Belli başlı ekipler oluşturularak kendi işletim sistemlerimizi büyütmeye başlayabiliriz
Sadece devletin tek yapması gereken, yazılım alanındaki yatırımlarını ciddi oranda arttırması gerekiyor.
Yazılımlarımızı tanıtıp teşvik ettirirse ve bu alanda kazancımızı garantileyebilirsek, kendi üretimlerimizi daha kaliteli ve yaratıcı yapar
zamanla geçişini sağlayabiliriz.
Bence artık Windows-Mac ikileminden kurtulmamız gerek
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
amerikayı tekrar keşfetmekten farksız. boşa yatırım.
öyle diyorsun da kendine ait olmayan ürünleri kullanarak milyonlarca doları onlara kaptırıyorsun
microsoft ile gold partnerliği olan bir firmada çalışıyorum. milyon dolarları veriyoruz evet ama gerek uygulamalarımıza vermiş olduğu geliştirme destekleriyle gerek sağladığı barındırma ortamlarıyla gerek sağlamış olduğu güvenlikle, gerekse de işletim sistemi düzeyinde her çalışanın attığı adımı güvence altına alan çözümleriyle her gün yatıp kalkıyorum ve bunları da sorumluluk alarak yapıyorlar. türkiye olarak senin benim mernis bilgilerim internette geziyor. yani milyon dolarlar havaya verilmiyor, hak ettikleri için veriliyor. işletim sistemi dediğin yalnızca basit seviyede olan son kullanıcıya hitap eden bir yapı değil, oyuncunun oynadığı oyuna da destek vermesi gerekiyor, yazılım geliştirici içinde uygun bir ortam sağlaması gerekiyor, üzerinde server koşturmaya da müsaade etmesi gerekiyor, dışardan gelecek saldırılara da zaafiyet göstermemesi gerekiyor. ben windows üzerinde 30 yıl öncesine ait bir projeyi ayağa kaldırıp, 20 yıl öncesi bir teknolojiye çevirebiliyorum. kim bu uyumlulukları sağlayacak? daha geçen yıllarda zero day açığı bulundu windows'ta. falanca bir sistem dosyasının bilgisayar üzerinde tüm işlemleri yapmasına olanak sağlayan yetkileri sayesinde hackleme yapabildiği görüldü. sen bunları yapmaya kalksan 20 yıl ekmeğini yiyemeyeceksin. bu adamlar onlarca yıldır know-how sahibiler ve buna da hala ekleme yapıyorlar. ben bir klasöre girerken bile yetki taramasından geçiyorum. internete bağlanırken bile şifre girip telefonuma gelen şifreyle giriş yapıyorum. interneti yalnızca belli domainlere erişebilmek için kullanabiliyorum. google'a bile giremiyorum. bluetooth bağlayamıyorum. usb bağlayamıyorum. bunların hepsi işletim sistemi düzeyinde sağlanmış olan güvenlik önlemleri. adamlar active directory'e kadar her türlü ürün desteği sunuyorlar. bizim milletin bu tarz konularda profesyonel anlayışı yok. devlet tarafında da, startup tarafında da. yani türk'lerin keyfine kalacaksa bizim problemlerimiz, vay halimize yani..
yazılım alanında çok zaafiyetlerimiz var ve bu devletin önemli yatırımlarıyla ve akıllı insanlarımızın bu yatırımları etkili kullanmasıyla üstesinden gelinebilir
son kullanıcılarımızın yatırımları başka ülkelere gitmemesi için bu sorunları kendi içimizde halledip bize dönmesini sağlamak zorundayız
aksi taktirde milyonlarca dolar dolaylı yoldan o ülkeleri geliştirip bizim yaşadığımız yerleri ve ülkemizi zayıflatacak
milli ürünlere gereken önemi vermeliyiz
bkz: pardus
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!