Güncellemeler
+1 yıl
Bir arkadaşımız soruyu egm ye şikayet etmiş. Egm burayı inceliyor ise şunu söyleyeyim. "Benim böyle bir olayla ilgim yoktur. Aklıma böyle bir suç geldi. Yani acaba böyle yapan bir kişi ne cezası alıyordur. Yeterli bir hukuki yaptırım uygulanıyor mudur onu merak ettiğim için böyle bir soruda bulundum. Olayı ciddiye almaya gerek yok, böyle bir şey söz konusu değildir. Bir nacizede arkadaşımız sorup soruşturmadan gaza gelip şikayette bulunmuş. Onun adına özür dilerim sizden."
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
kullandığın her bir kimlik için nitelikli dolandırıcılıktan toplu ceza alırsın
3-8 yıl arası en az 1 kimlik için. 50 kimlik kullandıysan 50 x 3-8 yıl
yok artık cinayet mi bu
cinayetten daha az yatarsın
bu arada ekran görüntüsü alındı egm ye ihbarda bulunuldu
egm bunu beğendi
bol şanslar
Afferin canım kim sallayacak senin ihbarını hwidhwjwhw sadece merakımdan sordum
devlette gecikme olabilir ihmal olmaz bugün olmzsa bir gün kapında
KS dahil tüm sunucularında log kayıtlarını en z 10 yıl tutma zorunluluğu var
onlineislemler.egm.gov.tr/Sayfalar/Ihbar.aspx
tamam yavrucum gelsinler yalan ihbardan da seni alsınlar
kimse ben yapıyorum demek tüm suçlular aynı taktiği kullanır bi arkadaşım der kuzenim der merakımdan sordum der. henüz fiili bir işlem yapmış olmasan bile bu kimlik bilgilerinin elinde bulunması dahi kvkk kapsamında seni uzun yıllar içerde tutar
öyle bir şey olmadigi için np yavrucum. sen de öyle saçma sapan ihbarlarda bulunup emniyet müdürlüğünü saçma sapan işlere sokma.
beni bağlayan bi durum yok ad telefon bile vermeme gerek yok formda ekran görüntüsünü de atmışım
yalan ihbar olup olmadığını onlar belirler merak etme
bak ben sana bir öğüt vereyim hatta bunu da şikayet edebilirsin. İspiyonculuk hiç iyi bir şey değil. Yani şu an ben burada suç işlemiyorum aklıma bir suç geldi ve o suçun kanundaki cezasını merak ettim. Ve bilir kisilere sordum. Belki birini yaparken gördüm ve onu merak ettim belki de tamamen farklı bir şey. Ama böyle suçları falan ihbar ediyorsan sen suçları işleyen kişiler tekin kişiler değil ve eli kolu her yere uzanan kişiler olabilir. Tekrar söylüyorum kendim için değil ileride daha dikkatli ol diye bir tavsiye düşün. Sadece bu olay için de demiyorum. Belki bir yerde bir suç gördün. Belki biri bir uyuşturucu satıyor belki de başka bir şey. Sen onu ispiyonlarsın. Ve sırf senin ihbarın sayesinde eli kolu çok uzun olan bir şebeke hapse girebilir. Ha bu şebekenin başındaki kişi seni bulabilir. Nerden bulacak falan deme. Her türlü bulur. Bunu sen çok iyi biliyorsun. İçeride falan adamı da olabilir bir hacker da bulabilir. Onu sen daha iyi bilirsin. İşte seni bulunca gelip kafana da sıkabilir gelip başka bir şey de yapabilir. Çünkü sen o adamın hapse girmesine neden oldun. Ha iyi yaptın eline sağlık ama. Tekrardan diyorum bu dediklerim bir tavsiye. Kendi işine bak sen. Öyle şikayet etmek falan bir gün gelir seni harcarlar. Değmez yani. Anlatabildim mi bilmiyorum. Tekrar diyorum bunu tehdit olarak algılama tavsiye veriyorum. Beladan uzak dur diyorum. Kendine dikkat et diyorum yani
oo bir de tehdit bunun da ekran görüntüsünü aldım
tavsiyene gerek yok dünkü çocuk değiliz
tehdit değil kardeşim niye yanlış anlıyorsun. ben sadece tavsiye verdim
Papara hesabını doğrulamadan cacık yapamazsın, kimliğin ön yüzünü istiyor uygulama.
Kimlikler fotoğraflı olunca o fotoğrafa biraz montaj yapılınca sistem doğruluyor
Seri numarasıda gerekiyor kimlikte.
Hocam çalıntı kart diyorum yani arkalı önlü kimlik
Ha sen direkt kimlik diyorsun, ben t. c. kimlik anladım sadece.
Şikayet edilirse bulunur mutlaka kimin yaptığı, Savcılık talebiyle Papara'dan hesabın nerede oluşturulduğu ve kimin kullandığı belirlenebilir.
Cezası ne olur
Hapise kadar gider
Çok tehlikeli bir iş
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!