Olumlu mu olumsuz mu bakıyorsunuz? Ben olumsuz bakmıyorum da resmen kısmet çıkmıyor bu nasıl iş dsfsd

Olumlu mu olumsuz mu bakıyorsunuz? Ben olumsuz bakmıyorum da resmen kısmet çıkmıyor bu nasıl iş dsfsd

Geçmişte kız erkek birbirini çeşme başı, dere gibi yerlerden eve su taşırken ya da çamaşır yıkarken görür, bağlantı kurarlardı. Ancak devir değişti. Kimse çeşmeye gitmiyor çünkü çeşme herkesin evinde. Dereye gitmiyor, her ailenin evinde bir çamaşır makinesi var. Çeşmenin ve derenin yerini günümüzde internet aldı. İnsanlar internetten birbiriyle tanışıyor, görüşüyor ve evlenebiliyorlar. Bu tanışma modeli sanal olduğu için taraflar olumsuz yönlerini saklayabiliyorlar. Dolayısıyla internetten tanıştıktan sonra acele etmeden taraflar birbirini iyice tanıdıktan sonra evlenme kararı almalıdırlar.
Bu zamana kadar kaç kişiyle evlilik düşündüysem hepsi pürüzlü çıktı, bu yüzden artık hiç düşünmüyorum bile, sadece sohbet muhabbet ediyorum tanıştığım kadınlarla belki duruma göre bir tık öteye taşıyoruz hepsi bu
Cevap
41Cevap
Aşıksam evlenirim tabi ki
Sanaldaki insanlar da sokakta gördüğümüz insanların aynıları. Sanalda tanıştığına güven olmaz diye bir şey yok çünkü ben de sanaldayım ve gayet de güvenilirim. Sanaldan biriyle evlenilmez dersem kendimi de zan altında bırakmış olurum. Benim gibi biriyse neden olmasın?
Teşekkürler 😊
#selamgençlik 🍀🍀🧚🧚
Çok sıcak bakıyorum kesinlikle. Teknolojik tanışmalara mesafeli olmak bana anlamsız ve aptalca geliyor. Frekanslar tutuyorsa illaki gerçek hayatla da bütünleşince muhteşem olur bence.. 🍀🍀🧚🧚
#tubasueda 🍀🍀🧚🧚
Karşı tarafın dolandırıcı çıkma ihtimalinden dolayı son zamanlarda sıcak bakamıyorum. Yüz yüze tanışmaya açığım; ama bana yardım edecek tek bir kimsem yok. Bu gidiş Eskişehir dışında geçerli olmak şartıyla, arabamın ön camına eş aradığıma dair ilan vermeye gidecek. (Eskişehir'de akrabalarım var ve tek bir kişi bile yardım etmiyor. Bu yüzden, Eskişehir ilan vermeyi yasakladığım tek il.)
Benim aradığım bu :) çünkü çok utangaç biriyim. Haytaımda kimseye teklif etmedim. Nasıl teklif edilir ne söylenir bilmem. Bi de bunları söylerken utancımdan yerin dibine girerim. İnternet ten tanışmak ilk etapta daha iyi. Belli bi süre tanıştıktan sonra reel de devam edilebilir. Kafam uyan birş olsa, sabaha takarım parmağına yüzüğü. Sanal aşk veya gecelik ilişki bu saatten sonra bizi bozar Ya ömürlük olacak ya hiç olmayacak
Tabii herkesin kendi hayatı ama ben güvenli bulmuyorum pek. Yakında bir arkadaşım 2 ay önce internetten tanıştığı, daha 1 kere buluştuğu, kendinden 10 yaş büyük bir adamla evlendi adam (lise mezunu) kendisini seni üniversitede okutmaya devam ederim dedi evlendiler öyle bir niyeti pek de yok adamın yani illa sizi kaçırmasa da öldurmese de tamamen yabancı biri olmuş oluyor sonuçta
Derde bak
İnsanların yaşadıkları şeylerin yanında bu hikaye polyannacılık kalır
Niye komşunun bulduğu çok mu güvenilir sanki
🤣
Mesele burdan tanışmak değil gerçek hayatta nasıl biri olduğu
Ben niye senin ismini zodyaklı sarma diye okuyorum, şöyle hamarat bir hatun bulamadık gitti
Evlenen vardır ama bana kalırsa internetten tanışılan biriyle evlenilmez. Örnekleri çok fazla ve genellikle de kötü.
