?
Şantaja uğruyorum yardım edin?
?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dava aç tabiki para vermeyi düşünmüyorsun heralde.
Ne yaptıysan yaptın sence parayı aldıklarında hemen peşini bırakırlar mı?
Böylece başkalarının başınada gelmesine engel olmuş olursun.
Yaşım küçük vs diye sorun yapma.
Aynen öyle yap bence de
öyle yapıcağım aynen bence de doğru olanı o ama video her yere yayılır diye çekiniyorum o zamana kadar
tamam da o paylaşır yani hemn silinmez ki video ve mesaj olarak aileme de atacağını söylüyor
ya mesele ailem değil zaten onlarla konuşur hallederim bir nokta da ama arkadaşlarım felan yani onlardan çekiniyorum
nasıl olmaz?
Şahinal nasıl halettin anlatabilir misin?
Facebookta veya başka bir sosyal medya da arkadaş olmuşmuydun onunla ya da arkadaşlarını tanıyor mu merak etme bişey yapamaz
facebook afresimi blup ordan bir kaç akrabam ve arkadaşlarımın linkini almış
ya aldım işte zamanında
Kardeş son durum nedir napti?
Gelişme olan var mı son durum ne
Saçmalama.. Eğer bir kadın olsaydın bundan korkman gerekebilirdi, sen bir erkeksin gülüp geçmelisin o video'ya.. Tabi erkeksi olmayan hareketler varsa videoda o başka :)
yok bee şimdi anlatamıyorum ama yani erkeksi hareketler dışında bir görüntü yok yanlış anlamayın sadece bir 2 saniye kalça tarafı gözüküyor oda oturduğum yeri düzeltirken
Bence 1 dal sigara bile verme. göstersin nolucak insansın sonucta.
Aynen usta ya çok haklısın rahatladım yeminle çok sğaol
Cyber ajansi bul ara sora ne video ne arayan kalacak tecrube ile sabit 🙈
@Dermancyber detayli aciklar misin aynisini yasiyorum, aradim geri donus icin bekliyorum
Yurtdısıysa boşa dava açıp paranı harcama sonuça varamazsın. Ne tür görüntüler varsa yaynla de reste rest çek. O görüntüleri sildirebilirsin.
sildirebileceğimi biliyorum. ama nerden bulduysa facebook üzerinden ailem ve arkadaşlarımın linkini almış onlara yollaması korkutuyor benş
150 euro
Cevap
38Cevap
Bugün bu konuyu araştırırken bu sayfaya denk geldim. Başlık açılalı epey olmuş ama belki birilerine faydası olur diye bişeyler yazayım dedim. Sosyal medya ve bilişim konularına ilgim olmasına rağmen bu tuzağa ben de düştüm. Fakat benim farketmem çok erken oldu. İlk önce Instagram üzerinden iletişim kurup sonra telegram hesabına yönlendiriyor. Benimle iletişim kuran hesap acemilik yapıp beni instagram'dan takip etmemişti. Ben biraz paranoya yapıp, ''ulan bu videoyu kayda alıp, instagram takipçilerime göndermekle beni tehdit edebilir, para isteyebilirler ve sonu gelmez'' diye düşünüp ilk önce Instagram hesabımı gizli yaptım. Bunun üzerine karşıdaki kişi farkedip hemen takip isteği gönderdi ve neden hesabımın kapalı olduğunu falan sorgulamaya başladı. Böyle bir dolandırıcılık sisteminden de haberim yoktu bu arada. Ertesi gün normal sohbet ederken birden ekran kayıtlarını attı ve takipçilerime göndermekle tehdit etti. Karşılığında da 5.000 TL istedi. Ben herhangi bir tepki göstermeden, isterse kendisine başka videolarımı da gönderebileceğimi, bu videonun çekim kalitesinin kötü olduğunu falan yazdım gülerek. Yazdıklarıma cevap vermiyor sanki otomatik mesajlar gönderiyordu. Bir kaç ekran fotoğrafı attı, takipçi listeme gizli de olsa ulaşabildiğini gösteren. Bu arada bazı hesaplar beni takip etmiyordu. Muhtemelen kullandığı uygulamanın hatası. Sonrasında 5 ayrı hesaba mesajı göndereceğini belirten ekran görüntüleri kullandı. Göndereceği 5 hesabın sadece 2'sini tanıyorum. Sonrasında Instagram'dan bu kullanıcıyı engelleyip, hesabımı dondurdum. Telegram'dan ise sadece engelledim fakat uygulamayı silmedim.
