Merhabalar. Çok sık telefon değiştirme adetim yok, teknoloji kovalayan biri de değilim zaten. Fakat artık telefonum baya yavaşladı ve bazı isteklerime cevap veremez hale geldi. Zaten yazılımıyla alakalı ufak sorunlar varmış sanırım bu modelin. Şimdi de Android telefon alayım uzun süre kullanayım diye düşünüyorum ve alacağım telefonun beni uzun süre idare edeceğinden emin olmak istiyorum. Hem bütçemi çok sarsmayacak hem de uygulamalarıyla, özellikleriyle ve menüsüyle rahat kullanımlı bir telefon arayışındayım. Oyun oynamak benim için hiç önemli değil diyebilirim. Bu bağlamda akıllı telefon önerileriniz benim için çok önemli, şimdiden teşekkür ederim. Hangi telefonu almalıyım?
Son zamanlarda çok satarak oldukça popüler olan iki markayı tavsiye edebilirim. Bu markalar Huawei ve Xiaomi markaları, yeni telefonlarıyla kullanıcılarını memnun etmeyi başardılar.
Hangi telefonu almalıyım?
Samsung veya Apple gibi firmaların oldukça pahalı fiyatları, ülkemizde insanları farklı telefon arayışına sürükledi. Xiaomi ve Huawei yaptıkları geliştirmeler ve iyi planlamalarla öne çıkmayı başardılar. Sadece ülkemizde değil birçok ülkede telefon satışlarını yükseltmeyi başardılar.
Xiaomi Mi 9
Çok ucuz denemeyecek bir fiyata sahip olan bu telefon, rakiplerine göre bir tık daha uygun denenebilir. Çok kaliteli Oled ekranı, üst düzey işlemci gücü ve kaliteli kamerası ile oldukça iyi özellikleri mevcut. Apple ve Samsungla çoğu konuda kafa kafaya hatta bazı konularda daha üstün olan bu telefon, ilk önerim.
Huawei P30 Pro
Rakiplerine göre uygun olan bir başka telefon ise Huawei P30 Pro, Amoled ekrana sahip olan bu akıllı telefonun birçok özelliği mevcut. Suya dayanıklı olması, mükemmel pil ömrüne sahip olması onun iyi özelliklerinden sadece iki tanesi. Bunun yanı sıra süper hızlı kablolu ve kablosuz şarj özelliği de bu telefonun artı taraflarından.
Telefon önerileri
Uygun fiyatı ve iyi özellikleri ile sana verebileceğim telefon tavsiyeleri bu şekilde.
arkadaşım bir süredir nokia c6-01 kullanan biri olarak sana kesinlikle önereceğim şey akıllı telefon alıcaksan samsung samsun samsung sakın başka birşeye para verme bende değişcem ancak s3 mü yoksa note 2 mi diye kararsız kaldım ... eğer bütcen yeterli değilse samsungun ice diye bir modeli var oda güzel 2 kuzenimde var kullanıyolar uzun zamandır diğer 3 kuzendede s3 var müthiş bişi bir kuzenimde ıphone var abisi beğenmedi s3 aldı.