İyi örnekler de var bence. Aslında internet kötü değil sadece bunu bizim iyi kullanmamız gerekiyor.
O halde bizler iyi olalım da kötünün önüne geçelim ne dersin :)
Ben iyi olmaya çalışıyorum. Değerlerimize uymaya çalışıyorum ama %100 başardığım söylenemez en azından bana göre. Kötülerin önüne geçmek isterim ama bir şey söylemeye korkuyor insan şu devirde. Örneğin "kardeşim sebze seçerken dikkat et yere dökülüyor" diye uyarsan ne derler "sana ne" veya "sen karışma" vb. gibi bu bağlamda insanın diğerlerini uyarması ya da kötülerin önüne geçmesi için bir istek olmuyor içinde.
Böyle durumlar için öneriniz nedir? Birini uyardığınızda siz nasıl tepkilerle karşılaşıyorsunuz?
Hz. Ibrahim'e şu taşıyan karınca misali olmak lazım. Biz cabalayalim da duzelmezse de duzelmesin sorun değil derim. Ya da uyanmanın zamanını ve seklini de iyi ayarlamak lazım. Her şeyi her yerde tak diye söylemek yerine uzun vadede de çözmeye çalışmak gerekebilir. :)
Hz. İbrahim'e su taşıyan karıncaya demişler ki senin taşıdığın su koca ateşi söndürmeye yeter mi? Belki yetmez ama safımız belli olsun demiş. O misal biz iyi olanlardan olmaya çalışıp usulünce uyarılamlı baktık olmuyor. Tekrar tekrar uyarı sürdürülmeli ama kırmadan düşünerek sözler söylenmeli diyorsunuz yani?
Bazen sözle değil uzun süredir emek harcamakla da olabilir :) Ateşle de yaşamak lazım bazen.
Ama işte her şey her yerde söylenmez. Başkasının içinde söylemek o şeyi düzeltmeye yetmeyebilir, o an söylenecek doğru zaman değilse inşallah doğru yolu bulur diye kalpten geçirmek de bir nevi hareket aslında :)
Tamam kabul her laf her yerde söylenmez. Ama markete gidiyorsun manav reyonuna ilerliyorsun manav reyonunda seçilen bir kaç sebze var. İnsanlar ya döküyor ve eziyor ya da sıkıp atıyor. Bumu uyarmak gerekli değil midir? Veya aşırı açık birini görünce uyarmak kötü mü onun iyiliği için uyarıda bulunuyoruz. Haberler katledilen kızlarımızla dolu anne babaların üzülmelerini istemem. 😢
Onları uyardığın zaman o kız kapanmayacak tam tersine olumsuz bir etki oluşturacaksın o yüzden mesele kapanmak değil orada o zihin olarak dönüşüm sağlamadıkça senin uyarın din dili bağlamında onda bir etki uyandırmayacaktır. O nedenle bu tür konular uzun vade işidir anlık uyarılar işe yaramaz :) Deneyip görebilirsin.. :)
Kısa vadede tanımadığın bir insana bir şey yapamazsın sadece yaşantınla örnek olabilirsin ötesinde hiç tanımadığın kişiyi öyle uyarırsan derler :)
Uyarınca da olmaz dediğim gibi kalbinden geçir dua et yapacağın en güzel şey o. Uyarıcı din dili bu zamanda işe yaramaz tam tersine düşmanlık artırır :)
O da olur elbet :)
Sen halledersin bu işi :)
Rica ederim :)
Benim ablam internetten tanıştığı Hollandalı erkekle evli, hem de 10 yıldır evliler. Çoluğa çocuğa karıştılar, gayet mutlular. Ailemizde böyle bir örnek varken bakış açım olumlu. Şansa bağlı, iyi ya da kötü insan her yerde olabilir.
Hollanda efekti işleri güzelleştirmiş xd
Evet... Hiç damat ailesi terörüyle uğraşmadık. :D Yaşlı bir çift, önemli günlerde dilleri döndüğünce bizi kutluyorlar, o kadar. Hiçbir tantanaları yok. Dedikodu, kavga, basitlik, hiçbiri yok. Bolca Avrupa çikolatası var.