Konuyla alakalı bugün araştırma yaparken Emre Hasan Ateş isimli bilişim uzmanının bu konuyla alakalı videolarını izledim. Kendisiyle iletişime geçtim, süreci çok iyi yönettiğimi, sorunu kısa sürede çözebileceklerini belirttiler. (Umarım en kısa zamanda çözülür.)
Bu arada en önemli konu, kesinlikle ve kesinlikle para göndermemek. Çünkü sizinle iletişimde olan kişi, gelen dekontla birlikte videoyu bir üst ekibe gönderip kendi komisyonunu istiyor. Dolayısıyla sizin videonuz çok daha fazla kişinin eline geçiyor ve sırayla şantajlar başlıyor. Oradan geri dönüşü çok daha zor.
Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem ama bu teşkilatın Türkiye'de olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla konunun polisle, avukatla çözülebileceğini düşünmediğim için ben diğer yöntemi denedim.
Merhaba arkadaşlar şantaja maruz kalan arkadaşlar şantaj cilarin izledigi yol belliki benzer bende ayni durumla karsi karsiya kaldim 1500 tl para vermemem halinde face arkadaslarim aileme yollacagini soyledi videolarin gectigimiz pazartesine kadar sure taninmis ti bende arastirdim. sora cyber ajans emre bey ile irtibata gectim hem pskolojik hemde manen desteginin yaninda artik arkanda ben varim korkma dedi ilk basta tedirgin olsamda mujdemi verdi kurtardik deyince yeniden nefes aldim Şu an uzerin den 4 gun gecti ne arayan oldu ne de cakaldan bir mesaj tavsiyem odur ki vakit kaybetmeden emre bey ile iletisime gecin ve yasantiniza geri donun para gonderdiyiniz takdir de silmicekler farkli bahaneler le kaninizi icmeye devam edecekler
Kendisine nasıl ulasabilirim
Yaklaşık üç hafta önce telegramda çok çekici bir erkek profili tarafından mesaj aldım. İtiraf edeyim, ilgisini çekici buldum. Sohbet ilerledi, birkaç saat içinde wpye geçtik. Türkçeyi bozuk konuşuyordu ama anlaşılırdı. Romanyada yaşadığını, ailesinin Bulgaristanlı olduğunu söyledi. Bana birkaç özel fotoğraf gönderdi, sonra görüntülü aramak istedi. Görüntülü konuşma sırasında beni yönlendirdi. Meğer o an her şeyi kaydediyormuş.
Dakikalar sonra telefonuma bir mesaj geldi
Merhaba elimizde şu anda senin özel görüntülerin var. Eğer 1 gün içinde 50000 TL ödemezsen bu görüntüleri ailene, arkadaşlarına ve Instagram takipçilerine göndereceğiz. Şaka yapmıyoruz.
Mesajın altında bir YouTube linki vardı videomun 10 saniyelik hali gizli bir kanal yüklemişler. Kanıtlamak için.
Araştırdım aynı yöntemle şantaj yapılan onlarca insanın yorumlarına ulaştım. Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olabilir misiniz
Bu süreçte bana destek olan ve yol gösteren Emre Hasan Ateş ve Cyber Ajans ekibine çok teşekkür ederim. Çok zor bir süreçti ama yalnız olmadığımı bilmek büyük moral verdi. Lütfen benzer durumda olan herkes sessiz kalmasın, suçlulara karşı birlikte durmalıyız. Emre Bey ve ekibinden destek alabilirsiniz.
