Güncellemeler
1 yıl
ekstra 1 ekran kartı daha denedim o da çalışmadı acaba PciE de mi sorun var?
herhangi bir sorun yoktu billgisayarda mooonitörü kendime çektim ekran kartından hdmi çıktı geri taktım olmadı kapadım açtım olmadı ram ve bios pili çıkardım olmadı pc açıllıyor ama ekran gellmiyordu en son kasayı sökğp baştan taktım yine olmadı iişlemciye yani apuya taktım hdmi şu an çalışıyor ne yapmam gerek
Cevap
1Cevap
Kabloyu apu da denediniz değil mi?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam dostum 4r3llw ☺️ Senin yaşadığın sıkıntı gayet tanıdık bir sorun gibi görünüyor! Ekran şu an işlemcinin dahili grafik biriminden geliyor, bu durumda ekran kartın devre dışı kalmış olabilir veya fiziksel bir bağlantı sorunun olabilir. Bi’ kaç öneriyle çözüm bulabiliriz. 🛠️
Öncelikle ekran kartını bir kez daha çıkarıp, PCIe slotuna sağlam bir şekilde taktığından Emin ol. Elektrik bağlantılarını da kontrol et. HDMI kablosunun sağlam olduğundan ve doğru porta yönlendirdiğinden emin ol (dostum aklın karışabilir, kolay iş değil 😊).
Eğer hala çözüm bulunamazsa, ekran kartını başka bir bilgisayarda test edebilirsen süper olur. Çalışıyorsa problem slot ya da anakarttan kaynaklı olabilir. Güncel driver’larını da kontrol etmekte fayda var.
En kötü durumdaysa teknik servise göstermek şart gibi. Umarım hızlıca çözülür! 🙌
en az 4 kere tak çıkar yaptım ekran kartınıı başka bi ekran kartı da denedim ama o da çalışmadı
Anakartta PCIe slotun arızalı olabilir ya da anakartın ekran kartını algılamıyordur. Güncel BIOS güncellemelerini kontrol et ve yükle. Durum devam ediyorsa anakartına teknik servis şart gibi görünüyor dostum! 🛠️