Hattım babamın üzerine kayıtlı olduğu için ben istediğim tarife geçiş yapamayıp istediğim paketi alamıyorum. Vodafone hattı üzerine alma işlemi nasıl yapılır? Vodafone hat devirücreti nedir?VodafoneHattı kendi üzerine alma vodafone için anlatın lütfen. Vodafone hat devir formu doldurmak gerekir mi?
Bu işlem genelde yaşı abonelik almaya yetmeyen çocukların, anne veya babası üzerine alınan hatları 18 yaşını geçince tamamen kendi üzerine alınması için yapılır. Yoksa ben şu numarayı çok sevdim, benim olsun, bana devret gibi bir istek çok nadirdir. Vodafone hattı kendi üzerine alma Vodafone cep merkezlerinde yapılıyor. Vodafone hattı üzerine almak için hattın sahibi ve hattı üzerine alacak kişinin kimliğini ibraz etmesi şarttır.
Vodadone cep merkezi
Herhangi bir Vodafone cep merkezine hattın sahibi ve hattı devralacak alacak kişi gidip kimlikleriyle birlikte Vodafone hat devir formunu doldurması gerekiyor. Bu formu Vodafone cep merkezlerinde bulabileceğin gibi Vodafone'un internet sitesinde de bulunuyor. Vodafone hat devir formuna buradan ulaşabilirsin. Gördüğün gibi baya basit bir form. Devir edenin bilgileri ve devir alanın bilgileri gerekiyor. Ve iki tarafın da imzası elbette. Bu forma kimlik fotokopileri de ekleniyor bildiğim kadarıyla.
Burada dikkat edilecek 2 önemli nokta var. Birincisi; iki tarafın da kimliğini ibraz etmesi ve birlikte cep merkezinde bulunması. İkincisi ise; devir edilecek hattın herhangi bir borcunun bulunmaması. İster ön ödemeli olsun, ister faturalı olsun devir işleminde, devredilecek hattın üzerinde bir borç bulunmamalı.
Vodafone sim kart
Vodafone hat devir ücreti
Her işlemde belli bir ücret olduğu gibi hat devir işleminin de belirli bir ücreti bulunmakta. Bu bedel, ön ödemeli hatlar ve faturalı hatlar için ayrı ayrı belirlenmiştir. Vodafone internet sitesinde yer alan bilgiye göre; Vodafone faturalı hat devrinde, "İlk tesis ÖİV ve ruhsatname ücretine denk gelen 92,86 TL 12 taksit ile abonenin faturasına yansıyacaktır. Devir ücreti için alınacak tüm vergiler dahil 10,75 TL abonenin faturasına ayrıca yansıtılır." denilmekte. Vodafone ön ödemeli hat devrinde, "34,15 TL, aboneden nakit tahsil edilir. Bu alınan tutar, devir ücreti sonucunda doğan ruhsatname ücreti karşılığı alınacaktır. Devir ücreti tüm vergiler dahil 10,75 TL olarak abonenin hattında yüklü TL miktarından çekilecektir." denilmekte. Bu ücretler 2020 yılına ait. Yıllara göre değişiklik gösterebilir.
Vodafone hat devir işleminin tüm detaylarını anlattım. Umarım faydalı olmuştur. Operatörünü değiştirmek istersen en iyi çeken hat hangisi buradan öğrenebilirsin.
vodafone sitesinde yazan bu. Hat yasal sahibi ve devir alacak kişi aynı anda Vodafone Cep Merkezi'ne giderek devir işlemi yaparsa eğer; 15.68 TL elden nakit tahsil edilir. Bu alınan bedel devir ücreti sonucunda doğan Ruhsatname ücreti karşılığı alınacaktır. Devir ücreti tüm vergiler dahil 8 TL olarak hatta yüklü TL miktarından çekilecektir. Toplamda 15.68 + 8 = 23.68 TL alınacaktır.
En İyi Cevaplar