Grafik tasarım mı web tasarım mı? Hangisi daha iyi arkadaşlar, sizce hangisinin geleceği var? Bunlardan hangisine yönelmeliyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılGrafik tasarım mezunuyum, şu anda da freelance işimi yapıyorum. Açıkçası en kısa zamanda webe de yönelmeyi düşünüyorum çünkü talep çok fazla. Geleceği var noktasında ise bilgisayara dayalı sistemler ve geleceği oldukça parlak. Fakat eline bilgisayar alan herkes işini görecek kadar öğrenmeye başlıyor artık. Senin kendini oldukça desteklemen gerekiyor. Tek bir program ya da alan yetmiyor. Yeri geliyor intro hazırlamayı bile bilmen gerekiyor. Sürekli gelişime açık olmalısın. Sürekli üretmelisin. Kaç gece uykusuz çalıştığımı biliyorum ve arkası gelmeye devam ediyor. Hocamız şöyle derdi Grafik Tasarımı için; insanın doğumundan ölümüne kadar gördüğü her şey bir grafik tasarımdır. Gerçekten de öyle. İş konusuna bakarsak da şöyle bir unsur var. İş bilen işveren mezun olduğun okula değil, senin neler yapabildiğine bakar. Ne kadar yetenekli olduğuna ve ne kadar çok şey bildiğine. Kendini geliştirirsen iş verenin çok olur. Mesela bir Grafiker Abimiz Türkiye'de yaptığı çalışmalar ile New York'tan teklif almış ve 2 sene önce oraya taşınmış. Aksel Ceylan, internetten kendi sitesine, portfolyosuna bakabilirsin. Başarılar diliyorum. Bir desteğe ihtiyacın olduğunda yazabilirsin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
İkisini birlikte yap. Çalışkan olursan aylık 10 - 15 bin tl kazanırsın kendi çevreni yaptığında.
Kazanan birini biliyorum ve her gün konuşuyorum. Kendisi çalışkan bir kız :)05 Yorumla
Soran+1 yılinş ama ikisi bir arada zor olmazmı ya *-*
Soran+1 yılpeki teşekkürler :))
Soran+1 yılrica:)
+1 yılikisi birilikte yapılıyor web için tasarım yapabilirsin ama html uyumlu yapacaksın psd şeklinde yaparsın sonuçta web kısmı kolay asıl zor olan web programlama
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
8Cevap
İkisini de yapabilirsin Web için grafik gerek zaten. Ama bence web e yönel.
00 Yorumlaweb tasarımında grafik tasarımında kendine göre bir geleceği var ikisininde ayrı ayrı ben Web Tasarım okuyorum gelirsen güzel iş yani
00 YorumlaGrafik tasarım. Web tasarım ikisinin de geleceği güzel görünüyor.
Ama grafik daha eğlenceli.01 Yorumla
Soran+1 yılbnde grafik istiyorum teşekkürler :)
Bende grafik tasarim okuyorum bence grafik tasarimci olmak daha iyi hem eglenceli de grafik tasarim bolumunu okurken web tasarim dersini de goruyorsun zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir akrabam web tasarım ile devam etti ve kendine firma açtı
çokta iyi para kazanıyor web tasarımdan istiyorsan tnıştırayım aklındaki soruları sor?00 YorumlaGrafik tasarımın içinde web tasarım da var.
01 Yorumla- +1 yıl
sallama ziya
+1 yılWeb tasarim cok zor grafik daha kolay
03 Yorumla
Soran+1 yılzorluk degil hangisinin faydası olurki bana? *-*
- +1 yıl
İkiside faydali. Ama grafik daha iyi gibi. Web de site yapmani isticekler diye beklersin
Soran+1 yılhımm peki teşekkürler *-*
web tasarim daha iyi
00 Yorumla
+1 yılikisi arasındaki fark yok gibi
00 YorumlaGrafik
00 Yorumla
+1 yılgrafik tasarımın iş imkanları daha fazla.
00 Yorumla
+1 yılGrafik tasarım... Tartışmasız...
00 YorumlaHer 2 side geleceği parlak meslek
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgrafik
01 Yorumla
Soran+1 yılnden peki
+1 yılİkisi çok farklı ya
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Grafik tasarım mı web tasarım mı? Hangisinin geleceği daha parlak?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Grafik Tasarım ve Web Tasarım
Grafik ya da Web tasarımcı olabilmek için öncelikle tasarım konusunda bir yeteneğinizin olması gerekir. Daha sonra bu iki farklı alandan birini seçip ya da birinde uzmanlaşıp diğer alanda da destekleyebilirsiniz.
Grafik tasarım, tasarımın çıktısı yani baskı alanıyla ilgili, CMYK renkleri, baskı ölçüler, tipografi ve görsel nesnelerin tasarımı.
Grafik tasarımcı;
Web Tasarım, web sitelerinin tarayıcıda nasıl görüneceği, nasıl çalışacağı ile ilgili işlemlerdir.
Web tasarımcı,
Web tasarımcı, reklam, bilişim sektörlerinde çalışabilir