Telefoncu telefonuma sahte ekran takmış ne yapabilirim?

Merhaba arkadaşlar, benim yurt dışı kayıtlı Note 20 Ultra 5G telefonum var. Zamanında 13 bine ikinci el olarak aldım. Arka kapağının yapıştırıcısı zamanla bittiği için arka kapak açıldı. Yakın zamanda da suya düştü maalesef. Burası küçük bir ilçe olduğu için öyle çok telefoncu yok. 2 tane var, birisi 10 TL olan ürüne 30 TL isteyen açgözlü birisi, diğeri de arkadaşımın yeni açtığı yer. Telefonum yurt dışı kayıtlı olduğu için Samsung servisi de kabul etmiyor. Mecbur arkadaşıma verdim, zaten kendisi yapmıyor. Ortağına götürmüş, o yapmış, arkadaşım telefonlardan çok iyi anlamıyor. Velhasılkelam bu telefonun üretimi 6 yıl önce durduruldu çünkü Samsung Note serisini bitirip S serisine geçti. Normalde benim bildiğim Dynamic AMOLED kullanılıyor telefonda. Ve orijinal ekranın fiyatı 12-16 bin TL arası, kavisli (edge) olduğu için pahalı. Ben de başka telefonum olmadığı için mecbur yaptırmak zorunda kaldım. Bu yeni ekran galiba OLED, ekrandaki parmak izi hiç çalışmıyor, siyah ekranda parlama ve flaş çakması gibi şeyler oluyor, ayrıca ekranın yan kısımları ekran olması gerekirken (edge) siyah şerit şeklinde kaplı. Ekran küçülmüş resmen, alt ve yan çerçeveler çok kalın olmuş. Adam biz özel teknik servis olduğumuz için yapamıyoruz, onu Samsung öyle kesiyor, çip falan yapıyorlar, o öyle oluyor dedi. Kime sorarsa sorsun öyle olur diyor, öyle kullansın demiş. Anakarta girmek istemediğini, hata yaparsa çok pahalı olacağını söylemiş. Ayrıca arka kapağı tam yapıştıramamış ve sıvı bandı takmamış, arka kapağının çok ince olduğunu, bu yüzden yapışmadığını ve eski yapıştırıcısının bittiğini söylemiş. Hani aracı olan benim eski arkadaşım, ona bir şey diyemem ama yapan kişi benim bilmediğimi sanıyor. Güya kendisi özenle bezene yapmış. Ekrana da kırılmaz cam buna uygun olmaz diye nano denilen ince bir kaplama yapmışlar, ön kamera bulanık gösteriyor. Zaten yaşadığım yerde parça olmadığı için 2 gün İstanbul'dan gelmesini bekledim. Öyle İŞKUR ile çalışıyorum, aldığım para zaten 17 bin. Ekrana 11 bin, anakart lehimi ve kamera temizlemesi gibi şeylere de 3 bin aldılar. Kulaklık, şarj, oyun fanı falan toplam 15 bin 250 TL tuttu. Yan sanayi ekranların fiyatı zaten en fazla 7-8 bin. Orijinal ekran ise 13-16 bin arası. Ne yapacağımı bilemedim. Arkadaşım olduğu için zaten gelecek aya borç olarak yaptırdım telefonu. Mecbur olmasam yaptırmazdım. Ama en basit hastaneye gideceğim il merkezine telefonum yok, işte çalıştığım için arayan oluyor ya da benim aramam gerekiyor ama telefonum olmuyor. Öyle çok param ya da kredi kartım da yok ki taksitli telefon alayım. Ne yapabilirim?

Güncellemeler
5 gü
Güncel.
Güncellemeler
5 gü
...
Telefoncu telefonuma sahte ekran takmış ne yapabilirim?