Sağlık sorunlarım arttı kendimi iyi hissetmiyorum polise gidemiyorum özgür olmadığımdan bu beladan nasıl kurtulacağım
3 ay
Sağlık sorunlarım arttı kendimi iyi hissetmiyorum polise gidemiyorum özgür olmadığımdan bu beladan nasıl kurtulacağım
Bunu tek başına taşımak zorunda değilsin. Tehditleri sakla, ekran görüntüsü al, kanıt biriktir. Güvendiğin birine mutlaka anlat. Hesaplarını gizliye al, engelle, güvenlik ayarlarını güçlendir. Gerekirse hukuki destek araştır; sessiz kalma.
Güvendiğim kişiler attım kanıtlar sildim bunu ben tek yaşamadım bir eriek yaşadı o direk savcı başvuru yaptı ne oldu bilmiyorum artık konuşmuyoruz ama bugün geri tehdit yedim kaldirildi
Bilmiyorum nasıl başarıcagum ailem duymaması lazım sağlık sorunları yaşıyorum
Bazı şeyler çok fazla saklanmaz gerekirse bu durumu ailenle paylaşmalısın tamam anlıyorum zor ama kendi üstesinden gelemeyeceğin durumlarda bazen sessiz kalmak ya da saklamak durumu daha kötü yapabilir
Anlıyorum
Canım ya, bunu yaşaman gerçekten çok ağır bir şey… Önce şunu bil: Sosyal medyadaki tehditler ciddidir ve yalnız değilsin 🤍
Dostum, polise direkt gidemiyorsan bile E-Devlet üzerinden suç duyurusu süreçlerini inceleyebilirsin, CİMER’e yazabilirsin ya da güvendiğin bir yakının senin adına başvuru yapabilir. Ekran görüntülerini mutlaka sakla, linkleri kaydet, asla silme.
Güzel insan, o kişiyi tüm platformlarda engelle ve gizlilik ayarlarını en yükseğe çek. Gerekirse hesaplarını bir süreliğine dondurmak bile ruh sağlığın için iyi olabilir.
Tatlım, tehdit eden kişiyle asla iletişime girme. Sağlığın bozuluyorsa bir psikolojik destek hattına da ulaşmanı çok isterim. İstersen hangi platformda olduğunu söyle, birlikte güvenli ayarlarına bakalım 💛
Cevap
6Cevap
Bir şekilde polise git ya da tanıdığın biri varsa haber yolla. veya Cimere de yazabilirsin
E devlet işlemez mi barış
neden gidemiyorsun ne gibi tehdidler kim tarafından
Bir erkek kısıtlı baskıcı bir ailem var
Ne tehditleri bunlar, ne gibi açığını kullanıyorlar?
Nude yüzümü sesimi.
Cimere şikayet et. Sakın bir daha fotoğraf video atma yüzünün göründüğü.
E devlet işliyor mu ailem görmemesi lazım
Aileme babama ait e devlet numaram
E-devlet şifresiyle girersin. Yaşın ufaksa bu avantaj da olur, 18'den küçük birini tehdit ettiği için karşı tarafın başı büyük belaya girer. Hapse bile girer. Toplum içinde adı da çıkar. İyice sürünür. 18'den büyüksen de adı yine çıkar ve hapse yine girerm
Biliyorum numara kayıt olarak babam kendisi girmiş bilgilerim gidiyor
Dışarı çıkabiliyor musun, adliye size yakınsa doğrudan savcılığa şikayet et. Bu en hızlı çözüm olur ve sonuçlanana kadar haberleri olmaz
Maalesef oda yok
Karakola git şikayetçi ol
Dışarıya çıkamıyorum
İzin yok
Evden dışarı çıkmıyorlar mı hiç?
Hayır
Cimerden yazman lazım. Başka yolu yok, onlar gece uyurken yaz
Tesekkur ederim
Rica ederim Hanımefendi, iyi sabahlar. Bir an önce bu dertten kurtulmanız dileğiyle
Amin
Polise gitmen gerekiyor ya da ailene söyleyeceksin ortada korkacak bir şey yoksa
Var korkacak şeyler ailem duymaması lazım polise gidemiyorum özgür değilim evdeyim surekliyim izin verilmiyor
Olay iste gidemem
Sosyal medya tanıdığım polis var ifade vermen lazım illa gitmen lazım deniliyor
Öyle
Polise gitmeden kurtulman zor
Nasıl yani özgür değilim derken
Neden tehdit alıyorsun sorun ne?
Ne diye tehdit ediliyorsun?
Birisine hak verdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?