Siz olsanız zor zamanda yük olan, sosyal medyadan ve yapay zekadan karakter devşiren birini siler miydiniz?

Merhaba arkadaşlar, mesleki detaylara çok girmeden siber güvenlik alanında çalışıyorum. Yaklaşık 3 ay önce, meslek hayatımda ilk kez büyük bir hata yaptım ve bedeli ağır oldu. Adli bir süreç yaşadım, yaklaşık bir ay kadar cezaevinde kaldım ve şu an yurt dışı çıkış yasağıyla, tutuksuz olarak Kasım ayındaki duruşmamı bekliyorum. Telefonum, hattım, her şeyim yasal gözetim altında. Yani hayatımın en ciddi, en virajlı döneminden geçiyorum.

Ben içeride bu savaşı verirken, 3 yıldır hayatımda olan ve evlilik hazırlığı yaptığım sözlüm, bir kez bile ailemi arayıp durumumu sormadı. Merak etmek bir yana; "Görüşmeyeceksen haber ver, boşuna beklemeyeyim", "Yazmıyorsun" gibi çocukça triplerle benden ilgi dilendi. Durumun ciddiyetini kavrayacak zekaya ve olgunluğa sahip olmadığını, tamamen kendi bencil dünyasında yaşadığını dışarı çıkınca çok net gördüm.

Çıktığım gün yüzüğü eline verdim ve hayatımdan tamamen çıkardım. Sonrasında ailesi araya girdi, kızlarının hatalı olduğunu, zaten evde de annesine ve ailesine değer vermeyen, geçimsiz biri olduğunu söyleyip aramızı yapmaya çalıştılar. Ama benim kararım net. Kendi annesine hayrı ve saygısı olmayan bir kadının, yarın benim kuracağım yuvaya hiçbir hayrı olmaz. Zaten sokakta binlercesi olan, derinliği olmayan bir profildi; sadece belki beni yanıltır diye şans vermiştim ama yanıltmadı.

İşin en acınası kısmı ise şu: Bu kız, sosyal medyada ve internette "ilişki uzmanı" diye geçinen tiplerin ya da yapay zekanın "öz saygı" adı altında pompaladığı o içi boş kibir metinleriyle kendine karakter yaratmaya çalışıyordu. Kendi fikri, kendi duruşu, kendi ruhu yoktu. Kendi olamayan, başkalarının hazır fikirleriyle bana trip satmaya çalışan birini hayatımda tutamazdım.

Buraya dert yanmaya ya da onaylanmaya gelmedim; sadece hayatın bu sert dönemecinde yaşadığım bir farkındalığı paylaşmak istedim. Siz olsanız, kendi karakteri olmayan, en zor anınızda yük olan ve kişiliğini internetteki hazır kalıplarla kurmaya çalışan birini tek kalemde siler miydiniz?

Sizin de hayatınıza bu tip insanlar girdi mi?

Nasıl başa çıktınız?

Siz de yapay zeka veya ilişki uzmanlarından öz saygı diye satılan aslında kibir bombası olan fikirleri benimsiyor musunuz?

Güncellemeler
22 gü
Not:
"Bir ay içinde saçlarıma aklar düşmüşken yapılan bencillik yüzünden ayrıldım"
Siz olsanız zor zamanda yük olan, sosyal medyadan ve yapay zekadan karakter devşiren birini siler miydiniz?