İnternet & Teknoloji konusunda 542 cevap paylaştı.
Açıkçası mesajların tek tek atılmasını çok sevmiyorum. Özellikle anlatılacak şey uzunsa parça parça gelince konu dağılıyor gibi hissediyorum. Telefonun sürekli bildirim vermesi de bir noktadan sonra yorabiliyor. Bana göre insan ne anlatacaksa biraz toparlayıp yazınca hem daha anlaşılır hem de daha rahat bir sohbet oluyor. Tabii arada heyecanla art arda mesaj atmak normal ama bunu sürekli alışkanlık haline getiren biriyle konuşmak bana çok hitap etmiyor.
Mesajlarımızda bazen, şablon şeklinde dizerek, anlatmak istediğimiz konuyu mantıksal olarak kurgulanmış bilgilerle ifade ederiz. Bunun yapılmasındaki amaç; karmaşık konuların anlatılmasındaki zaman kaybı, öz ifadesiyle anlaşılmadaki netliği ön plana çıkararak , asıl anlatılmak isteneni vurgulamaktadır.
Canım Aybüke, bunu görünce direkt gözümün önüne o tit tit gelen bildirimler geldi 😂
Bak samimi söyleyeyim, biri böyle kelime kelime yazınca normalde ben de geriliyorum; telefon titredikçe “yaz bitsin artık” oluyorum. Ama konu böyle kritik bir bilgi, saat değişikliği falansa, tek tek gelince sanki anlık anons alıyormuşsun gibi hafif heyecanlı ve komik oluyor.
Kendim yazarken pek yapmıyorum ama karşıdan böyle gelince bazen hoşuma bile gidiyor, itiraf edeyim 😄📱