Internetde dolandirildim. Buyuk para kaybi yasadim. Ailemden sakliyorum. Siz olsaz ne yapardiz?

Telegram üzerinden online iş teklifi aldım. 20 görev verildi. Gönderdikleri bağlantıyı ziyaret ederek ve YouTube videosunu beğenirsiniz. Her beğeni için para ödüyorlardı. Ayrıca görevde tüccarın Amazon mağazasından bir şeyler satın alamak vardı. Görevi yapmak karşılığında para ve ikramiyeyi iade ettiler. Ben de görevleri tamamlamaya çalışıyordum. Sonunda tamamlamaya yetecek kadar paramın olmadığı bir görev vardı. Buna göre yatırdığım tüm paramı geri alamadım. Daha sonra para kaybımı polise bildirdim. İlk başta aynı profiller ve farklı isimler tarafından başka birinin dolandırıldığı ortaya çıktı. Ve bunların hepsi bot. Yalan ve dolandırıcılık üzerine kurulu bir işti bu. Ve kaybettiğim parayı taksit kartımdan çekiyordum. Kendi param olmadığı için bankaya borçlandım. Artık aile fakir çünkü başka borçları da var. Annem ameliyat edilecek. Aileme söyleyemem. Zaten bu kadar verecek paraları da yok. Onlar kızacaklar, ben de kızacağım. Böyle olmasını istemedim. O yüzden demiyorum ama eve de yardım edemeyeceğim. Aileye bildirmeden ustesinden gele bilirmiyim, bilmiyorum. Eğer benim yerimde olsaydın ne yapardın?

Internetde dolandirildim. Buyuk para kaybi yasadim. Ailemden sakliyorum. Siz olsaz ne yapardiz?