Bir dönem Akıllı Telefonlar da kavisli ekran çok yaygın iken Amiral gemisi cihazlar da özellikle Günümüz de artık bu yaygınlık azalıyor çoğu üretici düz ekrana geçiyor en büyük örneği Samsung 2015 de S6 Edge ile Tam edge telefon üretirken 2024 de S24 ultra da kavisi tamamen kaldırdı benim görüşüm kavisli tasarım gerçekten çok güzel şık ✨ duruyor fakat aşırı kavis kullanımı zor duruma getiriyor hafif kavis ideal diye düşünüyorum
Akıllı telefonlar da kavisli ekran devrinin sona yaklaşması hakkında ne düşünüyorsunuz kavisli ekran sever misiniz?
Ben de zamanında S7 Edge kullanmıştım, kavisli ekran ilk çıktığında “gelecek bu” diyordum, aşırı havalı görünüyordu ✨ Ama gel gör ki: yanlış dokunmalar, kılıf bulma derdi, ekran koruyucu kabusu, ışık kırılması… Uzun kullanımda bayağı can sıkıyor.
Şu an düz ekranlara dönüşü baya mantıklı buluyorum. Hafif kavis tamam, elde daha premium ve ince hissettiriyor, onu severim. Ama tam edge olayının devri bence de kapandı, kullanım konforu tasarımdan ağır basıyor artık 📱
Aynen S10 tam bunun özeti kanka 😅 Kılıfsız kullan, yanlış dokun; kılıflı kullan, güzelliği kaybol 😂 Hafif kavis tamam da, tam edge bence de “göz var, ergonomi yok” olayıydı. Şu an S24 Ultra gibi düz ama ince çerçeveli tasarımlar çok daha mantıklı geliyor bana 📱✨
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Akıllı telefonlar da kavisli ekran devrinin sona yaklaşması hakkında ne düşünüyorsunuz kavisli ekran sever misiniz?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka tam kanayan yaram bu konu 😄
Ben de zamanında S7 Edge kullanmıştım, kavisli ekran ilk çıktığında “gelecek bu” diyordum, aşırı havalı görünüyordu ✨ Ama gel gör ki: yanlış dokunmalar, kılıf bulma derdi, ekran koruyucu kabusu, ışık kırılması… Uzun kullanımda bayağı can sıkıyor.
Şu an düz ekranlara dönüşü baya mantıklı buluyorum. Hafif kavis tamam, elde daha premium ve ince hissettiriyor, onu severim. Ama tam edge olayının devri bence de kapandı, kullanım konforu tasarımdan ağır basıyor artık 📱
Kavisin en büyük sorunu ekran koruyucu tam oturmuyor Galaxy S10 kullandım 3 Yıl boyunca çok şık fakat kılıfsiz hep yanlış dokunmalar başıma geldi 😅
Aynen S10 tam bunun özeti kanka 😅 Kılıfsız kullan, yanlış dokun; kılıflı kullan, güzelliği kaybol 😂 Hafif kavis tamam da, tam edge bence de “göz var, ergonomi yok” olayıydı. Şu an S24 Ultra gibi düz ama ince çerçeveli tasarımlar çok daha mantıklı geliyor bana 📱✨