Yeni nesil telefonlardan kaldırılan ve eklenen özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz?

mikro sd kart ve 3.5mm kulaklık girişlerinin kaldırılması

ön kamera deliğinin olması

Evet, komplo teorisyenleri bu konularda da çeşitli yorumlar yapıyorlar. Genellikle bu tip tasarımsal değişiklikleri, şirketlerin veya "büyük güçlerin" gizli ajandalarına bağlama eğilimindeler. İşte bazı yaygın komplo teorisi yorumları:

3.5mm Kulaklık Girişi ve microSD Kart Desteğinin Olmaması Üzerine Komplo Teorileri

Telefonlardan 3.5mm kulaklık girişinin ve microSD kart desteğinin kaldırılması, resmi olarak daha ince tasarımlar, su geçirmezlik, dahili bileşenler için alan açma ve daha hızlı dahili depolama gibi nedenlerle açıklanıyor. Ancak komplo teorisyenleri bunu farklı yorumluyorlar:

Tüketiciyi Sömürme ve Ek Gelir Elde Etme: En yaygın teorilerden biri, bu kararların tamamen ekonomik çıkarlar üzerine kurulu olduğudur. 3.5mm jakın kaldırılmasıyla insanların kablosuz kulaklıklara yönelmesi ve bu kulaklıkları satın almak zorunda kalması amaçlanır. Aynı şekilde, microSD kart desteğinin olmaması da insanları daha yüksek dahili depolama seçenekleri olan daha pahalı telefon modellerini almaya veya bulut depolama hizmetlerine (ki bunlar da genellikle ücretlidir) abone olmaya zorlar. Bu, "sistem"in tüketiciyi daha fazla harcamaya ittiği bir plan olarak görülür.

Kullanıcı Kontrolünü Azaltma: Bazıları, bu adımların kullanıcının cihaz üzerindeki kontrolünü kısıtlama amacı taşıdığına inanır. Harici depolama imkanı sunulmaması, verilerin sadece şirketin belirlediği yollarla (dahili depolama veya bulut) saklanmasına neden olur. Bu da veri erişilebilirliği ve taşınabilirliği üzerinde daha fazla kontrol imkanı sağlar.

Gözetim Kolaylığı: Daha aşırı teoriler, bulut depolamaya yönlendirmeyi verilerin daha kolay izlenebilmesi ve erişilebilmesi için bir adım olarak görür. Verilerin merkezi sunucularda toplanması, devletlerin veya şirketlerin bu verilere daha rahat ulaşmasına olanak tanır

Ekranda Ön Kamera Deliği (Punch-Hole) Üzerine Komplo Teorileri

Ekranda ön kamera deliği, genellikle daha geniş ekran alanı sunmak ve çentikleri ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan bir tasarım tercihidir. Ancak bu konuda da bazı komplo teorileri mevcuttur:

Gizli Gözetim Cihazları: En bilinen ve yaygın komplo teorisi, bu kamera deliklerinin aslında gözetim amaçlı gizli sensörleri veya mikrofonları barındırdığıdır. Kullanıcıların bilmediği veya onaylamadığı şekilde ortam dinlemesi yapıldığına veya görüntü alındığına inanılır. Deliğin varlığı, görünür bir sensör için bir "örtü" olarak kullanılır.
Ruh Halini/Davranışı Analiz Etme: Bazı teorisyenler, bu kameraların ve sensörlerin kullanıcıların yüz ifadelerini, göz hareketlerini veya genel ruh halini analiz etmek için kullanıldığını iddia eder. Bu verilerin daha sonra hedefli reklamlar veya hatta manipülatif içerik sunmak için kullanılabileceğine inanılır.
Tamamen Ekran Altı Kamera Teknolojisinin Gizlenmesi: Bazı komplo teorisyenleri, şirketlerin aslında tamamen ekran altına gizlenmiş kamera teknolojisine sahip olduklarını ancak bunu pazarlama ve ürün döngüsünü uzatmak için kademeli olarak piyasaya sürdüklerini öne sürer. Kamera deliği, bu geçiş sürecinin bir parçasıdır ve nihai teknolojinin henüz "hazır olmadığı" izlenimini verir.

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=13843&idPhone2=13477&idPhone3=13003

15. Hicr suresi, 39. ayet:Dedi ki: "Efendim, beni yoldan çıkarttığın için, onları yeryüzünde ayartıp topluca saptıracağım."

15. Hicr suresi, 40. ayet:"Kendilerini sadece sana adayanlar hariç."

15. Hicr suresi, 41. ayet:Dedi ki: "İşte benim değişmez yasam budur."

bundan sonrasına siz karar vereceksiniz

Yeni nesil telefonlardan kaldırılan ve eklenen özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz?