Güncellemeler
+1 yıl
tamam. arkadaşlar çözümü buldum.1 gün bakıp 1 gün bakmıycam. süreyi dengeliycem. bakalım nolcak.🤩🤩
Güncellemeler
+1 yıl
Tamam arkadaşlar sanırım çözümü buldum.1 gün bakıp 1 gün bakmıycam. böyle 10 gün devam edecem. bakalım nolcak. sonra 20 güne çıkarcam süreyi.🤩🤩🤩
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
Telefonu neden kullandığını veya neden kullanmak istediğini şöyle bı düşün ve telefondaki bazı hayatımızı olumsuz yönde etkileyen etkenleri ve normal de yapmamız gereken kitap okumak Bilgiliyken bile daha çok bilgi edinmek veya hayırlı işler yapmak ailemiz ile ilgilenmek gibi bi çok şey var iken biz kendimizi telefon denen bir hapishane de mahkûm etmişiz ve her gün bizi içten içe çürüten bir alışkanlık haline getirdiğimiz bi durum telefonla uğraştığımız her an aslında çok şey kaybediyoruz ama biz telefonu daha çok seviyoruz dünya yansa bazıları kafasını kaldırmaz olmuş kimisi oyun oynar o kadar kaptırır ki kendini oyun yüzünden belki durumu kötü olan kişiler bile sırf oyunda kaybettiği için sanki anne babasını kaybetmiş gibi sinirlenip ya telefonu ya da etrafını dağıtır hale gelmiş eğer kurtulmak istersen gidip telefonunu sat ve Nokia 3310 al onu Alo desen yeterli onunla fazla uğramak bile istemeyeceksin 3310 ile bi süre devam ettikçe alışıp telefondan kurtulmuş olursun
Güzel insan telefonu yararlı bir şekilde kullanacaksan uğraşabilirsin fakat telefonu gereksiz videolar izlemek için kullanıyorsan vaktini boşa harcıyorsun ayrıca radyasyona maruz kalırsın böyle sağlığına zararlı bir şey olur o yüzden olduğunca spor yap yürüyüşe çık telefonu bir yere bırakıp rahatsa uyu uyku düzeni olsun mesela yani demek istediğim zamanını doğru düzgün kullan spor yap telefon zamanını aza indir
Telefonun kendisi zaten gereksiz bir şey konuşmak dışında, biliyorum. sadece eğlencesine takılıyorum can sıkıntısı. ama bu süre bazen uzuyor.
Elindeki telefonu yerine koy bu kadar basit süre sınırlaması koy 45 dakikadan fazla girme tamamen senin elinde olan birsey 45 dakika olunca hayır telefonu bırakıyorum diyeceksin bu kadar basit
Sonra boş boş mu oturcam işim yok yapabileceğim
kitap oku netflixe takıl dışarı çık cafe bar takıl birsürü şey var ufak tefek evde yapılabilecek hobi işleri var vs vs…
Kitap okuyorum
1000 lik puzzle al valla kafayı yedirtiyor hergün parça parça yap en az 1 haftanı alır bitirincede çerçevelet duvara as
Gereksiz uygulamalari sil , kitap oku , spor yap, sosyal medyayı kapatabilirsin
Sosyal medya kullanmak beni yoruyor o yüzden kullanmıyorum. yani sürekli aktif değilim.
başka şeylerle ilgilen. belli saatlerde eline al. ben misal öyle yaparım. 3-4 saatte bir alırım telefonu elime. kalan zamanda ya bilgisayarda olurum ya kitap okurum ya evdekilerle sohbet muhabbet ederim
Yeni aktiviteler edinmelisin. Spor yapmak kitap okumak puzzle gibi gibi.
Kitap okuyorum ama içimden hep telefonla vakit geçirmek geliyor
İçindeki sesi dinlememelisin. Bir zaman sonra aklından çıkar gider.
kendine yeni hobiler edin. Telefon dışında uğraşıcak bir şeyler bul. İhtiyacın olmadıkça girmemeyi dene.
Senin elinde. Ugrasacagin bir seylerin olmasi lazim. Is guc vs..
Telefon kullanmadan önce çalışkan biriydim. Telefon kullanmaya başladıktan sonra iş tembelleşmeye başladım.
Hobi edin kurslara katıl bir iste çalış arkadaş ortamına gir
Hiç bi fikrim yok; çözüm bulursan banada ilet lütfen😩
Bişi dicem ondan öncelikle neden azaltmak istiyosunki o azalttığın vakti nasıl geçirceksin mutluysan bence sıkıntı değil telefon
Azalttığım vakiti daha yararlı şeylerle geçirmek güzel olurdu
Peki biliyomusun neyde geçireceğini onu bul ilk
Hadi yarın bıraktın telefonda boş vakti napıcaksınki boş boş oturcakmısın
İbadet yapmak güzel fikir olurdu
Tamam bi 30 dk falan bıraktın telefonu
Sanırsam saatlerce telefonla vakit geçiriyosun
Baika şeylerde bul
Buraya yazmayı bırakarak 😁
kitap oluyarak film izleyerek gezerek
Kitap olu
Okuyorum
daha cok vakit gecirerek.
O zaman sıkılır bırakırsın diyorsun
yani
Tuşluya dönerek
Tuşlu da bir süre sonra sıkıyor. sadece aramak için kullanırdım ben tuşluyu.
Kural her zaman bellidir, hayatından çıkardığın bir sey yerine ondan daha iyi bir şey koyabilirsen başarabilirsin
Dışarı çık istersen arkadaşlarınla buluş
Sosyal hayatın yoksa vazgeçemezsin
Kendine bir uğraş bul
Telefonu elinden bırakarak
Kitap oku
Kitap da okuyorum. küçük lord u okuyorum.
Sosyalleşerek
Arkadaş ortamım yok dışarı çok az çıkıyorum
Bu çok büyük etken. Bulunduğun şehir de önemli. Yaş kaç peki?
23
Şehir önemli nerede yaşıyorsun. Is güç okul hepsi etken. Erkek arkadaşın da yoktur
Telefondan uzaklaşarak
Mesela kitap oku
Hobi edin.
Hobi edin müzik aletleri örgü gibi gibi
Telefonu sat
1 ay önce almıştıım
tv izle gez biseyler yapmayı dene
TV de izliyorum kitap ta okuyorum ama bunlar sürekli yaptığım şeyler değil. o yüzden alışkın değilim
madem öyle müsaitsen okul ve iş yoksa telefonun keyfini çıkar 🙂
güncellenmeni okudum iyi fikir bide böyle dene kendini