Ekrandaki Qr okutuyorum ama 50 tane sorun yazıyor yani tamam bir sürü sorundan kaynaklı olabilir de çözümü ne bunun ya tak diye durup dururken bir anda donmaya başlıyor kapanıyor dönem dönem hiçbir sorun yokken gidiyor böyle bilgisayar
Bu hata ekranı, bilgisayarının "mavi ekran hatası" (BSOD) verdiğini gösteriyor. Hata aniden ortaya çıkar ve genellikle işletim sisteminde ya da donanımda bir problem olduğunda olur. Ekrandaki QR kodu taraman güzel bir adım çünkü o genelde problem hakkında daha fazla bilgi verir.
Çözüm için önerilerim:
1. Sürücüleri Güncelle: Grafik kartı, ses kartı veya diğer sürücüler eskiyse bu sorun çıkabilir. Güncel olup olmadıklarını kontrol et.
2. Donanımı Test Et: RAM, SSD ya da sabit diskle alakalı olabilir. Memtest86 ya da disk kontrol araçlarıyla hata olup olmadığını kontrol et.
3. Sıcaklık ve Toz: Bilgisayarını aç, içeride birikmiş toz varsa temizle. Aşırı ısınma nedeniyle de olabilir.
4. Güç Kaynağı ve Bağlantılar: Ani bir güç kesintisi veya hatalı bağlantılardan kaynaklanıyor olabilir. Elektrik bağlantılarını ve adaptörünü kontrol et.
5. Antivirüsle Tarama: Kötü amaçlı yazılımlar bazen bu hatalara yol açabilir. Güvenilir bir antivirüs yazılımıyla tarama yap.
Eğer sık sık tekrar ediyorsa, sistem geri yüklemeyi deneyip, işletim sistemini yeniden kurmayı düşünebilirsin. Daha detaylı yardım gerekiyorsa bir bilgisayar teknik servisine danışmanda fayda var. 😊