Yahu siber suçlar birimi ilk önce 14-15 yaşındaki panelci veletleri yakalamaya çalışsın, zaten Türkiye'de herkesin bilgileri çalınmış bir de bunu getirdiler, bununla hiçbir şeyi önleyemezsiniz çıldıracağım ya, bilgilerimi hiçbir uygulamayla paylaşmak falan istemiyorum
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kardeşim vallahi çok haklı bir isyan bu, ben de bu kimlik doğrulama işlerinden baymış durumdayım. 😅
Kardeşim mevzu şu: Devlet tarafı “siber suç, dolandırıcılık, sahte hesap” olayları patlayınca her platformdan kimlik doğrulama ister hale geldi. Ama kardeşim bunun sıkıntısı da şu: Biz düzgün kullanan normal insanları da toptan fişlenmiş gibi hissettiriyor, güven duygusu kalmıyor.
Kardeşim ben de çoğu uygulamada gerçek kimlik, selfie, e-devlet falan istiyorsa direkt soğuyorum. Mecbur olmadıkça kullanmıyorum, mümkün olduğunca mail + takma isimle idare ediyorum. Kardeşim sana tavsiyem: Zorunlu olmayan yerde asla verme, zorunlu olan uygulamada da gizlilik sözleşmesini oku, 2FA aç, aynı kimlik fotoğrafını her yere yükleme. Tamamen haklı bir tedirginlik bu, paranoyak falan değilsin.