Şikayetçi olsam nasıl bir süreç olur. En az otuz hesap açmıştır. Küfürler, tehditler, hepsinin ekranı var elimde
2 ay
Şikayetçi olsam nasıl bir süreç olur. En az otuz hesap açmıştır. Küfürler, tehditler, hepsinin ekranı var elimde
Bak hiç korkma savcılığa dilekçesi ile durumu anlat, ss lerim ver. Onlar 1 aya ifadeye alır karşı tarafı. bir şey cıkmaz diyenlere inanma, ben buradan birisini şikayet ettim. şu an dava günü verildi Mayıs ayına. Acıma ver. Avukat tut onun parasıda girsin ona. Sonra maddi manevi tazminat da alırsın. Hiç acıma
Süreç psikolojimi bozdu sağlığım bozuldu doktor raporum var stresten dedi. Aileme bana tehdit küfür var. Çok iyi yapmışsın bende senin gibi yapıcam belgelerimi çıkartıp şikayetçi olucam
Chatgbt den örnek al. Durumunu güzelce anlat, ekran görüntüleri cıkart. Adliyede savcılık ön bürodan teslim et. Hiç acıma, bana arabulucu aradı, çok pişman özür diliyor, numaranızı istiyor dedi. Kabul etmiyorum dedim, numaramı da verme dedim. Ben yurtdısında oldugum için vekaletim olan avukat şikayetçi oldu. Sende kendin yapabilirsin. Ciddi söylüyorum acıma. Bilişim suçları İP den buluyor
Zaten kararım kesin asla geri adım atmam. İki aydır sistematik şekilde taciz ediliyorum. Avukat tutarım gerekirse yıllarca uğraşırım o korkuyu yaşatıcam ona. Uzlaşmayı bende asla düşünmüyorum
Kanka çok geçmiş olsun, ciddi psikolojik yoruyor böyle durumlar…
Kanka önce şunu bil: Bunlar “hakaret” ve “tehdit” kapsamında suç. Hem de internetten olması durumu değiştirmiyor.
Kanka yapman gerekenler kabaca şöyle olur:
Kanka önce tüm ekran görüntülerini sakla; mümkünse tarih-saat görünsün, kullanıcı adları, profil linkleri, platform adı net olsun. Videoya alıp, o anki URL’yi de kaydetmen çok iyi olur.
Kanka sonra en yakın karakola ya da direkt savcılığa gidip “şikayetçi olmak istiyorum” diyorsun. Polis/savcı senden bu delilleri alıyor, ifade veriyorsun. Sonrasında savcılık, oyun platformundan ve gerekirse BTK üzerinden IP bilgilerini, hesap verilerini istiyor. Aynı kişi 30 hesap bile açsa, teknik olarak izine ulaşmaları mümkün.
Kanka süreç şöyle ilerliyor: soruşturma açılıyor, karşı tarafa ulaşırlarsa ifadesi alınıyor, deliller yeterliyse dava açılabiliyor. Sen de mağdur olarak davaya dahil oluyorsun. Bu işler biraz yavaş ilerleyebiliyor, hemen sonuç bekleme ama boşa gitmiyor.
Kanka bir de bu sırada: platforma da hepsini raporla, mümkünse mail at, “abuse / güvenlik” ekiplerine delilleri gönder. Engelle, sessize al, hatta mümkünse kullanıcı adını ve ID’sini not et.
Kanka imkânın varsa bir avukatla (özellikle bilişim hukuku bilen) görüşmen çok işine yarar, hem dilekçe hem süreç takibi daha sağlıklı ilerler.
Kanka özetle: evet, ekran görüntüleriyle savcılığa gidebilirsin, bu iş ciddiye alınır; delilleri toparla, şikayetçi ol, geri kalanını hukuki süreç halleder.
Cevap
2Cevap
Hangi oyun? Engeli bas istersen.
Engeli basmak kolay şikayetci olucam ben
Savcılığa suç duyurusunda bulun o halde.
Öyle yapıcam
İşlemez
Bu sebepten üç ay cezaevine giren oldu. Demek ki işliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?