NVIDIA RTX 2060 Super 8 GB.
Intel i7-11700
ASUS expertcenter D500 T. C.
Kingston Fury 32 GB 3600 MHz DDR4.
Kingston DDR4-3200 (1600 MHz) 8 GB.
Arkadaşlar yukarda belirttiğim anakart Kingston Fury Beast 32 GB 3600 MHz ramim var ram uyumlugu varmış anakartın yalnız anakart çalıştırsa bile benim işlemcim 3200 MHz destekliyor ben Rami 3600 MHz yapabilirmiyim biosda ve OC olarak PC sorun olur mu yakarmı işlemciyi vs korkuyorum ya ram yeni aldım 2400 MHz falan çalıştırmasın çöp olmasın internet baktım bu anakart Kingston sorun çıkarıyormuş Asus Tuf Gaming b560 m plus baya kafam çorba oldu çıkmaza düştüm ya bu anakart alayımı yoksa başka anakartamı bakayım diye Şimdiden Teşekkürler.
İşlemci 3200 e kadar destek veriyor.
ilk başta 2400 2666mhz hızlarda çalıştırabilir biostan 3200 e çekersin
3600 olmasının pek bir anlamı yok :D İntel tarafında uzun bir süre 2666 ve 2933 de takılı kalmıştı zaten 3200 olması da iyi :D
Çok teşekkürler peki aldığım ram 3600 MHz olarak aldım çöp oluyor o zaman diyorsun ya 3200 MHz çekersin biosdan xmp açarsam pc yakarmı ekran kartı işlemci vs ayriyeten 3600 MHz de yapabilirmiyim anakart desteklemiyor xmp bu ay zaten Asus tuf gaming b560m plus oc destekli 5000 MHz alıcam 3600 MHz yaparmıyım ram zaten kingston 3600 MHz cl22 işlemci 3200 destekliyorda sorun olur mu yanarmı pc işlemci ekran kartı 3600 MHz çeksem ram xmp. ?
kanka öyle cümleler kuruyorsun beynim yanıyor kjlasdf
Çöp möp olmuyor dostum ya benimki de 3600. 3200 de kullanıyorum
bu konuda takıntılı olmana gerek yok
PC yi ilk çalıştırdığında dikkat et genelde 2400 falan çalışır onu 3200 falan yap yeterli
Ram O. C işlerinden anlamıyorum gerek de duymuyorum şahsen. Stok değerler yeterli yani
3200 destekliyordur XMP falan aç veya RAM ayarlarından manuel çek onu yapabilmen lazım :D
3200 yeterli yani kanka aynı değil ama gözle görülür bir fark bulamayacaksın da
Güncellemede neden 2 farklı özellikli ram var
Bu yüzden 3200 e çekemiyor olabilirsin ama çekebilsen bile 3600 destekleyen bir sistemde bile 3600 calistiramazsın 3200 lük ram takılı olduğu sürece
Sen o 3200 lügü cikar gerek yok dknf
1 dk bu 8 gb 3200 taktım diyemi yeni aldıgım ram 32 gb kingston 2400 MHz çalıştırıyor? O zaman !!! Ama 2 si ayrı yani eğer 8 gb çıkarsam 32 gb olan 2400 MHz çalıştırır aynı şekilde biosda ayarlamam gerekiyor ozaman sordugun soruyla aynı degil 2 si ayrı zaten birde biosda ayar yok işte çekemiyorum sorun orada? Ayarlar gozukmuyor
Ayarları sen bulamıyor olabilirsin dediğim gibi bir ara 8 liği çıkarıp sadece 32 liği 3200 e çekmeye çalış
Kurcala iyice biosu
Illaki bir yerdedir ayar
Ayarın ismi ne bak baya baktım biosda bulamadım sonra korktum ellemedim en sonunda dedim anakart desteklemiyor keşke bu ramler tak çalıştır olsaydı verem etti beni ram 3600 dimi taksam çalışsa verem etti beni biosda bu advanced ez mode falan baktım ram ayar yok xmp yok bu my favorites falan yazıyor bakamadım ona bir ara tıkladım dondu bu arada bios Asus benimki anakart iş anakartı benziyor ofis falan oyuzden dedim anakart desteklemiyor
Olmayan görmedim be reis bilmiyorum nfng
Dnnfkg
Cevap
1Cevap
İşlemcinin Ram hızını destekleme gibi bir şeyi yok. Anakartının ramin hızını destekleme olayı var. Eğer anakartın daha yüksek frekans değerlerini destekliyorsa YouTube de technopat gibi kanallarda overclock rehberi var izleyip yapabilirsin
peki bu kullandıgım d500 tc asus anakart biosda xmp ayarını göremiyorum docp ai tweaker falan desteklemiyormu acaba ben oyuzden anakartımı degiştimek istiyorum asus tuf gaming b560m plus geçicem sorumada gelirsek tam net bilgi alamadım senden :) işlemci için bellek hızı 3200 mhz dedi oyuzden kafam takıldı buna ALLAH CC korusun ram xmp açsam ve hız aşırtma yapsam pc yanmasın işlemci ekran kartı vs korkuyorum zararlı degilmi bunlar tavsiyen nedir
Işlemcinin Ram hızıyla alakası yok dostum. İşlemcinin kendi hızı var galiba onunla karıştırıyorsun. Detaylı donanım bilgim yok o yüzden bence technopat gibi bir sitede soru başlığı aç orada yardımcı olurlar
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar