Özellikle öğrencilik adı altında Twitter’dan yemek dilenen, para dilenen kişi sayısı her gün artıyor. Burada da her gün onlarcasını görüyorum parası yetmediği için borç isteyenleri hatta tefeci soranları. İnsan cebindeki kadarını harcamayı neden öğrenmez?
Sosyal medya dilencileri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bir insanlar kredi kartları ile borçlu yaşamaya alıştırıldı. Bu nedenle ihtiyacı olmasa da birşeyler alır oldu. İkincisi ekonomik olarak gelir getiren işler azaldı. ( Bunun sebebi de çok ciddi kamu kaynak israfı ve eğitim kalitesinin azalması) Düşük gelirle insanlar temel ihtiyaçları için bile borca ihtiyaç duyuyor.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet daha dün gördüm burada aylık geliri 500 tl olan öğrenci 1000 tl kredi kartı kullanıyor ve tamamen borç içinde. İkinci dediğinizde de haklısınız ama ben öğrencilerin tek sorununun gelirlerinden fazla harcamaları, cafe cafe gezmeleri, gratis watsons’dan fazla fazla alışveriş yapmalarını görüyorum. Sigara tüketimi de var çoğunda. Temel ihtiyaçları da başkalarından görmeye çalışıyorlar
Ben genel olarak toplum durumunu yazdım. Öğrenci ile ilgili duruma tabiki vakıf değilim. Onu siz daha iyi analiz etmişsiniz.
Aslında öğrenci davranışları da yine toplumun anlayışında ki değişimle alakalı. Benim tanıdığım bir tıp öğrencisi var. Defalarca ufak tefek yardımım olsun istedim. Kabul etmedi. O kadar yoğun bölüme rağmen internet sitesi hazırlayarak gelir kazanmaya çalışıyor.
Eskiden toplumda borçlu yaşamak bir ardı. ( Aslında bu da borçlu ölmeyi iyi görmeyen hadislere dayanan bir alışkanlıktan geliyor) Şimdi borç isteyen dilenen bu gençler Aileden borç içinde yaşamayı görüyor. Sonrasında kendisi de dileniyor.
Dilencilik bunun hangi kısmında? Birileri yardım istiyor etmek isteyen yardımcı oluyor. Biri sana böyle bir şey yapsa hiç düşünmeden evet diyeceğine eminim. Böyle küçük tatlı şeylerin sizin gibilerini rahatsız etmesi beni güldürüyor
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sokaktakiler de yardım istiyor yardım etmek isteyen ediyor. Bunun adı dilencilik. Birşey dileniyorsunuz yardım eden ediyor.
Öncelikle herkesin ailesi bir değil. Part time öğrenci arayan işyerlerinin çoğu kendisine köle arıyor demektir. Kağıt üzerinde part time olarak görünüyor olmanız sizi bütün gün deliler gibi çalıştırmayacakları anlamına gelmiyor. Verdikleri paranın bir anlamı kalmıyor yapılan işe göre. Gider kyk kredisi alırım daha mantıklı. Yapılan şeyin doğru olduğunu savunmuyorum fakat herkesi bir görmenin de elle tutulur bir yanı yok.
Gerçekten ihtiyacı olan için iyi birşey ama al bence yemek parasını alkol, sigara ile harcayıp 10 gün sonra yemek parasını bulamayıp nasıl olsa ordan hallederiz düşüncesiyle plan yapıyorlardır
En İyi Cevaplar