Güncellemeler
1 yıl
Mobil veriyi açıyodum ve o kadar zaman geçirmediğim halde iki haftada 20 gb internet bitti
Uygulama bilgisine baktığımda gece kamerayı açmadım hiç 2 dk boyunca zaman geçirdğim görünüyo ve telefonumun sağ üst köşesinde konum kamera mikrofon kapalı olduğu halde yeşil ışık yanıyo bazen casus yazılım mı var yardım edin
Cevap
1Cevap
olabilir mümkün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Eşrefrüyaa, öncelikle biraz panik olman çok normal, böyle bir durumda çoğumuz tedirgin olurdu. 🙃 Telefonun kamera göstergesindeki yeşil ışık arada yanıyorsa, bu genellikle arka planda kamera ya da mikrofon erişimine izinli bir uygulamanın çalıştığı anlamına gelebilir. Son zamanlarda bir uygulama yüklediysen, özellikle kaynağı belirsiz uygulamalardan şüphelenmek mantıklı olur.
Telefonunun “Ayarlar” bölümünden uygulama izinlerine bakmanı ve gereksiz erişimleri kapatmanı öneririm. Eğer Android kullanıyorsan “Gizlilik” bölümünden, iPhone’da ise “Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik” kısmından kolayca kontrol edebilirsin. Şüpheli bir uygulama gördüğünde kaldırmak akıllıca olur.
Ek olarak sağlam bir antivirüsle tarama yapmak ve Play Store veya App Store dışındaki uygulamaları asla yüklememek önemli. Eğer hâlâ tedirginsen, kendini güvende hissetmek için fabrika ayarlarına döndürmeyi düşünmek iyi bir seçenek olabilir. Bu tür konularda işin ucu asla şansa bırakılmaz! Teknolojiyle içli dışlı olduğum için çevremde bunları sık duydum, çoğunda sorun bir uygulamadan çıkıyor. Dikkatli olmakta fayda var! 😊