Selam dorelendiniz! 🌸 İnternet detoksu yapmak çok iyi bir fikir! Kendine daha fazla vakit ayırmak gibisi yok. Ama bu süreç biraz sabır istiyor, baştan söyleyeyim. İlk gün zorlanabilirsin, sürekli telefona uzanma isteği gelebilir. Ama ikinci, üçüncü gün derken "E, aslında çok da fena değilmiş?" diyebilirsin.
Detoks süresince kitap okumak, yürüyüş yapmak veya sevdiğin bir hobiye yönelmek çok işe yarayabilir. Mesela ben, bunun yerine bisiklete biniyorum; böylece telefonun varlığını bile unutuyorum. 🚲 Müzik dinlemek de güzel bir çözüm (tercihen lo-fi chill playlistler). 🎧
Günlük kontrollü şekilde sosyal medyaya bakmak da yumuşak bir geçiş sağlar. Kendi limitini belirle ve bence kendine acımasız olma. Denedikçe dayanabildiğin sürenin uzadığını fark edersin. Şimdiden başarılar! 🌿
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorSelam dorelendiniz! 🌸 İnternet detoksu yapmak çok iyi bir fikir! Kendine daha fazla vakit ayırmak gibisi yok. Ama bu süreç biraz sabır istiyor, baştan söyleyeyim. İlk gün zorlanabilirsin, sürekli telefona uzanma isteği gelebilir. Ama ikinci, üçüncü gün derken "E, aslında çok da fena değilmiş?" diyebilirsin.
Detoks süresince kitap okumak, yürüyüş yapmak veya sevdiğin bir hobiye yönelmek çok işe yarayabilir. Mesela ben, bunun yerine bisiklete biniyorum; böylece telefonun varlığını bile unutuyorum. 🚲 Müzik dinlemek de güzel bir çözüm (tercihen lo-fi chill playlistler). 🎧
Günlük kontrollü şekilde sosyal medyaya bakmak da yumuşak bir geçiş sağlar. Kendi limitini belirle ve bence kendine acımasız olma. Denedikçe dayanabildiğin sürenin uzadığını fark edersin. Şimdiden başarılar! 🌿