Dava açarsın eğer yayarsa ve yeteri kadar delil toplarsan ozaman her türlü hapise girer, soğuk kanlı olman lazım. Yazışmalarınızın fotoğraflarını çek, ona birşey söyleme ve oyala ve polise götür fotoğrafları şantaja uğradığını iyice bi anlat. O kişinin mutlaka IP adresini ( yani ev adresini ) tespit ederler, yayamaz hapsi boylar şantaj yapmak çok büyük bir suç.
yabancı bir numara tarafından elindeki fotoğraflardan dolayı şantaja uğruyordum. Şahıslarda instagram takip listesi vardı ve beni atmakla tehdit ediyorlardı. maalesef cahillik yapıp istediği parayı gönerdim ve birdaha istediler şahıslar durmadan tehdit ediyolardı bende hiç bir mesajına bakmamaya başladım ve araştırdım youtube da emre abime denk geldim hemen kendisene yazdım ve bana gerçekten bir abi gibi yardımcı oldu. eğer tamamen kurtulmak istiyorsan emre abiye ulaş
Emre Hasan Ateş in youtube videolarını izle, yapman gerekenleri anlatıyor
Dava Aç Yazışmalar Duruyorsa Mahkemeye Ver Sen Ondan Para Alırsın Bana Pisikolojik Basgı Uyguladı Diye Lütfen Cahil Olmayın Gençler Hakkınızı Arayın
rus bir bayan bana öyle yaptı sanal seks yaptık biz, ama benim yüzüm görünmüyor, sadece alt kısım görünüyor, git dagıt istedigin yere dedim
emre hasan ateş bey ile iletişime geçin benim sorunumu çözdü kendisinden ve ekibinden Allah razı olsun Cyber ajans veya Ateş bilişim üzerinden ulaşabilirsiniz kendisine
Bak kardeşim sen ona deki eğer yayınlarsan seni sevcılığa veririm o yürek sende varsa yayınlarsın dersin birşey yapamaz bunları söyle cesur ol.
çok teşekkürler inşallah dediğiniz gib olur
yabancı bayan türk mü? bana bir mesaj atsana birşey soracam sana
Yabancı
@3343Mrtcn çözüm bulan varsa ulaşsın bana lütfen acil
kızlara yaparlardı da şimdi erkeklere mi yapıyolar :D
meshur olsursun film teklifleri falan gelir belki reklamını yaptıgı icin senin bir miktar verebilirsin aslında
Emre Hasan Ateş diye biri var onu araştır internetten sana bir tek o yardım eder.
Kesinlikle emre hasan ateş ile irtibata gec şantajci bir kagit ise emre hasan ates bir kılıç 👍
@Dermancyber emre hasan beyle konuşan biri bana ulaşabilir mi
Bu durumu bende yaşadım hemen emre hasan ateş diye bir kişiyi youtubeden gördüm ona ulaştım yardımcı oldu
kontrolsüz açarsan g. tünü başını böyle dağıtırlar :)
kontrolsüz açmadık kardeş karşılıklydı ama nerden bilebilirim sahte webcam olduğunu
ya webcam ında sahte veya fake oldugunu anlayacak bir cok yontem var :) orta parmagını yala g. güs arana sür falan ya da şunu yap bunu yap diye ozel hareketler yaptırıp anlayabılırdın :D
ya o kadar gelişmiş bir yöntem kullanmış ki anlama imkanın 0 yani
gelişmiş yontem diyorsun :D skype da konuşurken fake olan kısıye dıcektın kı caktırmadan benım ıcın :D sağ el orta parmagını yal ve şurana burana sur falan dıcektın :D yapmassa güle güle :D
aynen
Böyle bir durum benimde başıma geldi sorunu çözdünüzmü
Merhabalar, gelişme var mı acaba nasıl kurtuldunuz?
Aynı durum bana yapılıyor çözüm bulanlar ulaşabilir mi
Aynısı bana yapıldı yardımcı olabilir misiniz
@3343Mrtcn çözen varsa bana dönüş yapsın acil lütfen
@cihatısık kardeşim son durum ne
@Alakurttt1 durum nedir kimse paylaşdılar ya da paylaşmadılar diye cevap yazmıyor
@Alakurttt1 12 gün olmuş sana olalı galiba sonuç nedir bende aynı durumdayım iletişime geçersek beraber hallederiz bende benzer durumdayım
Ya bu konuda ne yaptınız , ne yapmamız gerekiyor lütfen destek olun ya zor durumdaym.
Naptın çözüldü mü
@3343Mrtcn cozen var mı
@cihatısık kardeşim son durum nedir
Aynı durumdayım. Ne yaptınız. Tecrübelerinden bahset
Kanka ne yaptınız hallettiniz mi
ne yaptınız sonuç nedir aynısı başımıza geldi şu an acil dönüş yaparsan çok iyi olur
Merhaba aynisi benim basima geldi kurtulabilsiniz mi? Nasil?
