Birçoğumuz için teknolojik gelişmeler sayesinde hayatımıza giren şeylerden ve bunların sağladıkları kolaylıklardan vazgeçmek artık imkansıza yakın bir düşünce haline geldi. Bunların başında da elbette merak ettiğimiz her şeyi tek tuşla önümüze getiren internet teknolojisi var…
Öte yandan dünyanın uzak ucunda hâlâ teknolojiden ve modern dünyanın sağladığı nimetlerden çok uzakta yaşayan insan toplulukları var.
İşte Brezilya’da, Amazon Ormanları’nın içinde dünyadaki her şeyden uzakta yaşayan Marubo kabilesi de bunlardan biri.
DÜNYADAN KOPUK YAŞAYAN KABİLE İNTERNETLE TANIŞIRSA…
Ituí Nehri kıyısında yaşayan Marubo halkı geçen yıl eylül ayında ilk kez yüksek hızlı internete kavuştu. Marubo halkı gezegenin en izole noktalarından birinde yaşıyor ve dış dünyayla temasları olmasına rağmen kabile yüzyıllardır geleneksel yaşam tarzını koruyor.
Öte yandan dünyanın uzak ucunda hâlâ teknolojiden ve modern dünyanın sağladığı nimetlerden çok uzakta yaşayan insan toplulukları var.
İşte Brezilya’da, Amazon Ormanları’nın içinde dünyadaki her şeyden uzakta yaşayan Marubo kabilesi de bunlardan biri.
DÜNYADAN KOPUK YAŞAYAN KABİLE İNTERNETLE TANIŞIRSA…
Ituí Nehri kıyısında yaşayan Marubo halkı geçen yıl eylül ayında ilk kez yüksek hızlı internete kavuştu. Marubo halkı gezegenin en izole noktalarından birinde yaşıyor ve dış dünyayla temasları olmasına rağmen kabile yüzyıllardır geleneksel yaşam tarzını koruyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
İnsanlık var oldukça kültür var olmaya devam edecek. Hatta internet kültürü denilen koskoca bir havuz da var. Ama bana hepsi plastik geliyor, yapay ve hızlı tüketilebilir. Her şey de giderek tek tip hale gelmeye başladı. Emeğin değeri azaldı. Özellikle bu işlerin içinde olan biri olarak, ai en büyük problemlerden bence. Geleneksel tasarımın yerini neredeyse alacak. Şimdiden bir sürü bireysel kullanıcı hatta bir sürü şirket tasarımcılar yerine ai kullanıyor. En son Muse grubu bile ai çizim kullandı mesela. İnsanların yarattığı sesler, görüntüler ve bunlardan oluşturdukları kültür havuzu yapay zekayı besliyor artık.
Belki internetin bu prime dönemi belli bir süre içindir. Belki ötesi yoktur ve son aşamalarındayızdır. Bu da gelenekselliği tekrar öne çıkarır çünkü biricik olan tekrar geleneksel olmuştur.
Öyle ya da böyle kültür hep olacak. Belki gelecek şeylerden hoşnut olmayacağız. Eskiler yavaş yavaş kaybolacak ve yerine yenileri inşa edilecek. Tüm bu gelişmelere rağmen dünyanın farklı yerlerinde uçurumlarca fark olması da ilginç. Onların konfor alanından çıkamaması mı yoksa bizim değişikliği çok çabuk kabullenmemiz mi bilemiyorum ama farklılıklar her zaman hoşuma gidiyor. Kültürlerini bir şekilde yaşatmaya çalışan insanları seviyorum.
Ben seninle podcast yapmayı çok isterdim bu konuyla ilgili
Maalesef
Starlink uydusu fırlatıldı Amazon’da ve kabîleleri tembelleştirmiş
Sorularıma kimse cevap vermiyor size teşekkür ederim vakit ayırdınız bana