Arkadaşlar merak ediyorum android mi ios mu daha fazla kullanıcıya sahip. Sebebi ile beraber oy verip yazarmısınız?
İOS
Android
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Android, dünyada mobil işletim sistemi pazarının yaklaşık %70'ini oluşturur yani her 10 kişiden 7 si kesinlikle Android işletim sistemi kullanıyor.
Bu oranın bu kadar yüksek olmasında tabiki çeşitli sebepler var, en temel nedeni Android işletim sisteminin çok fazla markaya ev sahipliği yapması ve her segmentten cihazın bu işletim sistemini kullanabilmesidir oysa Apple sadece amiral gemisi düzeyinde cihaz üretiyor ve haliyle tüm dünyada daha yüksek fiyat ve daha az kullanıcıya sahip.
Ancak Android ile Ios arasındaki kullanım farklılıkları, beklentiler asıl kullanım nedenini oluşturuyor. Android daha özgür bir sistem ve birçok uygulamayı daha kolay şekilde bulabiliyorsunuz.
Ben her iki işletim sistemini de kullanan ve Android geliştiricisi olan birisi olarak özellikle son yıllarda IOS ile aradaki kapanan performans farkından sonra Android cihazların pazar paylarını 10 yıl içerisinde biraz daha arttıracağını düşünüyorum çünkü İphone cihazların artısı gitgide azalmaya başladı hatta son güncellemelerinin çoğu Android içerisinde varolan şeyler, sadece adını değiştirip daha iyi pazarlıyorlar.
Android'e virüs giriyor ama IOS'a mümkün değil algısı da yanlış bu arada onu belirteyim çünkü Android özellikle Android 9 sonrası güvenlik anlamında çağ atladı ve eğer cihazınızı rootlamazsanız, güvenilir olmayan Apk vs yüklemezseniz hacklenmezsiniz. IOS cihazlar çok kapalı bir sistem olduklarından hacklenemez algısı var fakat onu da Android'deki adı root olan Jailbreak ile özgürleştirirseniz çok kolay hacklenir hale gelir. Ayrıca Icloud hesabınız hacklenirse cihazınızdaki her şey de hacklenmiş olur.
Cep telefonunda Android işletim sistemini kullanıyorum aynı zamanda bilgisayarda da Windows 11 işletim sistemini kullanıyorum çevremde iPhone uygulaması kullanan insanlar var hatta Almanya'dan gelen insanlar var şahsen belki kullanırsam sevebilirim ama Android alışkın olduğum için şu anda Android tercih ediyorum
ios hiç kasma yok o yüzden
teşekürler
İos pahalı fakiriz aga
Cevap
39Cevap
Android
Android çünkü daha kolay bir platform, APK imkanı var, mobil uygulama geliştiricisi olarak daha kolay test ediyorum.
Android kullanıyorum ve android özgürlük açısından daha iyi güvenlik de iOS ama dikkatli kullanım da android de sorun olmaz
Android çünkü Apple yüklü telefonlar, Android yüklü telefonlardan daha pahalı.
iPhone ama şarj konusundan kaynaklı androide geçmeyi düşünüyorum.
Android kullanıyorum. İos da kullandım ama nedense hiç sevemedim.
@Carlosroberto ortantel doğru neyse iyi akşamlar
Şu anlık Android ama kendime iphone almayı düşünüyorum
İos kullanıyorum 2 yıldır, daha önce geçmediğime pişmanım 1 kez olsun sorun yaşamadım 2 yılda
İOS çünkü paranın hakkını veriyor ( gerçi şimdi çok zam geldi) hem sonra satarken zor olmuyor
Türkiye de Android. Dünya da İOS öndedir diye düşünüyorum.
Uzun vadede hala stabil çalışmaya devam edebilen kullanıcısını üzmeyen tek işletim sistemi IOS'dur net.
FREE olacak özgür
Android, iOS’u döver.
ios harici sevmiyorum
iOS tabiki android çok sıradan
iOS candır gerisi heyecan
Android: kolaydır, ucuzdur, yarı yolda bırakmaz 😊
Android kullanıyorum..
Android tabi ki vazgeçmem.
İos. Bütün cihazlarım komple apple ekosistemi.
Android kullanıyorum fakat iOS deneyimini de yaşamak lazım biraz.
android gerisi cop
Androidin dışındakiler mi çöp
Android tabii ki
Ağzımdan aldın soruyu hangisini kullanıyorsun :)
macOS
Knk telefon olarak sormuştum ama yinede mantık aynı sayılır :)
Android benimki
android..🤷♂️
iOS kullanayım diye hayal ediyorum da gerçekler Android maalesef
ikiside var :D
Daha geniş işlemi olduğu için
ios kullanacak kadar enayi değiliz
Android ama iosa geçmek istiyorum
Android
Android candır
iOS tabi
İoss
Android
Şimdilik android
Android seviyom ben
Android candır
Android
Android
Android
Andro
İos.
Çünkü İOS daha basit, kolay ve sade
Android kullanıyorum
Kali
iOS kullanıyorum çünkü kalite marka
İOS..
iOS.
Android
Android
iOS daha basit ve kullanıcı dostu sanırım.
iOS Kullanıyorum
İOS kullanıyorum
iOS kullanıyorm
Android kral
Android
tercih ettiğim iOS
Android
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?