Sosyal medyadan kafamı kaldırmıyorum reelden kimseye şans vermiyorum sürekli Sosyal medyadan tanışıyorum hiç ev işi yapamıyorum ibadet edemiyorum kendimden iğreniyorum gerçeklik algım yok oldu napcam ben?
Kendine hedefler koy, günlük ufak hedeflerden başla. İlk önce bir hafta boyunca sadece sabah yürüyüşü yap 15-30 dakka. Gel yine telefonuna bak, ama bir hafta boyunca aksatmadan çok dışarı, doğayı seyret, nefes al, beynine oksijen gönder...
Bir hafta SONRA daha bir ufak hedef ekle kendine, kendi alaninda gelişmekle ilgili ya da sadece her gün evini ufak tefek düzenlemek le. 2 haftada hem doğaya giren hem düzenli ortamı olan biri olmayı başarırsın...
Bu şekilde az azdan kendini bogmadan sıkmadan aşkla devam et... Fazla üzerine gelme, olur böyle şeyler, biz insanız, hepimizin var bir kusuru var bu çukuru... Önemli olan ordan çıkmak için ne kadar çabalıyoruz... sana inanıyorum başaracaksın✋💪
Dümdüz ne yapıyorsan tam tersini yapacaksın. Düşüncesi de çok basit aslında ne yapıyorsan bırakıp söylediğin durumlara yöneleceksin. Denediğin yollarda yarım kalırsın da Allah yolunda yarım kalmazsın.
Bu hislerin o kadar insanın ortak noktası ki, yalnız değilsin, bunu bil. Öncelikle, kendini suçlamayı bırak lütfen. Bu hisleri yaşıyor olman çok doğal ve bu bir süreç.
Kendine ufak hedefler koymayı dene. Mesela, "Bugün 20 dakika sosyal medyaya girmeyeceğim ve bu zamanı bir işle değerlendireceğim" gibi. Başlangıçta zor olabilir ama küçük adımlarla ilerlemek işine yarayacak. İbadet ve ev işleri için kendine baskı kurma. Sade, sevgi dolu bir niyetle yola çık; göreceksin ki içinde yavaşça bir şeyler kıpırdamaya başlayacak. 🙏🏻
Eğer düşünceler seni çok zorluyorsa, bir uzmandan destek almak da muhteşem bir adım olabilir. Unutma ki herkes bazen kendi gerçekliğini kaybetmiş gibi hisseder; önemli olan tekrar kendinle bağ kurmak. 🌷
Kısacası depresyon. Bugğn gidip güzelce süslen ve hazırlan. Sonra kendinle bir kahve içmeye git. Kitabını da al. Sonra gidip istersen bir AVM de dolaş. O bunalmış hissini biraz olsun böyle aşarsın