ama klasik telefon alıcaksn o zamanda kesinlikle nokia alıcaksın
Aslında daha çnce samsung hiç kullanmadım. Menüsü karışık mıdır değil midir çekincwlerim var. İphone aslında hem aklımda hem de kafamı karıştıran bazı konuları var. Çok fazla bütçe ayıramam gibime de geliniyor ama telefon da alınıp uzun süre kullanılası bir şey benim için. Çok kaba ve büyük ekranlı olmasına da gerek yok, tablet gibi dolaştırmak da istemem, kafam karıştı baya bi :)
o zaman samsung ıce alıcaksın tam aradın telefon menüsü karmaşık değildir ve bu telefen piyasaya çıkalı bay aolmasına rağmen fiyatı pek düşmedi çünkü samsungun en çok sattığı telefon senin gibi düşünenlerin tam aradığı bir telefon bakıp incelemeni tavsiye ederim ..bu işlerde kafa karşıklığı çok oluyor bende aynı durumdayım :)) ama ben eledim secenekleri dedğim gibi 2 model arasında kaldım şu an
uygun fiyatlı istiyorsan s2 al hem uygun hemde android işletim sistemli ,çift çekirdek işlemli 1gb ramli olduğundan hızı ve fiyat performansıyla işine yarayacaktır.Android market üzerindeki 500.000 uygulama kapasitesi ve ücretsiz uygulamalarıyla daha çok işe yarayacaktır özellikle ofis programlarıda kullanıcaksan :D
iphone 4s tabi ki. fiyat daha makul seviyelere düştü. onun dışında apple ın geliştirdiği işletim sistemi gerçekten eşsiz. ben apple ın fiyatı nedeniyle hep karşıydım. elektronik mühendisliği okuyorum. incelememiz için getirdiler 1 tane. 1er hafta kadar kullandık. donanım olarak o kadar abartılı özelliklere sahip olmasada telefon kasmıyor. işletim sistemi açık olan 20 uygulamayı öyle bir şekilde çalıştırıyor ki resmen 2 katı özelliklere sahip bi telefonu yer bitirir. bundan sonra yeni telefon alırken kesinlikle apple ilk tercihim olucak. hatta programlamayla ilgilenmesem bilgisayarımıda windows yerine apple olarak alırdım.
0
2 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
buna diyecek bir laffımız yok ıphone yi ayakta tutan en iyi nedenlerden biri ios zaten. ama bence o özellikte ki bir telefona göre o kadar parayı hak ettiğini düşünmüyorum. diğer telefonlardan bana göre ios ve dış sağlamlığı ile önce yoksa ekstradan bir abartısı yok.
ama şöyle bir şeyde var çoğuu kişi phone yi marka çılgınlığı yüüznden alıyor ama pişmn oldukları düşünmüyorum yine de belrttiğm gibi ıphone 5 note2 kadar parayı hak etmiyor (ios harici)
:) iphone 5 zaten geliştirilmeden piyasaya sürülmüş bi ürün. sadece ekranı falan biraz büyütüp 4s in aynısını attılar piyasaya. gereksiz fiyatlar var yani. apple sadece marka çılgınlığından para yaptı doğru. bu yüzdende yeni ürünleri 1-2 model eskisine göre çoooook pahalı. 4s in yakında 1000in altına düşüceğini düşünüyorum(2 ay içinde) o zaman en uygun telefon o olur. note2 ise eski samsung telefonun varsa 1-2 kere yere at neler olduğunu gör. sonra servise falan gönder. şöyle bi test et servisi
Genelde kızların elinde apple dolaşır özelliğine statüsüne işletimine bakmadan babalarına aldırırlar ya da kendileri 4 aylık maaşları ile alırlar senin bütçen 1.400 olduğu için android sistem uygundur sana hem ıos işletim sistemini kişiselleştirememekle kalmayıp kısayollardan mahrum brakılıyorsun insanlığa hitabetmeyen bir telefon bence :D android dilden anlar laftan anlar kişiye hitab eder kalitedir ama kolay yıpranır Samsun Galaxy s4 kullanıcısı olarak çok memnunum eğer telefona root dediğimiz işlemi uygularsan dahada faydalanırsın özellik bakımından işletim hızı bakımından dosyalara erişim hızı bakımından anlayacağın dilden konuşmuyosam :D sana önerim android serisi dir detaya gir dersen Samsung Galaxy S4 Derim S4 MİNİ Değil
nokia lumia 1320 şu anda piyasada performans fiyat karşılaştırmasında en uygun telefon... 1 gb ram 1.7 çift çekirdek işlemcisiyle windows 8.1 işletim sistemi kullanıyor. android sistemindeki takılmalar donmalar mevcut değil. senelerdir android kullandıgıma pişman oldum gerçekten. ayrıca telefonun ekranı 6"... samsung galaxy mega 6.3 ile aynı özelliklere sahip olan telefon sadece 930 lira ;) galaxy mega ise bundan daha dusuk performansa sahip olmasına rağmen 1400 lira fiyatı var... nokia lumia 1320 yi al pişman olmazsın. harika bir telefon hemde bu fiyata alınacak en iyi telefon. bu fiyata samsung galaxy s4 mini alabilirsin. oda o kadar kotu bir telefon ki anlatamam... umarım yararı olur...
