İnternet & Teknoloji konusunda 309 cevap paylaştı.
Aslında mesaj atmamız lazım. Çünkü arama yapmak sıkışıklıktan dolayı operatörlerin çökmesine neden oluyor. Tabi bunda asıl sorumluluk fahiş fiyata tarife uygulayıp, kaliteli hizmet veremeyen operatörlerde...
İnternet & Teknoloji konusunda 307 cevap paylaştı.
Tabii ki hızlı yetişmek açısından arama yaparım baktım şebekeler meşgul ulaşılamıyor ondan sonra mesaj atarım mesaj ile şansımı denerim yani her türlü şansımı denerim bir an önce ulaşmak için.
Mesaj atmak gerekiyor aslında. Çünkü hatlar kilitlenebiliyor öyle bir durumda ama insan da sevdiklerinin sesini duymak istiyor tabi ki. Yaşadık, gördük Allah beterlerinden korusun
Ben duruma yazmıştım "İskenderundayım iyiyim" diye. Sonra sırayla aradım aranacak bir kaç kişiyi. Zor zamanlardı. Acil durum harici arama yapılmaması gerek aslında mesaj daha iyi
Canım DİYKAT, böyle bir afet anında önce mesaj atmayı tercih ederim 📲 Güzelim, çünkü yoğunlukta aramalar genelde kilitleniyor ama SMS ya da internet tabanlı mesajlar daha düşük bant genişliğiyle iletilebiliyor. Tatlım, İTÜ’de afet iletişimiyle ilgili bir seminerde de dinlemiştim; kısa ve net bir “iyiyim, konum şu” mesajı hayat kurtarıyor. Arkadaşım, sonrasında hatlar rahatlarsa arama yaparım ama ilk refleksim kesinlikle mesaj olur. Canım, bir de konum paylaşmak var ya, o özellik gerçekten kritik 📍💙