İnternet ilk cıktıgın yani facebook gençler ordan ayarlamaya calişiyordu hep cünkü daha pratik oluyordu istedigin sehirde ayarlaya biliyordun cok kişi böyle evlendi kacan oldu sevgili olan kimi mutlu kimi bosandı. Bence samimiyet ve güven oldumu her ortam musait
Olumlu bakıyorum ben uzak mesafe ve görmeden uzunca süren sanal ilişkilere karşıyım sitedeki aşklara da bu yüzden ön yargılıyım. Yoksa zaten günümüz sosyal medya her şey orada olup bitiyor gayet normal bence
Güven problemi olan kişiler kendileriyle çelişiyor aslında. Sanki dışarda arkadaş ortamında falan tanıştıkları kişiler kalp kırmıyor, terk etmiyor.
Kendisine güvenmeyen görücü usulü evlensin. İnternete güvenmiyorum diyene doğrudan gidip açılsan güvenebilecek mi?
Yani bilemedim şimdi …Emin değilim. Olur gibi de olmaz gibi de …
Bunu yaşamak üzereydim
Çok iyi tanıyıp, güvendikten sonra sorun görmüyorum. Onlar da insan, biz de o plâtformlardayız.
Hadi internetten buldu kadın güzel diye direk atlamak olmaz bu durumda gantici olmak lazım hemen evlenecek diye bir kayde yok görmek tanımak araştırmak sormak soruşturmak oturduğu Semt mahalle ve ayrıca nüfus kayıt örneğini görüp incelersin uygunsa gerisi kişiye kalmış 🧐
İnternetten tanışıp evlenecek kadar nasıl güvenebiliyorsunuz? Ben yüz yüze güvenemiyorum, sanal da asla... :)
Yüz yüze de güvenmek kolay değil ki o açıdan bakarsan :)
Bende öyle dedim zaten. Yüz yüze bile güvenilmiyorken sanalda... :)
Kızların internetten aradığı:
"Maddi destek olacak bir bey arıyorum" diyorlar.
Yani evlenmek değil, erkeklerin kanını emmek gibi bir düşünceleri var.
Genelleme yapmazsan sevinirim
Demekki seçimleriniz yanlış.
Görsel olarak alımlı, bakımlı ve biraz parayı seven birini seçiyorsunuz ki bu tipler size geliyor.
@Sakaryalim işte öyle değil. Aradığım inançlı, zeki, kaliteli, elit, asil, zarif, şuur sahibi, entelektüel, hamarat bir kadın dedikçe bunlar karşıma geliyor.
Elitliği ve kaliteli oluşuna görselliğe bakarak karar veriyorsunuz sanırım.
Bir yerlerde görsel olarak bişeye karar veriyorsunuz ki bu tiplere denk geliyorsunuz.
Kaderimizi, şansımızı biraz da biz belirleriz.
Istediği eş adayını bulabilen oluyor. Bunun örnekleri çok.
@Sakaryalim görsellik tabi ki önemli, ama bu dünya güzelini aradığım anlamına gelmez. Bahsettiğim yatağa girip de başını yastığa koyduğumda gözlerinin içinde gözlerimi göreceğim kadar bir görsellik şart. Beğenmediğim kadınla nasıl evleneyim?
Önce görselliğe bakıp, sonra az önce bahsettiğiniz özellikleri arıyorsanız işiniz çok zor.
Çünkü bu kadın modeli mükemmel olandır ve mükemmel hiçbir insan yoktur.
Sadece kendini mükemmel sanan kibirli insanlar vardır.
@Sakaryalim bu maddeler aşırı seçicilik oldu, tabi ki seçici olmak gerekiyor. Çünkü boşanacak düşünceyle evliliğe girmek istemiyorum. Kadınların da evliliğe koyması gerektiği konular var. Kadınla sırf kadın olduğu için evlenen dolu kalitesiz erkek var. Ben yapamam.
Herşeyin aşırısı zarar. Aşırıyı normale çekmeyi başarmalısınız. Daha öncede söylediğim gibi. Kusursuz indan yoktur. Bulamazsınız.
Ayrıca kimse boşanmak için evlenmez. Seviyorsa eğer.
