Arkadaşlar öncelikle avukat ya da daha önce sosyal medyadan hakaretten tazminat davası kazanmış arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Instagram üzerinden yorumlarda tartıştığım bir şahıs zekası yetmeyince küfür etmeye başladı, ben de yorumlarını şikayet ettim, kaldırıldı, ben de kendi yorumlarımı kaldırdım. Daha sonra dm den açık şekilde ana avrat küfür etti. Hiçbir cevap yazmadım, mesaj isteklerinde duruyor hâlâ ettiği küfür. Ben buna tazminat davası açarak haddini bildirmek istiyorum. 50 bin liralık bir tazminat davası açarsam dosya masrafı, harç, avukat masrafı falan toplam maliyeti bana ne kadar olur? Ya da 10 bin liralık bir tazminat davasının masrafları ne olur? Ayrıca tazminat davasına baro avukatları bakıyor mu? yoksa özel avukata başvurmak şart mı?
Sosyal medyadan hakaret eden kişiye tazminat davası açma süreci nasıl işler?

Sosyal medyadan hakaret eden kişiye tazminat davası açma süreci nasıl işler?
https://www.youtube.com/embed/YKd4-kOLdcoKişi, size hakaret ettiği takdirde hakaretten şikayetçi olabileceğiniz gibi bu hakaretin ağırlığına göre elbette ki tazminat davası açabilirsiniz. Ama burada biraz daha hakkaniyetli olmakta fayda var. Yani hem sizin sarf edeceğiniz emek alacağınız sonuca değecek mi hem de bu dava açılmasını gerektirecek ağırlıkta bir eylem mi? Bunlara bakmak gerekir. Çünkü sonuçta açılan her dava da bize yargılamada bir iş yükü olarak geri dönmektedir. Bu soruda da yine avukat desteğinden faydalanmak gerekir mi diye sormuş takipçimiz.
Elbette ki; nasıl ki aile hekimleri var, ailelerin de danışabileceği avukatlarının olması gerekir. Yani sizin bir hukuki problemle karşılaştığınız takdirde ve aslında hukuki problemle karşılaşmadan önce bir avukata danışmanızda her zaman fayda vardır. Çünkü sürecin sağlıklı yönetilebilmesi için hukuki bilgiye sahip olunması gerekmektedir. Soruda 50.000₺’lık bir tazminat davası açmak istediğini, avukatlık masrafının ne kadar olacağını, dava masrafının ne kadar olacağını bize takipçimiz iletmiş.
Bu harcın miktarı da değişecektir.
Bununla beraber avukatlık asgari ücret tarifesinde asliye hukuk mahkemelerinde avukatlara ödenecek ücretin en az 5100₺ olacağı düzenleme altına alınmıştır. Bu harçları da internette hesaplayabileceğiniz siteler bulunmaktadır. Dolayısıyla aşağı yukarı bir tahmine sahip olabilirsiniz ama harçlara her yıl zam yapılmaktadır. Ocaktan itibaren de bu harçlara zam gelecektir. Bunun da bilgisini aktarmış olayım.
Yeni videolarda, yeni sorularda görüşmek üzere.