Kumaşın ve kullandığınız temizleyici ürünün kalitesine bağlı bu. Eski çarşaflar yıllarca kullansanız ne yırtılır ne yıpranırdı. Annemden kalan nevresimler var rengi bile solmamış duruyor. Kullandıkları da beyaz kalıp sabunmuş. Biz şimdi yok sıvı deterjan yok bu yumuşatıcı yok şu makine koruyucu bilmem ne envai çeşit şey kullanıyoruz yine de solup yıpranıyor. Hiçbir şeyin eski kalitesi yok çünkü. Hem her şey daha adi hem de daha pahalı.
Valla şöyleki bu kesinlikle çarşafından çarşafına değişiyor. söylemesi sahip baya bir para biriktirip aldığım çarşaf nevresim takımını 30 kere yıkadım tık yok. Ama ister istemez biraz daha normal çarşaflar soluyor hatta aşınıp yırtıladabiliyor.
kısaltıyor renk atıyor ve küçülme oluyo nevresimler aslında düşük ısıda yıkanmalı 30/40 gibi ama ben titiz olduğum için açık renkleri 60 c yıkıyorum bu da bozuyo haliyle neyse markayı iyi seçin taç elart gibi markalar çabuk deforme olmaz
Her kumaşın belli bir kullanım süresi ve ömrü var. Maalesef zamanla asinip yipranacak bu çok doğal. Ustelik çarşaf ve yastık kılıfları pike vs. hijyen açısından cok sık yıkanması gerekiyor. Yipransin bizimlemi yaşayacak 🙂
Karışmaz demiş kızların yarısı, hahaha 😅 bir mühendis olarak söyleyeyim bir malzemenin yapısı sıcaklık farketmeden degrede (yıkım) olur. O yüzden 40 derecede yıkarsan da degredasyon olacaktır. Üstelik mekanik bir etki de var. Sonuç: Evet kısaltır.