@Sakaryalim ben bile bile lades demek istemiyorum. Zaten günümüzde kadınların aldatma oranları da ortada. Benim bu saatten maceraya girecek bir yaşım yok. Ciddi bir ilişki ve iki cihanlık bir yuva. Günü birlik ilişkiden de uzağım, maddi destek arayan ahlaksızlardan da.
Bunlara dicek sözüm yok amenna.
Benim söylemek istediğim aradığınız kriterlerin fazlalığı.
İnanın bu kriterde kadın yoktur dünya üzerinde.
Birde, Anlayışlı olmayı, hoşgörülü olmayı, kusurları ile kabullenebilmeyi sadece karşısındakinden beklemek bencillik olur.
İnançlı olan birine uygun düşmez.
@Sakaryalim aradığım kriterler bende olan özellikler. Merhamet duygusundan bahsediyorsunuz ama burada merhamet göstermemi gerektiren bir mecra olmadığını söylemek istiyorum. Merhametim de vicdanım da yanımdaki insana olmalı. Herkese karşı ise sert ve katı bir duruşum vardır.
Benim kastım burası değildi. Bütün hayatınız için geçerliydi.
Velev ki dediğiniz gibiyseniz diyecek söz yok.
@Sakaryalim yazdıklarınızı çok iyi anlıyorum. Ama mizaç ve fıtratın da gerçekliğini biliyor olmalısınız. Bazen anlayışlı olmak istersiniz ama bunun aptal yerine konulmayı tetiklediğini tecrübe edersiniz ve git gide çerçeveyi daraltırsınız.
Çevreyi daralttığınızı siz bilin.
Aptal konumuna düşmeyecek kadar akıllı biri olduğunu ön görüyorum. Lâkin çevreyi daraltırken insanlara şans vermeyi unutmayın. Aklinizi yine kullanın. Ama bunu siz bilin. Onlar değil.
İnanın bu saha eğlenceli oluyor 🙂
@Sakaryalim kadınları daha da tanıdıkça çok daraltmam hayrıma oldu. Çünkü çok bozuk kişi gördüm. En aklı başında kadın bile bir müddet sonra yalpa yapıyor. İstikrarı yok.
Canı yanan kadınlar, darbe yemiş siz.
Karşı karşıya gelmeniz kötü olmuş. :)
@Sakaryalim ben o kadar insanî düşünmüyorum. Kadınların duygusal olmadığını, paylaşımcı olmayıp bencil davrandıklarını, haksızken bile kendilerinin hep haklı olduğunu, işlerinin güçlerinin tamamen paraya odaklı olduğunu çevremdeki tüm kadınlara ispatladım.
Karşınızda da bir bayan var.
Bunların hangi birini sohbetimiz esnasında gördünüz?
En basiti bunun analizini yapalım genellemeyi bırakarak.
@Sakaryalim bahsettiklerim için tanıyor olmam gerekiyor.
Sohbetimiz boyunca demiştim. Tanımanız gerekmiyor.
@Sakaryalim Anlık da bu hemen belli olmaz. Ben de burada kendimi olduğumdan farklı gösterebilir miyim?
"Merhamet duygusundan bahsediyorsunuz ama burada merhamet göstermemi gerektiren bir mecra olmadığını söylemek istiyorum. Merhametim de vicdanım da yanımdaki insana olmalı. Herkese karşı ise sert ve katı bir duruşum vardır. "
Bunu söyleyen sizdiniz. Eğer bu söylediğiniz farkıysanız zaten aradığınız kriterleri arama hakkınız yok. Çünkü bu özellikler sizde olmaz.
Velev ki bu yazdığınız doğrudur, kendinizi farklı gösterme gayeniz olmaz.
Dürüst İnsan her yerde kendini belli eder. Farklı gösterme gibi saçmalığa ihtiyaç duymaz.
Kendinizi doğru insan olarak nitelendirdiğiniz için buna ihtiyaç duymayacağınızı tahmin etmiştim.
Beni yanılttığınız için teşekkür ederim.
Size iyi günler dilerim...
Bir ihtimal, şöyle ki karşıda pozitiflik yakalarsam konuşurum amma velakin olmayınca direkt red ediyorum 🤷🏻♀️
Ben öyle evlendim. Allahıma hamd olsun çook iyiyiz.
