Asus 3060 t 12gb li sistem almayı düşünüyorum. Aslında 4070 li kasa toplayacaktim ama arada 25 bin civarı fark oluyor sizce buna değer mi maddi haricinde görsellik anlamında çok fark olur mu.4070 ekran kartının da Vram özelliği 12 gb. sıvı soğutma vs hepsini dizicem kasaya.4070 li sıvı soğutma dahil Windows 11 ile 43 bin TL ye ful kasa dizebiliyorum.3060 ti de 35 bin civarı oluyor aradaki fiyat farlı ile performans arasında ciddi fark var mıdır. Hikaye tabanlı oyun oynamak istiyorum genel olarak. görsellik önemli
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
3060'da 4K görüntü konusunda sıkıntı yaşarsın. 3060'lı kartlar genelde 1080P çözünürlük için idealdir. Ayrıca buna işlemci ve sıvı soğutmanın marka ve kalitesi de önemli. Sadece ekran kartı ile bitmez.
Intel İ5-12600F soğutucu olarak msi 240 m lik sıvı soğutma, benim amacım 1080 p de ful ayarlarda oynayabilir miyim düşüncesi. Ve bazı oyunları 2k da oynar miyim Mesela rdr 2 2 k açar mı? Yani aldığıma pişman olacaksam üstüne 20 bin koyup 4070 li sistem dizeyim diyorum gt820 lik leptop kullandım 5 sene.
Msi alma soğutucuda, başın ağrır.
Ne önerirsiniz
Bütçeyi zorlarsan Asus marka iyi.
Oyun için evet yeterlidir ama performans olarak ne istediğine bağlı
şu an piyasadaki hemen hemen her oyun için yeterli kartlar 2k için de iyi performans verebilecek bir kart.
Lakin ne kadar ileriye yönelik olur söylemek zor.
Önümüzdeki birçok yıl içerisinde de açamayacağı oyunun olmayacağı düşünüyorum ama gün gelecek yine sistem gereksinimlerinin zorlandığı yeni oyunlar çıkacak
Az önce youtube bi adamı izledim 4070 ryzen 5 .5700x ile 2 k ve 4 k oyun oynuyor her türlü 100 tane oyun videosu çekmiş adam hiç 60 fps altına düştüğünü görmedim. 12 gb vram yetersiz diyorlar ama gayette güzel sonuçlar veriyor 4070 . Sizce yanlış mı düşünüyorum
o 4070 2k için o sonuçlar olması gerektiği gibi bence
4070 için 12gb belki sınırda bir değer olabilir
4070 li sistemi 42 bin TL ye topluyorum asus msi markaları ile Windows pro ve msi 240 m sıvı soğutma dahil. sizce buna değer mi amacım hikaye tabanlı keyif alarak oynamak 2 3 yıl idare eder mi
sadece marka iyi olunca modelin de iyi olduğu anlamına gelmiyor bileşenler dikkatli seçilmeli
ayrıca i5-12600f yazmışsınız da o ya KF dir ya da 12400f dir eğer 12400 F falansa da sıvı soğutmaya ihtiyaç yok o sistemde bence alacaksanız da 120mm falan bile yeter.
Çok bilgim yok kusura bakmayın bazı harfleri karıştırıyorum. Bilgisayarı topladığım zaman size tam bir bilgi versem yardım eder misiniz. Yani bütün sistemi size yazarım. Sizde olur veya olmaz yorum yaparsınız
Olabilir sorarsanız yardimci olmaya calisirim
Intel Core i5-12400F 2.50GHz 6 Çekirdek 18MB L3 Önbellek Soket 1700 İşlemci (54743) ( Intel Core i5-12400F 2.50GHz 6 Çekirdek 18MB L3 Önbellek Soket 1700 İşlemci )
Anakart :
Asus EX-B660M-V5 D4 Intel B660 Soket 1700 DDR4 5333(OC) MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart (60153) ( Asus EX-B660M-V5 D4 Intel B660 Soket 1700 DDR4 5333(OC) MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart )
+755,20 TL
RAM :
Corsair Vengeance RGB PRO CMW16GX4M2D3600C18 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL18 Gaming Ram (Bellek) (45473) ( Corsair Vengeance RGB PRO CMW16GX4M2D3600C18 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL18 Gaming Ram (Bellek) )
+991,20 TL
Ekran Kartı :
Asus Dual GeForce RTX 4070 OC DUAL-RTX4070-O12G GDDR6X 192Bit DX12 DLSS 3 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı (62469) ( Asus Dual GeForce RTX 4070 OC DUAL-RTX4070-O12G GDDR6X 192Bit DX12 DLSS 3 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı )
SSD :
Samsung 980 PRO w/Heatsink MZ-V8P1T0CW 1TB 7000/5000MB/s PCIe NVMe M.2 SSD Disk (53138) ( Samsung 980 PRO w/Heatsink MZ-V8P1T0CW 1TB 7000/5000MB/s PCIe NVMe M.2 SSD Disk )
+2.277,40 TL
Kasa :
GamePower Savagis ATX 4* ARGB ARGB Fan Temper Cam Gaming RGB Kontrolcüsü ve Uzaktan Kumanda Siyah Kasa 80+ Bronz 650W Dahili PSU (61365) ( GamePower Savagis 650W 80+ Bronze ATX 4* ARGB ARGB Fan Temper Cam Gaming RGB Kontrolcüsü ve Uzaktan Kumanda Siyah Kasa )
Yazılım :
Microsoft Windows 11 Pro TR Oem İşletim Sistemi ( Microsoft Windows 11 Pro FQC-10556 TR Oem İşletim Sistemi )
+4.012,00 TL
Toplam 40.500 tl oluyor hocam sizce uygun mudur
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!