İspanya’da bir sosyal medya fenomeni daha sağlıklı olmak için kendi regl kanını içtiğini açıkladı. Bilim insanları uygulama için ‘bilimsel değil’ diyor.
Sosyal medyada takipçi kazanmak için yapılanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Daha fazla etkileşim almak için her türlü çılgınlık deneniyor
İnsanlar sosyal medyanın giderek cazibesinin artması ile birlikte daha fazla beğeni takipçi ve gelir elde etmek ve kendilerini öne çıkarmak için akıllara durgunluk veren denemeler yapıyorlar.
İşte haberlere konu olan bazı olaylar;
Bir kadın Fransız hardalı sürdüğü karpuzu yiyerek video çekti ve kısa sürede viral oldu. Sadece bu değil yüksek kalorili yiyecekleri yiyenler litrelerce kola içenler acı biber yemek için sınırları zorlayanlar gibi birçok örneği duyduk. Hatta kendi sınırlarını zorlamak isterken hastanelik olanlarda vardı.
Geçtiğimiz günlerde bir Youtuber kendi kullandığı uçaktan atlayarak kendi küçük planör uçağını düşürdü.
Spor salonlarında antreman öncesi kuru protein tozu yutma denemeleri bir fenomene dönüştü. Doktorlar bu denemenin boğulmaya, kazayla solumaya, aşırı tüketime, yaralanmaya ve ölüme yol açabileceği konusunda uyardılar. Hatta 20 yaşındaki bir influencer, su katılmamış protein tozunu yedikten sonra kalp krizi geçirdi.
Nefes tutma denemeleri birçok kullanıcı arasında popüler olan bu deneme 10 yaşında bir çocuğun ölümüne sebep oldu.
Bedenleri üzerinde tehlikeli dövme makyaj estetik ve uygulamalar yaparak fenomen olmaya çalışanlarda zaman zaman kendi sağlıklarını tehlikeye attılar.
Selfie çekerken ölen ve yaralananların sayısı her yıl % 100 oranında artış gösterdi. İnsanlar daha fazla etkileşim almak ve cesaretlerini ispatlamak için yapmış oldukları denemelerde maalesef canlarını kaybettiler veya yaralandılar. Kesin olmayan istatistiklere göre son 6 yıl içerisinde 278 kişi selfie çekmeye çalışırken canından oldu.
Sosyal medyada bu şekilde takipçi kazanmak için yapılan tuhaf tehlikeli ve yasadışı denemelere gerek olduğunu düşünmüyorum. Sosyal medyada yaptığı yemeklerle gezdiği ülkelerle kendi uzmanlık alanında çektiği videolarla fenomen olan daha fazla takipçi ve etkileşimi olan onlarca güzel örnek var.
Eğer bir alandaki bilgi ve uzmanlığınız diğer insanlara ilham oluyorsa takipçiniz arttığı gibi saygınlığınız ve kazancınız artar.
İnsanların popülarite uğruna delirdiklerini görmek çok kötü! Bu kadar sapıtma noktasına gelmeleri akıl tutulması başka bir şey değil Acınası haldeler yazıkl!
Milyonlarca insan bu dünyanın kıymetini bilemeden sadece tüketerek yaşıyor, işin ironik tarafı bu dünyayı yaşanılır hale getirmeye çalışanların kiymetinin bilinmemesi.
Cahil kalmak habersiz kalmak bazen daha çok mutlu ediyor insanı kanka. Ben mutluluğumun arttığı bir ana şahit olamadım zaten bırakayımda daha da dibe gitmesin bari.
Biri bu tarz şeylerden dolayı mortingen olacak ama ne zaman olacak bilmiyorum. Aylar öncesinde iki arkadaş tiktok videosu çekerken biri çatıdan düşmüştü. Birileri aynı duruma düşebilir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Şu an tam da regl döneminde bunu gördükten sonra bi değişik hâl aldım. 🤢
Regl vücuttan atılan kirli kan vücuda tekrar almak çok saçma
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Birde bunların tiktok versiyonu var. Biri ayıcık gönderince şöyle bir tepki veriyorlar "woğagaga Hüseyin naptıın? Ogoggaagag Hüseyin napıyorsuuun?". Tabii ki daha fazla göndermesi için. (tiktok falan izlemiyorum eleştiri kanallarında görmüştüm)
Daha fazla etkileşim almak için her türlü çılgınlık deneniyor
İnsanlar sosyal medyanın giderek cazibesinin artması ile birlikte daha fazla beğeni takipçi ve gelir elde etmek ve kendilerini öne çıkarmak için akıllara durgunluk veren denemeler yapıyorlar.
İşte haberlere konu olan bazı olaylar;
Eğer bir alandaki bilgi ve uzmanlığınız diğer insanlara ilham oluyorsa takipçiniz arttığı gibi saygınlığınız ve kazancınız artar.
Örnekler çoğaltılabilir.
Sen değil KS değiştirmiş yorumu mu hgfdsa
@_kirazçiçeği_ ne yazmıştın.