Bulduğum tüm iş ve staj ilanlarına başvuruyorum, haliyle bu madde de içlerinde. Bir staj yerinden geri dönüş aldım. Bu maddeyi isteyenlerden biri onlar da. Görüşmede bunu sorarlar mı? Ya da office programlarını kendi kendime detaylı şekilde öğrenebilir miyim?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Ofis programları iş hayatında öğrenilir! Daha doğrusu ihtiyacın oldukça, netten araştırarak ya da sorarak sana gerekli kısımlarını öğrenir, ilerleyen aşamalarda da o programlara hakimiyetini daha da ilerletirsin. Şimdilik bunun için ekstra bir şey yapmana gerek yok. Yani bunun için ne kursa gidilir ne de bu programlar için hazır setlere para dökülür. Çoğu zaman youtube'dan bile aratıp dilediğin formülü rahatlıkla öğrenip uygulayabilirsin. Zaten powerpoint ya da word'da çok bir şey yok, oldukça kolay. Ofis programlarında mühim olan exceli iyi kullanabilmek. Bunun için de işe pivot table, vlookup, if formüllerini öğrenerek başlayabilirsin. Gözünde büyütme, halledersin :)
40 Yorumla
Üniversitede eğitilmediyse tam olarak öğrenemezsin. Kursla işi bilenlerden ziyada ilkokuldaki temellerle öğretiyorlar resmen. Kendi kendine kadar bir yere kadar gelirsin ama senin iş tanımında zaten fazla ayrıntılı office kullanmana gerek kalacağını sanmıyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
İnsan kaynakları staji bu. Gerekebilir muhtemelen ama beni çok mu zorlar bilmiyorum.
- +1 yıl
Bir de şöyle bir sey var... Bilgisayarımda office yok 😅 açılmıyor yani, yenisini yüklemeye çalışıyorum ama eskisi silinmedigi için o da olmuyor :/ neyse video falan izleyeyim...
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 944 cevap paylaştı.
+1 yılOffice programları deyince bugünki anlamda sanki günlük hayatımızda sürekli her detayını kullandığımız programlarmış gibi bir aşinalık oluyor. Halbuki Office programlarından sadece Excel bile başlı başına ciddi bir eğitim sayesinde detayları ile kullanılabilir. Benim size nacizane tavsiyem nerde yaşadığınızı bilmiyorum ama her ilde Halk eğitim merkezleri bulunmakda. Şayet İstanbul'da yaşıyorsanız İSMEK eğitimleri temel bir başlangıç için çok ideal olarak gözüküyor. İlk önce bu kurumlardan birine ücretsiz kayıt yaptırmak sureti ile temel eğitimi almanız ve sonrasında ise Ömer Bağcı'nın ileri düzey eğitim setlerini edinerek kendinizi geliştirmeniz.
30 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=MwE0OwA9pzM&index=1&list=PLyQFNhZCWRn_-DttMzqRnBlfWnllRw193Şu işine yarayabilir
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
27Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. Office programları dışarıdan basit görünüp içine girdiğinde yuh bune diyebilinecek cins bir program. Bu yüzden iş yerlerindeki kişiler basit kullanim mi istiyor yoksa ileri seviyemi onu bilmek lazim. Basit kullanim ise kurcalayarakta ogrene bilme ihtimalim var ileri seviye ise kurs şart.
26 Yorumla- +1 yıl
Zaten staj. O yüzden sanki çok desmezler diye düşünüyorum beni. :/
- +1 yıl
İnsan kaynakları staji. Yani cv arama vs yazıyor iş tanımında. Zor olmasa gerek, değil mi? Görüşmede bu konu açılırsa biliyorum mu diyeyim ne diyeyim 🙈
- +1 yıl
Tamamdır, teşekkürler :)
Excel disinda dgerlerini ogrenmek cok uzun surmez. Office egitim seti oalrak arattir Google'da bulursun zaten. Excel biraz daha uzun surer. Ozellikle makro v. b. gibi ust seviyeye gelmen vakit alacaktir. Ama bilgisayarla ilgili butun islerde de excel sart gibi.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 427 cevap paylaştı.
