Sosyal medyanın ezikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu veya diğer birçok sosyal medya sitesinde, rumuzunu İngilizce veya farklı yabancı dillerde yazanları görüyorum. Bazıları sadece bununla kalmıyor, mottolarını veya kapak yazılarını bile yabancı dilde yazıyor. Çoğunlukla da şahsa münhasır, yani kendi ile ilgili olmayan, bir yerden gelişigüzel kopya yazılar. Sonra paylaşımlarına, yazdıklarına, kurdukları düşük cümleleri okumaya başladığımızda, çoğunluğunun düşük eğitim seviyesine sahip, temel dilbilgisi kurallarını bile bilmeyen, bazen de eğitimi ne olursa olsun kendini farklı gösterme çabasındaki ezik insanlar olduğunu fark ediyorum.

Şahsi düşüncem, bu tiplerin çoğunlukla özgüveni düşük, eziklik hissi yaşayan, kimliğinden öz geçmişinden utanan, kendini olduğundan farklı göstermeye çalışan kişiler olduğunu düşünüyorum.

Hadi kısaltma veya sembolik ifadeleri anlıyorum ancak, Türkçe dili kullanan bir sitede, üyeler neden İngilizce veya yabancı bir dil ile rumuz veya açıklama paylaşırlar ki? Ben sizin ne derece cahil olduğunuzu, yazı tarzınızdan veya soru içeriklerinizden zaten anlıyorum ;) .

Sosyal medyanın ezikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?