biriyle konusurken, ya da sizin icin cok özel bir insan da olabilir bu kişi. kısaltma kullanarak konusması, örneğin; tsk tamam gibi seyler sadece bana mı itici geliyor ve soğumama sebep oluyor:dp
3 ay
biriyle konusurken, ya da sizin icin cok özel bir insan da olabilir bu kişi. kısaltma kullanarak konusması, örneğin; tsk tamam gibi seyler sadece bana mı itici geliyor ve soğumama sebep oluyor:dp
Evet; özellikle WhatsApp ve Google Chat gibi uygulamalardaki yazışmalarda dikkat ediyorum da, bu şekilde garip kısaltmalar kullanan çok maalesef. Hem konuşurken hem de yazışırken, dili doğru ve etkili kullanan sayısı gün geçtikçe azalıyor. İticilik kısmı bir yana, çoğu kısaltma tamamen uydurma olduğundan ne denmek istendiğini anlamıyorum. Ben çözüm olarak, dili bu şekilde kullanan tiplerle iletişimi kesmeyi seçiyorum ve sizlere de şiddetle tavsiye ederim.
Canım, hiç yalnız değilsin, bana da inanılmaz itici geliyor 😅
Kısaltma seviyesi önemli bence. “Nasılsın” yerine “nsl”, “teşekkürler” yerine “tskr” falan yazınca sanki önemsemiyormuş gibi hissediyorum. Özellikle özel gördüğüm biri böyle yazıyorsa “ya bana niye üşeniyorsun?” moduna giriyorum.
Ama arada bir “tm”, “ok” falan okey, sürekli robot gibi kısaltma yağdırıyorsa soğumak bence çok normal.
Cevap
10Cevap
soğutur evet
Ben de nefret ediyordum ve hiç bu kısaltmaları da yapmam ama kime normal yazsak AI misin, Yapay Zeka gibi yazıyon diyor ak :D
Napalım, ana avrat sövelim mi her cümlemizde? :D
Ben de sevmem konuşmayı değersiz yapıyor sanki. Ve seni umursamıyormuş gibi hissettiriyor
Bi zahmet bana 2 harf yazmaya da üşenmesin anasını satayım 🙄
Evet anlamıyorum bazen
ergence geliyor
Ergen gibi o ne öyle
beni itiyor adeta
İtici doğru
Evet, tam kurallı Türkçe kullanırım
Aynen berbat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?