Zamanın çok hızlı geçtiğini söylüyoruz ama belki de biz hızlı gidiyoruz. Durmuyoruz, dinlenmiyoruz. Her gün koşuşturacak yeni şeyler buluyoruz. Peki senin dinlenmeye vaktin kalıyor mu ya da zaman mı çok hızlı yoksa biz mi hızlı yaşıyoruz?
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Zaman ben isteyince akmaz ben istemeyince ise maşallah su gibi akıp gidiyor.. Aleyhimize işlediği gerçeğini değiştiremeyiz.. Zaman aslında hem bir hazine hem de en büyük düşman.. Aceleci olduğum konular var evet mesela işlerim güçlerim konusunda bir an önce bitsin modunda hareket ederim ama manevi konularda asla aceleci olmadım.. Nasıl olsa akıyor bir şekilde ve anın tadını çıkarabildiğimiz kadar çıkarmamız mühim olan.. Aktif şekilde bin parçaya bölünerek yaşıyorum tabiri caizse.. Reel hayatımızın yoğunluğu kendimize göre zor ama bizi gören dert tasa taşımıyoruz sanır.. Keyifli akşamlar..
Zaman çok hızlı olduğundan dolayı biz de doğal olarak aceleciyiz. Çünkü zamanı su gibi görüyorum. Bir musluğu kapatmazsan su durur mu, akıp gider binlerce su. Zamanı da durduramadağımıza göre hızlı olduğu bir gerçek.
Bir de şu var; zamanın geçmesini istemediğimizde ve yapacak çok şey olduğunda zaman o kadar hızlı gelir ki bize. Ama zamanın bir an önce geçmesini istediğimizde ve zamanı beklediğimizde o vakit bir türlü geçmek bilmez gibi gelir. Bunun biraz da psikolojiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Zamanı sürekli takip etmek, bekleyişler veya zamanını unutup asla düşünmeyişler bu zaman hızlılığında etken bence.
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı.
Ben hızlı değilim bu sıralarda. Yavaşlamaya aldım kendimi. Her hangi bir şey için acele etmiyorum. Sadece zamana güveniyorum. Ben hızlı olmadığım için zamanda ağırdan ilerliyor. Gerek yok acele etmeye. Çünkü her şey olacağına varıyor.
Zaman her şeyden güçlü, çok güçlü. İnsanı yaralayan da, iyileştiren de zamandır. Her insan zamanı kovalar. Koştukça zaman daralır ve tükenir. Zaman insanı kaçınılmaz sona doğru sürükler. Ve vakit gelip çatınca, insan ömrünü tamamlar, ardından yok olur.
Hayat, bana hızlı ve güçlü olmayı öğretti. Hızlı ve güçlü olmam gerekiyordu. Zaman aktı gitti. Bazen zamanımı boşa harcadım, bazen ise gerektiği kadar. Koşmayı bıraktım, zaman ellerimden aktıkça yavaşladım.
Artık, zaman beni kaçınılmaz sona doğru sürüklüyor. Ve vakit gelip çatınca, ömrümü tamamlamış olacağım.
Zaman yönetimi yapmayı bilmiyoruz biraz. Bazen de zamanı tutmak istiyoruz, bitmesin istiyoruz o an ama zaman su misali 💧💦 Şu şarkıyı da çok seviyorum bu arada.
Kal gittiğin yerde mutlu ol ya da gel gönlümde tahta sahip ol. Senin gülen yüzüne kurban şu serseri kalbim ama karar ver tutamıyorum zamanı.