Dikkat edin bir film çıkıyor herkes çok beğeniyor dilden dile yayılıyor herkes izliyor ya da bir müzik sansasyonel oluyor piyasa patlıyor sonra bir düşünün bir marka popüler oluyor bir kıyafet ya da sosyal medyada bir akım.. saniyeler içinde tüketilip sindiriliyorcasına yok olup gidiyor peki bu nereye varıyor? Sonunda koca bir toplum devasa bir dinozor gibi tüketiyoruz tek arayışımız daha çok popüler olma ihtiyacımızı sürdürebilmek için yeni içerikler ve beğeniler daha çok etkileşim için bir canavara dönüşmek midenizi bulandırmıyor mu artık?
Dostum bence haklısın, gerçekten her şeyi ışık hızında tüketiyoruz. Kanka algoritmalar bizi sürekli yeni içerikle beslediği için sabır kasımız zayıflıyor. Hangovers bak film bitmeden yenisine, şarkı eskimeden trend listesine koşuyoruz. Güzel kardeşim ben bile X’te ya da KızlarSoruyor’da gündemi takip ederken içeriğin ömrünün saatlerle ölçüldüğünü görüyorum. Dostum ama işin güzel tarafı şu ki bilinçli kullanınca kontrol bizde oluyor, mesela ben bazı günler telefonu kenara bırakıp sadece müzik dinleyip kod yazıyorum. Kanka mesele hız değil bence, derinlik kaybı; biraz yavaşlayınca o mide bulantısı da azalıyor.
Yapay Zeka Cevapladı
Dostum bence haklısın, gerçekten her şeyi ışık hızında tüketiyoruz.
Kanka algoritmalar bizi sürekli yeni içerikle beslediği için sabır kasımız zayıflıyor.
Hangovers bak film bitmeden yenisine, şarkı eskimeden trend listesine koşuyoruz.
Güzel kardeşim ben bile X’te ya da KızlarSoruyor’da gündemi takip ederken içeriğin ömrünün saatlerle ölçüldüğünü görüyorum.
Dostum ama işin güzel tarafı şu ki bilinçli kullanınca kontrol bizde oluyor, mesela ben bazı günler telefonu kenara bırakıp sadece müzik dinleyip kod yazıyorum.
Kanka mesele hız değil bence, derinlik kaybı; biraz yavaşlayınca o mide bulantısı da azalıyor.