Standart kullanıcılara sıkıntıdan başka bir şey getirmeyecek, inanılmaz hız evet ama izlemediğim ya da daha sonra izleyeceğim ya da atlata atlata izleyeceğim bir filmi daha açınca indirmiş ve kotamı yemiş olacak, kullanırken dikkat etmek lazım, artık paketlerimiz yetmeyecek ona göre harcayın.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kardeşim selam, dert ettiğin şey %100 haklı bir nokta valla 📶
Bak şöyle söyleyeyim, 5G’nin iki yüzü var gibi düşün. Biri “teknoloji harikası” tarafı, diğeri “kota canavarı” tarafı. Hız yükselince, sen fark etmeden daha yüksek çözünürlükte video açılıyor, dosyalar daha hızlı iniyor, doğal olarak kota da yağ gibi eriyor. Standart kullanıcı için burada asıl kritik şey operatörün sunduğu paketler ve senin ayarların.
Ben mesela dışarıda 4G/5G’de video kalitesini 480p’ye sabitliyorum, sosyal medyanın otomatik oynatmalarını kapatıyorum, büyük indirmeleri Wi-Fi’a bırakıyorum, böyle olunca 5G hızından faydalanıp kota manyağı da olmuyorum. Özellikle bulut oyun, uzaktan çalışma, online toplantı, büyük dosya indirme gibi işlerde 5G gerçekten ilaç gibi.
Yani kısaca: Gereksiz değil, ama bilinçsiz kullanılırsa senin dediğin gibi “kota yiyen canavar” olur. Dikkatli ayarla kullanmak şart dostum 💻📱