yanına bile yaklaşma. en iyi cihazda bile inanılmaz kasıyor yavaşlıyor donuyor. işletim sistemi çık ağır... anlattığım telefonu araştır ve düşünmeden al derim ;) ondan yazıyorum su anda da :)) senelerce değiştirmeyeceğim bir telefon...
windows store da gayet gelişiyor. yani android on senelik bir sistem telefonlarda windows daha 1 yıllık ama aradaki farkı gayette kapatıyor... bence çık takılmamalısın bu klnuya. bundan ziyade cihazın performansı onemli.o fark kapanır zamanla. microsoft buyuk bir firma. ama telwfonun performansk kotu olursa 3 ay sonra yenisini alacaksan 1500 lira vermenin anlamı ne ki? neyse ben yeterince detay verdim. gerisi sana kalmış :)
Onerim şu ki general mobile 2 aldim ve parasina gore super telefon ozellikleri samsung s5 le ayni ve ondan cok daha ucuz piyasada 750lira civari he bide bir ust modeli cikmis sanirim o daha ucuz diyolar hem daha guzelmis . he bu arada markaya para verme ozelliklere para sakin gidipte i phone samsung alayim deme onlar sadece marka
kızlara bir göz at ;) peki çok sağol ama hazır almışken 5s almak daha iyi olmaz mı? mesela 5s 16gb olması işlemcisi neredeyse 2 kat daha hızlı ve ram ne kadar etki eder bilmiyorum bir fikriniz var mı?
Bak ciddi olarak söylüyorum z1 al bir iki tane farkları var birincisi z1 de 2 gb z2 de 3 gb ram var oyun manyağıysan bile her türlü yeter kendimden biliyorum 2. Snapdragon 800 yerine 801 kullanmışlar %5 daha güçlü işlemci ve biraz daha fazla batarya demek bide z2 4 k vidyo oynatıyo ama buna aldanma 4 k vidyolar çok nadir bulunur ve boyutları aşırı yüksek ayrıca accayipde şarz yer
Bence z2 almalisin. Bu telefonumu aldigimda yeni cikmisti cok istedim ama ucretinden dolayi alamamistim. Cok saglam bir telefon ve kamerasi da oldukca iyi. Tasarimi da iyi bence. Isinmadan bahsetmissin ama akilli telefonlarin cogu zaten cok isiniyor :)
ben telefonun fazla kişide olmaması taraftarıyım iphone samsung gaalxy gibi onun için z2 tam istediğim bir telefon şuanda ama pişman olursam diye korkuyorum bu ilk telefonum olucakta
Arkadaşım g2 kullaniyor. Ben abartili ozellik gormedim acikcasi. Ama z2 nin cok cok saglam oldugunu duydum. Ve ayrica kamerasi da cok iyi. Saglamligi tur bindiriyor digerlerine. Yanlis hatirlamiyorsam su gecirmez bir de. Su gecirmez ilk telefonlardandi sanirim. Umarim karistirmiyorumdur :) ben note 2 kullaniyorum memnunum ama z2 tur bindirir :)
android tarafında en iyi cihaz lg nexus 4 sebebi ise rahat 2 sene daha güncelleme alabilecek düzeyde google her zaman kendi telefonuna öncelik verir.sony xperia z de çok güzel ama güncelleme konusunda firma yetersiz.zaten ios ta en iyi olan cihaz iphone 5.kişiye göre değişim göstersede tercihimi kişiselleştirmekten yana kullanıyorum.lg nexus 4 bana göre.
0
2 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
lg ye çok güvenmiyorum belki de reklam yapmadığı için halkı çekmiyordur
nexus4 teknosada 1400 tl ye satıldı anında tükendi amerikada ise 350$ dan satılıyor.benim düşüncem bir defa telefon almak en az 1 yada 2 yıl almamak.lg nin ürünlerini bende sevmem ama android kullanmak daha cazip geldiği için alırım o cihazı.hafıza kartı olmaması sorun sadece.
