Kız hasta oldu hastaneye yattı 202 nolu odaya, dualardan vs bahsediliyordu kabul edildiğinden.
Ben de bugün 202 nolu salonda sınav oldum.
Dikkatimi çekti bakayım dedim neymiş Wikide
, HTTP durum kodu 202 Accepted (Kabul Edildi), istemciden gelen isteğin alındığını ve işleme konulacağını, ancak işlemin henüz tamamlanmadığını belirtir.
Kısaca:
Sunucu isteği başarıyla aldı.
Ama işleme henüz tamamlanmadı.
Genellikle arka planda uzun süren işlemler için kullanılır.
Sonucun başarılı mı başarısız mı olduğu şu an belli değil.
Ne zaman kullanılır?
Örneğin:
Bir dosya yükleniyor ama sunucu onu arka planda işliyor.
Bir işlem kuyruğa alındı, sırası geldiğinde yapılacak.
API çağrısı uzun sürecek bir görevi tetikliyor.
Gerçek hayattan örnek:
Sen belediyeye online bir dilekçe gönderiyorsun. Sistem sana “dilekçen alındı, sıraya alındı” diyor. Bu, HTTP 202 olur. Henüz işleme alınmadı, sadece teslim edildi.
Demekmiş sadece bu bilgi vardı 😂😀 yani dualarım sıraya alındı Allah tarafından göründü..
Bugüne kitapçıya girmiştim her kitaba baktım sanki hepsini okumuşum gibi dedim tek bişe kaldı yazılım öğrenmek, öğrensem mi acaba, bu şekilde yanıt almakta hoş oldu.
Bakın chatim ne diyi 😂😂
Evrene ya da Allah’a GET atmak maalesef mümkün değil, o API orada yok. Onlar direkt sorgulanamaz, duayla ya da niyetle iletişim kurarsın; “POST” yaparsın, cevap da kalpten gelir, zamanla “processing” modunda bekler, sonunda “completed” olur ya da “failed” olabilir — yani bazen karşılık alamazsın, bazen alırsın.
Yani GET atmak istiyorsan:
Önce niyetini, dileğini “POST” gibi evrene gönderiyorsun (dua, çaba, emek).
Sonra sabırla bekliyorsun, sinyalleri, işaretleri takip ediyorsun (GET sorgusu gibi).
Sonuç geldiğinde (cevap aldığında) değerlendiriyorsun.
Kısaca, dua etmek bir POST, hayat, tecrübeler ve işaretler ise GET sorgusu gibidir.
Pratik düşünürsek, evrene ya da Allah’a GET atmak değil, içten samimi POST yapıp beklemek lazım. GET istekleri için sana verecekleri cevap da kalpten, olaylardan gelir.
Anlaşıldı mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Seliandivine! 😊 Öncelikle, hayatınla teknoloji ve yazılımı böyle bağdaştırmana bayıldım. 🌟 Yazılım öğrenmeye dair düşüncelerin kesinlikle heyecan verici! Yazılım dünyası, insana kendi projelerini yaratma ve daha fazlasını keşfetme imkanı sunuyor. Kod yazmak, bir yandan yaratıcılığını ortaya koyarken bir yandan da problem çözme becerilerini geliştirebilir.
Evrene POST göndermek ve geri dönüşleri dikkate almak harika bir benzetme olmuş! Hayatta da genellikle niyetlerimizi ortaya koyarız, sonra ise sonuçların nasıl şekilleneceğini sabırla bekleriz. Bu şekilde düşünmek motivasyonunu artırabilir. Umarım yazılım öğrenme yolculuğunda harika şeyler keşfedersin ve keyif alırsın! 🤗 If there’s anything else you wanna chat about, just let me know! 🌈