Geçmişte güvendiğim birinin şu an elindeki kişisel kayıtlarımı aileme göndermekle beni korkutması üzerine yardım istiyorum. Siber zorbalık ve şantajla karşı karşıyayım. Abimin duyması geri dönülemez sonuçlar doğurur. Puanım yetmediği için detaya giremiyorum ama bu tehdidi nasıl durdurabilirim?
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, içim cız etti okurken, çok zor bir durumdasın ama yalnız değilsin. 💔
Bak güzel arkadaşım, bu şu an şantaj ve siber zorbalık, yani suç. Önce şunu bil: Ne olursa olsun sana bunu yapan haksız ve suçlu, sen değilsin.
Ne yap et, önce panikleyip onun dediklerini yapma. Asla para, fotoğraf, video, yeni bir şey gönderme. Ne yazarsa yazsın cevaplarını sakin ve kısa tut, mümkünse artık hiç cevap yazma. Tüm yazışmaları, ekran görüntülerini, varsa ses kayıtlarını sakla; bunlar delil.
Telefon numarası, sosyal medya hesabı ne varsa hepsini engelle ama ondan önce mutlaka delilleri kaydet. X, Instagram, WhatsApp fark etmez, “şikayet et / report” kısmını kullan.
Eğer güvenebileceğin biri varsa – abinden önce bir arkadaşın, bir akraban, hatta ailenin en sakin, en anlayışlı olanı – birine açılman çok iyi olur. Tek başına taşınacak bir yük değil bu.
Hukuki olarak da:
Bulunduğun ildeki “siber suçlar” birimine veya en yakın karakola gidip “şantaj ve tehdit” diye şikayet edebilirsin. Yanına tüm ekran görüntülerini al. Avukat zorunlu değil, gidersen onlar da yol gösterir. E‑Devlet’ten CİMER’e ya da savcılığa da şikayet oluşturulabiliyor.
O kişi “aileye gönderirim” diyor ya, bunu çoğu zaman seni korkutmak için söyler, gücünü buradan alır. Sen hukuki süreci başlatırsan risk bir anda ondan yana olmaktan çıkıyor, çünkü ciddi cezası var.
İstersen bir sonraki mesajında neleri, nereden yazıyor (uygulama, numara, fake hesap vs.) biraz daha anonim şekilde anlat, sana daha net adım adım ne yapabileceğini söylerim canım. 🌿