LG 626 ile sosyal medyada rahatlıkla gezersin, iş görür bir telefon, ancak elden çıkarmak istersen telefoncular ikinci el HTC satamadıklarından dolayı sıkıntı yaşarsın, ölü fiyata verirsin.
benim tavsiyem bütçeni biraz daha genişletip 5.5" QuadHD ekran 13 MP Çift led kamera 2 GB RAM 4 çekirdekli 2.5 ghz hızında işlemci 16 GB dahili depolama özellikleri ile LG G3... Değerli olması açısından iPhone 5...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Huawei g7 ve ya p8 hocam kesin öneririm. Bir yıldır g7 kullanıyorum süper hızlı bataryası iyi gidiyor. Isınma donma kasma yazılımsal hatalar karşılaşmadım. Bu sürede Samsung kullansam en az iki kez yazılım attırmak zorunda kalırdım. Hem kendi yazılımlarını kullanıyorlar hem cihaz çok sağlam Ben bu cihazı alırken kardeşime s5 almıştık aynı sürede üç kez servis gördü cihazı ve bugün itibariyle ona p8 aldım.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ayrıca 1000 TL verdiğine değecektir bu cihazlar
P8 lite 16 gb 800 lira bugün aldım G7 ise 650-700 civarı uygun fiyata kaliteli cihazlar.
Ben general mobile kullanıyorum şubatta aldım. Kaç kere de yere düşündüm hala sapasağlam şarj sorunu hic yok uzun sure dayaniyor megapixeli iyi. Ayrıca hic donmuyor.eskisi samsungdu iki ay kullandım kardeşime verdim çünkü şarj donma depolamada sorun yaşanıyordu ki general m.ile ayni paraya almıştım. Sanki telime hatta diğer telefon markaları dava açmış ayni kalitede ama daha ucuza satıyor diye.bence isme aldanma
General mobile de Tük markası tezatlığa bak. 1000₺ nin altına bulabileceğin en iyi telefonu söyledim sana bence teknik özelliklerini iyi karşılaştır. ayrıca şunu da izle
Telefondan banka hesaplarını kullanıyorsan ya da alışveriş yapıyorsan ne olursa olsun iPhone öneririm Samsung ve diğer tellere virüs cok çabuk giriyor ve Arada donmalar yaşanıyor apple da asla yaşamazsın ☺️
Samsung hariç bakabilirsin , fiyat seviyesini arttirmak istersen meyzu markasina göz gezdir dünyada en iyi cep telefonu markasi secildi gitti gidiyorsan sifirlarini guvenle alabilirsin
Ben yaklaşık 10 gün önce Xperia Z2 aldım. Memnunum. Gerçekten iyi bir telefon. Sağlam. Tasarımı ve özellikleri gayet iyi. Sana tavsiyem Sony Xperia Z2 alman.
Hayır, her telefon kadar ısınıyor. Sadece 4k video çekiminde ısınma sorunu yaşayabilirsin. Önümüzdeki günlerde Sony yeni bir güncelleme yayınlayacak. Bir nebze de olsa sorun giderilecektir diye düşünüyorum. Başka da bir ısınma sorunu yaşamadım. Isınırsa da bir buzlu suya sokarız :D Ne de olsa suya dayanıklı :D
Şimdi şurda bir ayrıntı var. Bu tür telefonlar su geçirmez değil. Suya ve toza dayanıklı. Mesela Sony yarım saat tuzlu olmayan suda kalırda bir şey olursa garanti veriyor. Tabi 1,5 metrenin altında bir derinlik olmamalı. Sony bu konuda oldukça iddialı.
