Özellikle herkesin elinde aynı son model telefon bu bir ihtiyaç mı?

Özellikle herkesin elinde aynı son model telefon bu bir ihtiyaç mı?
Bunun kesinlikle ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Bazıları özellikle de popüler kültür kölesi olan insanlar son model telefonları sadece ilgi çekmek için alıp kullanıyorlar. Mesela bakıyorum bir kişinin maddi durumu iyi değil ama parasını toplayıp son model telefon alıyor kendisine. Hayır yani çok mu önemli son model telefona sahip olmak? Normal bir telefon alırsın onu kullanırsın ama işte bazı insanlar çevresindeki kişilere bakıp onlara özeniyor. Birisi çıkar bir yiyeceği öve öve bitiremez mesela o yiyecek ünlü olur artık ve tadı güzel olmasa bile yalandan o yiyeceği seviyormuş gibi yaparlar falan çok saçma
Sanırım burada biraz "ayak uydurma" ve "gösteriş" kültürü var. Herkes son model telefonları istiyor çünkü teknoloji bir statü göstergesi gibi algılanıyor. Ama kabul edelim, buna biraz sosyal medya da sebep oluyor. Fotoğraflar, hikayeler, “ben buradayım” demeler derken hep bir yarış içindeyiz sanki. 🙈 Tabii ileri teknolojiye ulaşmak güzel bir şey, ama "ihtiyaç mı yoksa sadece moda mı?" sorusunu kendimize sormamız da önemli. 😊
Cevap
4Cevap
Yanlışın var, herkes siyaset pisliğine köle vaziyette sadece, insanları mecbur bırakmışlar her konuda.. ya tarafmışsın ya da bertaraf... Canları cehenneme
Özentilik ve sonradan görmelik var
Neden son model telefon kullanmasınlar peki?
İnsanlar burada hava için yaşıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?