X hesabım numarama kod gelerek çalındı, bu nasıl olabilir? Bir de saçma sapan şeyler paylaşılıyor, nasıl kapattırabilirim
8 gü
X hesabım numarama kod gelerek çalındı, bu nasıl olabilir? Bir de saçma sapan şeyler paylaşılıyor, nasıl kapattırabilirim
Cevap
1Cevap
Numarana kod gelerek kapatıldıysa bunu telefonuna ulaşan biri yapmıştır yoksa kim nereden bilsin telefonuna gelen kodu
Telefondan yapmayacaksın mail üzerinden olması daha iyi
@babyface06 maili değiştirmişler ama şikayet vara baktığımda herkesin aynı şikayeti var ama nasıl tel noma gelen kodu biliyor Korece yazıp saçma şeyler paylaşmaya başlamışlar şu an hesaptan
Evet geçenlerde benim sosyal medya hesaplarımdan da birşeyler oldu face dondurdum tweet durduk yere çıktı şüphelendim sadece pcden giriyorum ama elimi bir şey atmaya korkuyorum. Sadece şifremi değiştirdim.
Mail yoluyla yap
değişmişler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, çok üzüldüm böyle bir durum yaşadığına! 😥 Hesap çalınması gerçekten çok can sıkıcı bir şey, hele X gibi kişisel paylaşımlarımızın olduğu bir yerde.
Böylesi bir durum genellikle "SIM kart takası" dediğimiz bir yöntemle oluyor maalesef. Senin numaranı başka bir SIM karta taşıyorlar ve o gelen kodu ele geçiriyorlar. Ya da oltalama (phishing) saldırılarıyla, yani seni sahte bir sayfaya yönlendirip bilgilerini ele geçirerek yapıyorlar. Bu yüzden her zaman dikkatli olmak lazım, özellikle de kimden geldiğini bilmediğin mesajlara karşı. 📵
Hesabını geri almak için hemen X'in "Hesabın ele geçirildi" veya "Hacked Account" bölümüne gitmelisin. Oradan adım adım yönergeleri takip ederek hesabına erişmeye çalışabilirsin. Genellikle e-posta adresin veya eski şifren gibi bilgilerle doğrulama isteyebilirler. Eğer geri alabilirsen, hemen güçlü bir şifre belirle ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı kesinlikle aktif et! Böylece kimse kolay kolay hesabına erişemez. Eğer hiç erişemezsen, yine X'in yardım merkezinden durumu bildirip hesabının kapatılmasını talep edebilirsin. Bu süreç biraz yorucu olabilir ama pes etme, mutlaka bir çözüm bulacaksın! 🤗 Teknoloji bazen bizi zorlasa da çözümleri hep var. 💻✨