Azicik daha para biriktirip samsung note 3 veya s5 al derim en iyisi bunlar bence sonrada gear alirsin :-). Tavsiyem bu ama general mobile da alabilirsin
LG Optimus e460 var pek memnun değilim yani oyun oynanacak telefon değil :D general mobile var hem fiyatı uygun hemde kullananlar memnun araştır istersen o telefonu s3'le aynı özellikteymiş hatta fazlası da varmış
1
3 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
evet ben de generali dusundum umarım 700den duser :)
1000tlyi asmasan zor memnum kalirsin alacagin telefondan ama sana bisey diyim general mobile den uzak dur sakin alma hayatinin hatasi olur bukadar net.
kimse kusura bakmasın ama discovery eşek gibi bir telefon eğer sosyal bir hayatınız varsa uzak durun sahibini delirtiyor geri kalan markalarda bir tuhaf paranızın karşılığını vermez iyisimi siz iphone 4 falan alın bence
1100 tlye çıkabilirsen eğer nexus 5 ve g2 alabilirsin o civarlarda bulabilirsin yok daha ucuzdersen s4 mini moto g discovery alabilirsin hepsinden de memnun kalırsın eminim
şu an alacak olsam ne iphone ne galaxy. nexus 4 akıllı cep telefonu alırım. fiyat performans olarak birçok yönden diğer ikisinden iyi. diğerlerinin reklam gücü yüksek sadece.
aklın varsa samsung dan uzak dur derim ilk önce :D sonra ucuz diyorsan lg ye de bakmalısın hem güçlü hem uzuz.lg g2 şimd ucuzlar çünkü g3 çıktı 1150 lira falandır ona bir bak derim.ama lumia 820 de akar
1
1 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
lg G2 yi düşünüyorum evet inşl. uczlarda alırım :D
smdı gıdıp 800 tl ye telefon alırsın ekonomık olsun dıye 1 yıl sonra degıstırmek ıstersın ondan sonra onu satsan para etmez 100 tl eder.hepten zarara gırersın.1 defa ıyı al 3 yıl sorusuz kullanırsın.3 yıl sonra zaten 4g falan çıkar..htc one 2 bınden fazla bu htc one mını yapmıslar ekran boyu falan gayet ıyı ınternetı hızlı telefonun altında ve ustunde hoporlor var ses kalıtesı mukemmel.bıde dıgerlerınde ayıran en onemlı ozellık ultrapıksel kamerası var.ultrapıksel kamera dığer kameralardan farklı son teknolojı kamera sıstemı.gri rengınden al çok guzel.zaten telefonu elıne al hemen anlarsın farklı olduğunu bu nee yaa herkesde samsung s4 veya ıphone.mullet tam koyun ıste
görünüş olarak iyi bir telefon ama cin malı iç özellikleri işlemcıdır sudur budur iyi görünsede kalitesiz kullananlar var memnunlar ama cin malı sonucta
Ben iphone 5s aldım şarjı bir gün zor yetiyor. Sakın samsunga bulaşma kız arkadaşıma lg g2 aldık hem şarj olarak hem teknik olarak çok iyi çok da kibar bir telefon giyatı da 1400dü en son
S4mini idealdir ben onu kullanıyorum çokta memnunum S4 alıcaktım birsürü gereksiz özellik. Cebede sığmıyo iki elle tutmak zorunda kalıyosun. S4miniyi en az 20 kere düşürmüşümdür ufak çizik bile yok :)
Al bi iphone kafan rahat olsun:))Cok param gitmesin diyosun hakli olarak ama iPhoneye harcanan paraya acimazsin emin olabilirsin hem bi bayanin elindede hos ve kibar duruyo:))
General mobile discovery air al ben kullaniyorum harika bir telefon bir kere cok ince kamerasi gayet iyi renk secenekleri guzel ve uygun fiyatli internette 800tl fakat internettekinin garantisi bir nevi olmadigi icin teknosadan 1000 liraya aldik
o sana kaldı da :)) 3310 nasıl laf edersin o bir ekol o bir değer o bir olgu o bir ekol o bir tiran o bir antika o bir efsane o bir süpermen alanında vaz gecilmez olmazsa olmaz :)) ne diyorsun sen o el yıkanmadan elle tutulmaz :))
bende senin gibi telefon alıcam kafam general mobile discovery ile turkcell t 50 arasında ama ıpad mini 2 mi alsam diyorum kararsızım sen olsan napardınn :))
En İyi Cevaplar