaşamazsınız. Güçlü bir şifre, iki faktörlü koruma ile hesabınız güvendedir. Tabi hesabınıza bağlı mail adresinizin de şifresi güçlü olmalıdır.
Instagram iki faktörlü koruma
Güçlü şifre oluşturmak veya hesabını güvene almak için Instagram şifreni değiştirmeni öneririm. Instagram şifreni değiştirmek için;
Instagram uygulamasına gir, profiline eriş.
Sağ üstteki 3 noktadan Ayarlar kısmına gir, Güvenlik sekmesinden Şifre kısmına gir,
Buradan ilk alana mevcut şifreni, diğer 2 alana da yeni şifreni gir ve onayla.
Bu kadar kolay. Uygulamalı olarak aşağıdaki videodan görebilirsin:
İnternet & Teknoloji konusunda 1,2b cevap paylaştı.
instagramına telefon numaran var mı varsa eğer sey yap sifreyi girdikrten sonra ayrı bir kod daha soruyo o kod sadece senn telefonuna mesaj olarak geliyo ve her girdiğinde o kod değişiyo farklı mesaj geliyo sadece senin telefon numarana yani facebook için yapmıstım şnstada oluyorsa etkileyici çözüm olablr senin için
Googleden araştırırken bu soruya denk geldim banada ikidir bu mesaj geliyor acaba halledebildiniz mi ikili kimlik doğrulaması felan onları yaptım ama birisi kasıtlı olarak mı yapıyor acaba
En İyi Cevaplar