Güven çok önemli sanaldaki birine ne kadar güvenebilirsiniz ki
Reelin baht karaligi sanala da yansiyor, evlenebilir gencler
Olmayacak bir şey değil. İyice tanımak güvenmek lazım. Tercihim aynı şehirde olmamız. Diğer türlü istemiyorum. Uzak mesafe ilişkisi bana göre değil.
ben olumsuz bakıyorum ama yapan yapıyor ne yapiyim gerçi reele dökülürse sıkıntı kalmıyor da neyse ben yine de reelden tanımayı tercih ederim
Hiç sıcak bakmıyordum ama kısmet işte, olabilir😄
Kişiyi Tamamen Tanıdıktan sonra Sorun yok olumlu ama tam tanımadan karar vermek çok yanlış
Sanmiyorum büyük konusmim ama internet nrt de kaliyor..
İnternet bir araç. Zamanla ve doğru sorular ile güven kazanılırsa pekala da ilişki kurulup evlenilebilir.
Kırk fırın ekmek yemesi lazım. İmkansız değil ama imkansıza yakın diyebilirim.
Tanışmak olur ondan sonrası zaten yüz yüze devam eder karşılıklı anlaşılır ise neden olmasın süreç bir noktadan sonra yine birebir görüşmelere gidiyor
Yıl kaç olmuş hala aynı sorular insanlar eskiden beri evleniyor zaten 😁🙄
İnternet Bi aracı daha sonra gerçek tanıma reelde olduguu için olabilir bence
Büşra Ayaydın gibi tatlış bir hatun bulsam hemen evlenirim...
Hayır evlenmem sosyal medyadan tanıştığım böyle reelde tanışmam lazım
1 yılı geçmediğim bir ilişki ile ilgili evlilik kararı almam, nereden tanışmış olursak olalım
Ön yargı kadae kotu bisey yoktur. Kimseninde garantisi yoktur deneme yanilma.
Sanalda çok sahtekar var tabi ama iyileri de var o kişiyi iyice tanıyıp güvenirsem ve seversem evlenirim
Dediğin gibi kısmet bu işler senin de kısmetin başka yerde olmalı
Şans çok önemli. Şansın varsa kısmetin çöplükte olsa sana hayır getirir. ŞANS
Tabiki de olumsuz hatta ben tecrübeyle kanıtlayım benim babam annemle ayrıldıktan sonra ikinci eşiyle internetten tanışıp evlendi. 2 sene sonra kadın internetten tanıştığı biriyle babamı aldattı ahahahdhsj
sanal alemde çoğu insan karşısındakini tipsiz itici görür canlı konuşunca karşı karşıya işler %80 değişiyor
ben olumlu bakıyorm ya ama bı o kadarda reelde konusucaz o sekılde
Kesinlikle, İnternette ki birine inanmam ve güvenemem, keza onlarda aynı şeyi benim için düşünürler.
Ciao
Hayatımın aşkını tiktokta buldum gibi bir hiş var ben olumlu bakıyorum djdkl
Gayet normal, aksini söyleyenler hangi mağarada yaşıyorlar acaba
Kısmet işleri olmaz diyemez kimse. Evlenenler var çevremde de oldu mutlular bildiğim kadarıyla. Hayatın karşına ne çıkaracağı belli olmuyor.
İlgisiz soğuk sana çıkmaz tabi
xdxdxd doğrudur
Olumsuz bakmıyorum ama pek benlik bir şey değil.
Hayır güvenemem
Her şey ihtimal dahilinde. Evlenmemek de dahil
Hayatta her şey olabilir
Bizim zamanımızda yeni yeni başlamıştı, hoş bakmazdı insanlar böyle ilişkilere kabul görmedi.
Günümüzde biçok insan evleniyor
Reele dönerse ve ciddi bir insansa güvenirsem neden olmasın☕
Tanıyıp güvenirsem neden olmasın
Şans
Olumsuzum bu konuda. Biraz da şans işleri bunlar
Olabilir ama iyi tanımak lazım bence
Bence olmaması gereken durum.
ben evlenirim sanırım
Ahahahhaa profil Fotoğrafına bayıldım :)
Sanırım evlenmem. Güvenmem çünkü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?