+1 yılOffice programlarini ogrenmek okadarda zor degilki hatta zor biel degul ama hic bilmeyen biri isen zor tabikide yardimci olabilirim ben elimden geldigi kadar
14 Yorumla- +1 yıl
Yani günümüzde bilgisayarı az çok kullanan insan bilir office'i. Ama bir iş için çok mu zorlarlar onu bilemedim.
- +1 yıl
Calismak istediginiz sirket ne is icin istiyor office bilgisini yani bence excel bilgisini daha cok tercih ederler ondan dolayi olabilir
- +1 yıl
Evet muhtemelen onu istiyorlar. İnsan kaynakları staji, cv arama mülakat düzenleme vs yazıyor iş tanımında.
- +1 yıl
Hm anladim ozaman excel ve office yi bilmenizde fayda var bununla ilgili mebin duzenledigi kurslar var 1 aylik gibi bir surede ogrenebilirsiniz tavsiyem gitmenizdir ayrica bircok video var egitim amacli onlari kullanabilirsiniz bilgisayarim serviste olmasaydi detayli dokumanlar gonderebilirdim size
inanmazsın ama bu artık bir level değil kimse görüşme de sormaz ama 2 gün sonra lazım olduğunda excel de doğru dürüst bir tablo yapamazsan ya da klavye de bir tuşu 3 saat ararsan dalga konusu olur. Deneme sürecinin sonunda kapı önü yol açık olabilir :)
10 Yorumla
+1 yılExcel, Word ve benzeri programları öğrenmek aslında çok kolay. Dİlersen yardımcı olabilirim dostum. Kendi kendine öğrenmek istiyorsan youtube da excel eğitim setleri mevcuttur.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 668 cevap paylaştı. Office programını kendine kendine öğrenmek istesen kitapçılarda Office program Öğrenme kitapları g iyisi olandan an her akşam uygulama yaprak konulara çalış
10 Yorumlayoutube'dan sırasıyla
outlook, word, powerpoint ve excel (genelde şirketlerin kullandığı office programları bunlardır) öğrenme videolarını arattır ve evde uygulamaya çalış.10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 344 cevap paylaştı.
+1 yılOffice'nin yardım kısmında detaylı bilgileri var aslında. Kendin bakıp da anlayabilirsin.
20 Yorumla crackli şekilde ücretsiz bilgisayarına indir öğrenirsin ofis programları çok basit aslında :)
10 YorumlaEpey oynamak vakit ve merak gerekmekte tabi nette bir sürü eğitim videolarıda mevcuttur
10 Yorumla
+1 yılKendi kendine de öğrenirsin eğer çok az bilgin varsa. Yoksa bile internette bir sürü video var. Şimdi herşey kolay internet el altında. Eskiden biz başladığımızda windows bile yoktu.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 410 cevap paylaştı. Youtube dan videolar izle kendin programları aç kurcala bir şeyler yapmaya çalış hangi şey neye yarıyor bak zamanla alışırsın basit
10 YorumlaSürekli kullanmadan öğrenemezsin işe başla zaten yavaş yavaş kaparsın inceliklerini ;) sen biliyorum de kabataslak herkes bilir zaten bu programları keza Türkçe bunlar herşey yazıyo üstünde
10 YorumlaCok kolay, video anlatimları var izle faydası olur 😊
10 YorumlaKursa gidip sertifika alırsan senin için daha iyi olur
10 YorumlaYoutube de bu gibi şeyleri detaylı anlatanlar oluyor
10 Yorumlaİnternetten video izle öğrenirsin birde programların Türkçe yamalı kullan yardımcı olur
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 452 cevap paylaştı. halk egitimde bilgisayar kurslarında bu programları iyi öğretiyorlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılondan kolay ne var. gir bilgisayara kurcala word ü exel i. sorarlarsa iyi kullanırm de. ayrıntı sormazlar
10 Yorumla
+1 yılKendi pcnde kulllan kurcala ogrenirsin olmadi sikinti yasarsan bana yaz yardim ederim
10 Yorumladur sana yardımcı olucak bekle :)
13 Yorumla- +1 yıl
gerçek kimlik bilgilerinle üye olucaksın, sonra almak istediğin sertifika programına katılım yapıcaksın tamamı online çalışan bir sistem. katılım yaptıktan sonra o programla ilgili video dersler gelicek karşına bunları bir güzel planlı olarak tamamlayacaksın. sonra seni online sınava tabi tutacaklar başarılı olursan sertifikanı adresine postalayacaklar. Bu sitenin eğitim konusundaki geçmişi çok meşakkatli ve zor oldu. detaya girmiyorum ama burası senin istediğin eğitimi veriyor. Ücretsiz
www.cizgi-tagem.org/?course=microsoft-office-2010 - +1 yıl
Buna geçen gün bakmış ve açıkçası pek bir şey anlamamıştım 😅 şimdi biraz daha detaylı inceleyeyim. Teşekkürler :)
- +1 yıl
cizgi-tagem çok özeldir eğitim konusunda yaptıkları ve mücadeleleri üzerine kitap yazılacak kadar başarılarla doludur. hikayeleri ve özgeçmişide gözyaşlarıyla ve dolu olsada sonunda hak ettikleri değeri kazanmışlardır. neyse detay verip kafanızı karıştırmayım.
