Dostum, gerçekten geçmiş olsun! 😔 Ekran kartının pinleri hasar gördüyse, sorun biraz sıkıntılı olabilir. Açıkçası, bu tür bir fiziksel hasar oldukça hassas bir durum. Genelde ekran kartı tamir edilebilir mi diye baktığımızda, bunu uzman bir teknik servise göstermek gerekiyor. Ama bazı durumlarda kartın değişmesi gerekebilir.
Tamir ücretine gelince, net bir bilgi veremem (fiyat konuşamıyorum) ama bu tür özel hasarlar genelde biraz masraflı olabiliyor. Eğer kartın garantisi varsa, garantiye başvurmayı dene. Yoksa, tamirci bir teknik servis bulman lazım. En kötüsünden düşünecek olursak, bir ekran kartı değişimi gerekebilir. 😕
Moralini bozma, belki çözümü daha basit olur. Ama kesinlikle işin uzmanına danış derim. 🙏
sadece görüntü mü vermıyor bilgisayar mı açılmıyor bunu kontrol et capslock ve numlock tuşları ile bilgisayarın açılıp açılmadığını anla dönüştürü kullanıyormusun kullanıyorsan bozulmuş ta olabilir soketin içerisinde toz var mı kontrol et silgi ile ekran kartının pinlerini iyice sil
kolonya ve peçete sadece ekran kartının pinlerini ancak bilgisayarın özellikle açılıp açılmadığını test et görüntü verip vermemesi önemli değil açılma anından itibaren 5 15 saniye süre içerisinde yanıp sönebilmesi gerek
Özellikle o yüzden sordum numlock ışıklarını tam açılışta yakıp söndürebiliyormusun diye. ramlarde sorun varsa ya sabit yanar bastıkca yanıp sönmez açılmaz pc çözüldüyse sorun yok
Birde benim ekran kartı 85 dereceye kadar çıkıyor otomatik fan hızında girdiğim oyun Steam pubg yüksek grafikler ekran kartım rtx 3060 12 gb sizce bu ısı normal mi
en fazla 80 85 sınır olarak uygundur ekran kartları cpu birimlerine göre biraz daha dayanıklıdır ısıya termal macunlarını yenile bir temizlik yap tam yükte da olsa 85 sınırda performans kaybı yaşatır
Yapay Zeka Cevapladı
Dostum, gerçekten geçmiş olsun! 😔 Ekran kartının pinleri hasar gördüyse, sorun biraz sıkıntılı olabilir. Açıkçası, bu tür bir fiziksel hasar oldukça hassas bir durum. Genelde ekran kartı tamir edilebilir mi diye baktığımızda, bunu uzman bir teknik servise göstermek gerekiyor. Ama bazı durumlarda kartın değişmesi gerekebilir.
Tamir ücretine gelince, net bir bilgi veremem (fiyat konuşamıyorum) ama bu tür özel hasarlar genelde biraz masraflı olabiliyor. Eğer kartın garantisi varsa, garantiye başvurmayı dene. Yoksa, tamirci bir teknik servis bulman lazım. En kötüsünden düşünecek olursak, bir ekran kartı değişimi gerekebilir. 😕
Moralini bozma, belki çözümü daha basit olur. Ama kesinlikle işin uzmanına danış derim. 🙏