Kanka ne yaptınız bu durumu
@Resullsllsl neyaptınız
kardesim simdi ne oldu aynı sıkıntıyı bende yasıyorum ne yapmalıyım?
@Astalavista-Baby kurtulabildin mi? Ne yaptın? Aynısı benimde basimda
Kardeşim bir yakınım in başına da geldi bugün senin suanki durum nedir
@Astalavista-Baby 4 gün önce benimde başıma geldi. İlk tehdit mesajı atar atmaz engelledim. İnstada da engelledim. Tüm arkadaşlarıma mesaj attım. Şikayet edip engelleyin diye. 4 gündür ses yok ama. Telegram dan da engelledim.
@Astalavista-Baby kurtulabıldın mı
@Astalavista-Baby kurtulabildin mi
@jaxteller55 bilgin var mı
geçmiş olsun kardeşim ya polise git bence yoksa Allah bilir videoda neler var
çok bir şey yok aslında sadece alt kısım bide yüzüm görünüyor çok az
karsindakini. hiç gormeden. sadece senmi. yaptın herşeyi
hayır fake webcam kullanmış oda görünüyor ama kendisi değil sahte webcam
Öyle bisimi varya
var var
Ne olacak yollasın. Git ver savcılığa
Yurtdışı olduğu için dava çözülene kadar her yere yayılır
avukatla görüştüm 4 ay felan dedi
Avukat ne anlar bilişim suçlarından
Avukatla bir işin yok bilişim suçları savcılığına ya da bulunduğun ildeki bilişim suçları polisine elindeki yazılar ile başvuru yapacaksın bilgisayarı Skype adresi ve şifresini teslim edeceksin. Savcıya başvurursan polis evine gelip yerinde tespit eder harddiskine el koyar inceler 2 günde tespit edilip adresine polisgönderir yurtdışında ise oranın polisine bilgi verilir o ülkenin polisi gider alır dava süreci başlar
İstanbul da bilişim suçları nerelerde var?
şimdilik mesaj filan atmıyor sesi çıkmadı daha bir kere daha yazıp zorlarsa onu yapıcam çok teşekkürler
bak şimdi dün yayınlıyorum dedi bitirdi konuşmayı bugün bu saat oldu ses çıkmadı şimdi yayınlama niyeti olsa çoktan yayınlar veya mesaj atardı diye düşündüm
kardeşim iyi diyosun hoş diyosun da yani yayınlaycak olsa çoktan yayınlamazmıydı?
Yollasin olm nolcak. Yigidin mali meydanda olur
Bırak yapsın kızz korkma
Neyin videosunu çekmiş :D
sence neyin olabilir?
Ne yaptinkide korkuon
çok bir şey aslında 3 dakikalık alt kısmı gösteren ve çok az yüzümün gözüktüğü video
Inanmiorum bu kadar nasil bir kizim karsisindA kuculebiliorsunz
Yunus cyber ajansi ara gerisi onlarda kesinlikle bu isin ustesinden gelebilecek tek ekip diyebilirim
Böyle trollük olmaz bari usturuplu at :D
Göndersin müstehak sana
polisim savcıyım de korkar.
ders olsun sana insan önce bir test eder
Emre hasan ateş bilişim uzmanı silebilir
Nasıl çözdünüz bugün başıma geldi
Sorunu çözen biri varsa acil lütfen
Merhaba çözüm bulan var mı
Bu olay ne oldu
çözebıldınız mı
Benim başıma da geldi nasıl çözdünüz
Aynisi benim basima geldi. Nasil kurtulsunuz?
aynısı başıma geldi son durum nedir?
@Astalavista-Baby ne yaprınjzj aynısı banada yapıldı
Polise şikayet et
Polise sikayet etmesi tabiki bir secenek ama ayni zamanda videolarin yayinlanmasi korkusu yasiyor resmi surec helede yurt disi ise baya zaman alacaktir emre hasan ates ile irtibata gecmeli ki bi an once kurtulmali sonrasi polise de kendine de zaman kazandirmis olur isin ehli insan lar tecrube ile sabit 🙈
@Dermancyber özelden bana ulaşır misiniz bu kişi icin
@Dermancyber bana ulasabilir misiniz birkaç soru sormak istiyorum
Ne videosu
Para yolla
Durum nedir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar