şu an Çinde sosyal puan sistemi uygulanıyor. Sistem puanınızı düşürdüğünde ve kara listeye alındığınızda cafelerde oturamayacaksınız ya da işe alınmayacaksınız. Sistem sizi herseyden dışlayacak ve bu yüzden Çinde insanlar her gün intihar ediyor.
Anlamıyorum bunca insan bu saçmalığı nasıl izleyip kabul edebiliyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Eğer herkese eşit uygulanacaksa mv çocuğu, bakan yeğeni, iş adamı karısı istisna olmayacaksa olabilir. yere çöp atana, olmadık yerde (bina giriş-çıkışı, tuvalet vs) sigara içene, yere tükürene, yere sakız atana, herkesin içinde bağıra bağıra telefonla konuşan kanka, kütüphanenin interneti ile online oyun oynayana-film izleyene, komşunun tepesine camdan halı silkme, sokaktan geçen adama balkondan kirli su dökme (evet bu da başıma geldi) vs gibi durumlarda otobüs'e binememe, metro kullanamama gibi cezalar verilecekse ya da bunları yapmayanlara hediye lokum, hurma, gezi, kitap (!) verilecekse olumlu bulduğum kampanya güya 12 yıllık kesintisiz eğitim var metroda inenlere öncelik vermeyi öğrenemiyor, elindeki plastik şişeyi yere atıyor hayvanoğluhayvan. yapacak bişi yok kağıt kalemli eğitim sistemi öğretemezse çin sistemi ile öküzü güder gibi adamı güderler. adamlara da hak veriyorum 1.5 milyar adam hangi birini eğiteceksin ki geçen yıllarda çin'in turistik bir bölgesinde (guangdong-hongkong civarı imiş) sürekli kapkaç oluyormuş turistlerin ve vatandaşların artık hiç mal güvenliği kalmamış. o bölgeye özel eğer kapkaç olursa idamla cezalandırılacaktır diye kanun çıkınca bıçak keser gibi kapkaç kesilmiş, adamlar işi biliyor abi 🤷🏻
bahsettiğin seylerle alakası yok ki olsada puanlamak ne demek kim kimi puanlıcak? herkesin birilerine karsı yamugu ve kırılcak puanı var.. olaya ufak resimden bakıyorsun buyugunden bak diyececeğim ama daha ufaksın..
Ne biliyim böyle bir şey ise eğer diyorum
Sen neyi kastediyordun?
https://www.youtube.com/watch?v=PljUIRD8_Os
https://www.youtube.com/watch?v=aCCKEipg8aU
Anladım 👍🏻
O nasıl oluyor, ilk kez duyuyorum da
arastır googleda görürsün