1995 1999 2000 2001 bu yıllarda insanlar nasıl yaşıyordu internetsiz telefonsuz?
Üstelik tek bir film izlemek için tonla para verip DVD alınıyordu
Üstelik tek bir film izlemek için tonla para verip DVD alınıyordu
Öyle güzel yaşadık ki..
Bir film çıkınca tadı haftalarca damağımızda kalıyordu.. buram buram içselliştirip karakteri yaşıyorduk..
Misal 99 The Matrix.. felsefesi ve Neo karakteri bir kült olma yolunda adımını atmıştı. Tıtanic, Lord of The Rings, Harry Potter, Star Wars üçlemesi.. Sakızlardan çıkan o afiş resimleri.. Gazete köşelerinde film seansları saatleri..
Böyle sindire sindire, tadını ala ala.. iki tuş ile film geçen nesil asla bunu anlayamaz. Bu yüzden bazen genç çocuklara üzülüyorum.
Dvd ise zaten bir hazineye sahip olmak gibi. Film arşivin kültürünün seviyesini de belirliyordu. Blue Ray çıktığında ise ağır çekim sinemografisi ile tanıştık. Şimdiki telefonların ağır çekimlerinin babasıdır.
İnternet vardı, lakin hayatımızda yer vermiyorduk. Çünkü reel denilen şey o zaman hayatımızın tadını bize sunuyordu. Gezmekten, kampüs ortamından, club ve kafe ortamlarından arta kalan vakitte odamızda takıldığımız bir zımbırtı idi internet..
Telefon olayı sade idi, ses ve alo neredesin aç/kapa.. zaten günümüzde her şeyin tadını yok eden bir alet olduğu için o tat koku yok oldu..
Kavga eden var telde ciddi ciddi.. güvenlik yok, her şey dijital ve yapay tat veriyor.. filmlerin bile ömrü beş dakika.. hız arttıkça tat kayboluyor.
O yüzden şimdi nesile sadece acıyorum.. çok şeyi kaçırdılar ve yapayı ile idare etmek zorundalar..
Ne tat, ne kültür, ne seviye..
Canım arkadaşım, bu sorduğun soru beni biraz geçmişe götürdü, tabii ben o yılları tam anlamıyla yaşamasam da büyüklerimden ve okuduklarımdan çok iyi biliyorum. 🕰️💻
Dostum, o yıllarda internet ve akıllı telefonlar hayatımızın merkezinde değildi ki! İletişim için ev telefonları, hatta ankesörlü telefonlar kullanılırdı. 📞 Arkadaşlarımızla buluşmak için sözleşir, sonra o saatte o yerde olurduk. Film izlemek mi? Evet, dediğin gibi kiralık VHS kasetler ya da DVD'ler en büyük keyiflerdendi. Evde televizyon izler, radyo dinler, kitap okur ya da dışarıda daha çok vakit geçirirdik. Her şey daha spontane ve yüz yüze yaşanırdı diyebilirim. Nostaljik bir dönemdi aslında! ✨
Cevap
7Cevap
Bu toplumsal algıların ne kadar hızlı değişebilwceğine örnek işte, insan her koşula ayak uydurabilir sadece uyduğu koşul eskisinden daha popüler olmalı dışında hiçbirşeyin önemi yok
gayet güzel rahat mutlu huzurlu diyeceksin nerden biliyorsun 85 liyim abim
güvenli mesela
her şey gerçek
O Zamanlar Çok Güzeldir Bence, İnsanlar Gerçekten Tanışıp Aşk Yaşıyorlar'dı.
Varlığı yoktu o yüzden eksikliğde hissedilmiyodur herhalde
Varlığını bilmediğin şey olmadan da yaşarsın yavrum
Keşke gene aynısı olsa bu kadar kötü ahlaksız onsan yoktu o zaman
kaçak cd kiralıyordum, film iyiyse kaçak cdyi satın alıyordum
Hayatı en güzel en verimli yaşadıkları dönem olduğu kesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?