Çamaşır makinesi banyoda çürür mü? Bizim banyo ufak mutfak büyük ama şimdi makinayı banyoya almak istiyoruz, banyoda çamaşır makinesi nasıl korunur? Bazıları ömrü azalır diyor, ne diyorsunuz, dolapta olacak, camasir makinesi banyoda bozulur mu?
İnternet & Teknoloji konusunda 354 cevap paylaştı.
Selam pıtırcık :)
Çamaşır makinesini çoğu evde yer sıkıntısı yüzünden mutfakta kalır bazıları ise yeri olduğu halde banyoya koymaya korkabilir. Nedeni ise makinenin çabucak bozulmasından nemlenmesinden, rutubetlenmesinden ve paslanmadan korkması.
Çamaşır Makinesi
Banyoda Çamaşır Makinesi Nasıl Korunur?
Çamaşır makinesini banyoya bağlamanın temel avantajlarından biri aslında odadaki zeminin iyi bir şekilde su yalıtımıdır , bu sayede çamaşırlar kısa sürede temiz ve güzel yıkanır. Aynı zamanda makinenin acil durum sızıntısı olması durumunda ya da taşma olasılığında önemli ölçüde azaltır.
Banyoda aşırı nemden korkuyorsan eğer iyi bir havalandırma sistemi kurarak bununla kısa sürede başa çıkabilirsin . Yıkayıcı için koruyucu kılıflı ya da ayrı bir priz çıkardıktan sonra, buharlaşmadan korkmamak gerek. Bu sayede makine rutubetlenmez ve kötü koku diye bir şey söz konusu olmaz.
Çamaşır makinesi
Çamaşır makinesini korumanın bir diğer yolları ise banyoyu fazla nemli bırakmamak. Bunun için makineyi yerleştirirken üzerine önceden paspas serebilirsin. Aşırı nemli banyolarda havalandırma dahi yoksa kapı ve pencerelerin sık sık açılması bu nemi ortadan kaldırır. Banyodaki kötü kokuları önlemekle beraber makinenin paslanmasını , küflenmemesini ve rutubetlenmemesini kısa sürede engeller.
Çamaşır Makinesi
Çamaşır Makinesi Banyoda Bozulur mu?
Çamaşır makinesi ömrü 8-12 yıl arasında değişiyor. Biz insanlar bakımımızı nasıl eksik etmiyorsak makineye de bakım yapmak mutlaka lazım. Özelliklede deterjan bölümüne sık sık temizlenmeli. Çamaşır makinesinin bulunduğu ortam sık sık havalandırılıyorsa herhangi bir bozulma olmaz. Fakat nemli bir ortamda kalan makine ilerleyen zamanlarda kokmaya hatta küflenmeye bile başlaya bilir.
Banyoda çamaşır makinesi kullanmak
Çamaşır Makinesi Banyoda Çürür mü?
Çamaşır makinesi banyoda çürümez fakat bulunduğu yer dolayısıyla ıslak ve nemli bölgelerde çürüme ihtimali de oldukça yüksek aynı zamanda makinenin çürümesinin nedeni sadece nemli olması da değil. Makineye bakım sağlanmadığı takdirde ya da temizlenmediğinde zamanla çürümeye döner ve yıpranır. Makineyi korumak adına bazı bölmeler yapılabilir buda makinenin ıslak yerde kalmamasını kısa sürede önler.
banyonun havalandırması iyi olması aksi takdirde buhardan dolayı korozyon olabilir ileride ama uzun vadeli bir durum zaten eskiye makina o vakte kadar senle yaşayacak hali yok...
Allah benim cezanı vermesin onuda ben seçtim. Bıktım artık herkese beyaz tavsiye ediyorum. siddetle hemde mutfak dolabimda siyah kirmizi buzdolabımda kirmizi balkon kapısı assagi kadar cam ömrüm mutfakta geçiyor.🤧🤧🤧
evet kesinlikle bakın elektriksel cihazlar basit gibi görünsede yüksek derecede rizk taşırlar nemden dolayı kablolar ıslandığına elektriği direkt gövdeye verir yok orda kullanmak zorunda iseniz lütfen banyo yapacağınız duş alacağınız zaman elektrik fişini pirizden çekin