Ya bu teknoloji üreticilerinin çakallığını ne yapacağız biz ya?

Ulan tablet almaya karar verdim. Elimde bir sürü PDF kitap var. PDF soru bankası deneme var. Doğru düzgün bir tablet lazım. Daha önce Zoom'dan ders anlatırım diye grafik tablet aldım ama işimi görmüyor şimdi. Keşke bunu aldığım sene normal tablet alsaymışım eşeklik ettim o an neyse. Normal bir tablete ihtiyacım var. Hem hızlı rahat senkronize şekilde kalemin hareketlerini yansıtacak hem film izlemeye, sosyal medyaya girmeye yarayacak hem de basit düzey oyun oynarım belki diye istiyorum. Kasmayacak, hafızası yüksek, şarjı uzun ömürlü bir şey istiyorum.

Apple tablet de 17-18-19 bin bandında kutu içeriğinden sadece tablet ve kablo çıkıyor. Ne kalem var ne kılıf dümdüz. Diğerlerine bakıyorum. Samsung da öyle ama Samsung dünya pazarında Apple ile baş edebilir seviyede onu bir derece daha anlayabiliyorum ama XİAOMİ de öyle Honor da öyle. Ulan bu nasıl bir fiyat politikası 4m... k. Sen Honorsun, Xiaomisin sen Apple veya Samsung değilsin. Senin dünya pazarında bunlar kadar bir yerin yok. Senin kalıbın mı kutu içeriğinde kalem, kılıf, şarj adaptörü koymamak? Ne bu ya? Fiyat olarak da Apple ve Samsung ile aynı fiyatta.

Ben eğer her türlü 17-18-19 bin TL vereceksem ve bana boş kutu içeriği veriyorsan ben giderim Apple-Samsung alırım. Bari Apple'ın marka değeri var adı var. Samsung'un hem adı var hem de güncelleme desteği var. Bu nasıl bir satış politikası?

Hayır kardeşim diğer taraftan madem bizde reiz var. Bu kadar dünya liderisin sen. Bize yurtdışına alışveriş için verdiğin 30 euro bandını da kaldırdın hiçbir şekilde alışveriş yapmamıza izin vermiyorsun tamam o zaman diyeceksin ki Apple'a sen kutunda eskiden şarj adaptörü kulaklık çıkarıyordun. Şimdi de çıkaracaksın tabletlerinde eskiden şarj adaptörü ve kılıf kalem çıkarıyordun. Şimdi de tüm ürünlerinin kutusundan şarj adaptörü zorunlu olacak isteyene ya kılıf ya da kalem vermek zorunda olacaksın yoksa senin bu ülkede satış yapmana izin vermiyorum diyeceksin. Diğer Koreli-Japon-Çinli teknoloji devlerine de diyeceksin ki bu şartları kabul ediyorsanız size gümrük vergisi indirimi ve yurtiçindeki satışlarda da ÖTV muafiyeti getireceğim. Yoksa izin vermeyeceğim desin. REİZ niye demiyor bunları?

Ulan Honorun Xiaominin dünyada esamesi okunmuyor pazar hacmi olarak herifler Apple ile aynı fiyat ve kutu içeriğinde şarj kablosu kılıf ve kalem bile koymuyor. Sen kimsin lan.

Ya bu teknoloji üreticilerinin çakallığını ne yapacağız biz ya?