Bir haftadır bilgisayarimin ekranı böyle, aslında az önce açmıştım hatta youtubeden video falan izlemistim ve açıldığına çok sevinmiştim ama sonra dondu ve kapatıp açınca yine bu ekran çıktı? Ne yapmam gerek? Evde halledilir mi?
BIOS, pili sayesinde çalışır ve saati, tarihi durduk yere bozulmaz. Unutuyorsa bilgisayarı fişten her çektiğinde -laptop bile kullanıyor olsan- kendini resetler.
İkinci sorun; BIOS, hard diskini görmüyor. Storage başlığı altında hard diski görmediğini söylüyor. Hard diskinde sorun olabilir, bu yüzden bazı testler yapılmalı.
Kısacası; senin halledebileceğin bir şey değil, tamirciye götürmelisin.
Nasıl çıkıcam açık kapatınca sürekli bu ekran geliyo, sadece bugün ilk defa tamamen açıldı ve bi kaç dakika sonra dondu ve kapandı, açınca bu ekran çıktı yine
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bunu bugün mü çektin? Üstte saat ve tarih yanlış.
Evet, zaten sorun o değil?
Sorunun bir parçası?
BIOS, pili sayesinde çalışır ve saati, tarihi durduk yere bozulmaz. Unutuyorsa bilgisayarı fişten her çektiğinde -laptop bile kullanıyor olsan- kendini resetler.
İkinci sorun; BIOS, hard diskini görmüyor. Storage başlığı altında hard diski görmediğini söylüyor. Hard diskinde sorun olabilir, bu yüzden bazı testler yapılmalı.
Kısacası; senin halledebileceğin bir şey değil, tamirciye götürmelisin.
Bu BIOS ekranı korkulacak bir şey yok
Değişmesi mı gerekiyo? Kendim değiştirebilir miyim?
Hiçbir şey yapma sadece bu geldiğinde çık
Nasıl çıkıcam açık kapatınca sürekli bu ekran geliyo, sadece bugün ilk defa tamamen açıldı ve bi kaç dakika sonra dondu ve kapandı, açınca bu ekran çıktı yine
F10 a bas
Denedim, f9 a da f10 a da bastım defalarca ama olmadı
F10 a bastıktan sonra enter tuşuna bas
Önüme başka bi şey geldi tarih falan istiyo
Fotoğrafını atsaydınız yardımcı olabilirim
Gizliden çıkıp yazarsanız atarım
Ya da istek atın
Mesaj attım
Bios ekranı burası
F10'a bas ve çık
Çok kişi söyledi ama olmuyo, bios pili bitlis ve hard diski görmüyormuş
Hard disk gitmişse açılmaması normal o zaman. Yeni bir hard disk alıp taktırman gerekecek