çizgi tagem istediğiniz gibi yetişmenizde ilk basamak olucak. sevgiyle kalın
Gizli Üye(36-45)+1 yılbütün başvurularında hakimim yaz. Ben bir şirkette öğrendim kendi başına öğrenmen çok zor çünkü her özelliğinin kullanım alanı farklı.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılaslında çok zor değil ancak halk eğitim merkezleri ücretli ücretsiz kurlar açıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılnetten öğrene bilirsin ya da halk eğitim merkezleri kurs veriyor
10 Yorumla
+1 yılAslında kullanımı çok basittir öte yandan bunun basit olup olmaması sizin elinizde. Gereken tek şey biraz ilgi.
00 YorumlaKurcalayarak ve araştırarak :)
10 Yorumla
+1 yılpratik ile kurslar pek bilgi vermiyo
10 YorumlaKursa giderek öğrenebilirsin.😌
10 YorumlaÖğrenebilirsin evet inanıyorum
#Rades10 YorumlaEgitim videoları izle, yatkınlıgın varsa, çözerisn
10 YorumlaKur pc ne kurcala cok kolay
10 Yorumla
+1 yılyuh. s siyahgirl
14 Yorumla- +1 yıl
Hı?
- +1 yıl
office orta okuldan beridir ögretiliyor
- +1 yıl
Lise dışında herhangi bir bilgisayar dersi görmedim. Onda da office değil kes-kopyala-yapıştır gibi şeyler öğretilmişti.
- +1 yıl
Windows Türkçe
Office programı da türkçe
gidip ingilizce 3dsmax studio veya efter efect ögrenmiyorsun
bir pc mi yok?
Artık 399 tl ye bile 2gb ramli windows hem tablet hem laptop 2 in 1 pc ler var
bitane alsan yanında tüm ofis programlarıda ücretsiz ve hediye olarak var
2001 yıllarında bunlara servet ödüyorlardı
+1 yılKolay aslinda
10 Yorumla
+1 yılçalışarak.
10 Yorumla
+1 yılhukuk bitirecen
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
https://www.youtube.com/embed/EBHpcAIZLI0İş hayatında özellikle Excel sıkça karşınıza çıkacaktır. Bankacılık, insan kaynakları, finans, pazarlama gibi sektörlerde iş başvurusu kabul aldığında pozisyona başvuran kişinin Excel bilgisini ölçmek için Excel' de uygulamalı olarak sınav yapılabiliyor.
Kullanıcılar tarafından, Word ve PowerPoint öğrenilmesi daha kolay ve kısa zamanda mümkündür. Excel'i ileri düzeyde ve makro kod yazma işlemleriyle birlikte öğrenmek biraz daha zor olduğundan öğrenilmesi biraz daha zaman alabiliyor.
Ofis programlarında hiç temeliniz yok ise yüz yüze eğitimlere katılabilirsiniz. Belediyelerin ya da halk eğitim merkezlerinin ücretsiz ofis programları kurslarına gidebilirsiniz. Youtube üzerinden videoları izleyerek ve uygulamaları kendinizde yaparak geliştirmiş olursunuz.
Aşağıya örnek olması açısından kanalımda vermiş olduğum Excel derslerinin ilk videosunu koyuyorum.