En İyi Cevaplar
- +1 yıl
1 - Öncelikle, O sitenin editorune söyleyin önce parola ile şifre arasındaki farkı öğrensin sonra bilgi paylaşsın.
2 - Ne yaparsaniz yapın eğer farklı sitelere aynı parola giriyorsaniz geçmiş olsun. Her siteye farklı parola gireceksiniz ama her siteye ;)01 Yorumla
- +1 yıl
Hatırlayamayacağım türde çok fazla harf, sayı, büyük harf, özel semboller kullandığım şifreler kullanıyorum. Bunları bir yere not ediyorum. Her kullandığım mecrada da telefona sms ya da mail doğrulaması ile girilebiliyor.
00 Yorumla
- +1 yıl
Elektronik entegrelerin model kodlarını kullanıyorum genelde ya da klavyeden rastgele tuşlara basıp birbirine yakın olan harfleri değiştirip şifre yapıyorum onu kendime
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
- a+1 yıl
Şifrelerim asla böyle değildir :D
Rakam, harf, özel karakter ne var ne yoksa kullanırım genelde.. İşin komik tarafı neredeyse tüm mecralarda da şifrelerim benzer. Birini bulan diğerini de çözer ama bulmak aşırı zorlar :D30 Yorumla 1ı2ı3ı4ı5ı6ı7ı yapmıştım bir ara dmedjwmdnen ama kendim bile yazamıyordum aw
11 Yorumlaİki wifi sifresini hiç unutamam birisi bir pidecininn yaptığı
(şifresi: pide yersen soylerim )
Biride bir kafenin
(Şifresi: maalesef internet yok)
Bide bunları direk söylediğini düşünün işte 😄20 Yorumla2 adet bilinmeyen karakter, en az 1 büyük nir küçük harf ve rakamdan oluşuyor şifrelerim demek isterdim ama benşm şifrelerim de 123456 dan oluşuyor :))
10 YorumlaÖzel karakterler ve sayıların olduğu şifreler kullaniyorum daha güvenli oluyo. (Niye bizim sifrelerimize bakmışlar ya da böyle biseye niye gerek duydular. Bu haber doğru mu?)
00 YorumlaGerçekle uzaktan yakından alakası olmayan bir tweet. Biz kullansak madem, sifre kelimesini kullanırdık, neden pasword kelimesini kullanalım?
Biri işkembeden sallamış, maksat muhabbet olsun...00 Yorumla- +1 yıl
Benimkide öyle bir şeydi galiba yani buradaki hesap değilde başka bir yerdeki sosyal platformda öyle bir şey kullanıyordum sanane ama sonrasını hatırlayamadım kfjfjf
00 Yorumla - +1 yıl
googleye ardavuralzasd@hotmail.com yaz :D kuzenimin şifresi gözüküyo orada
01 Yorumla- +1 yıl
Kaldırmışlar Sanane2 di şifre :D
- +1 yıl
bunları hiç kullanmadım o kadar sayılı büyük küçük harfli ya da uzun şifreler kullanıyorum ki unutmamak için kağıda yazıyorum başkası hayatta bulamaz sjdnskjf
00 Yorumla Bunlar nasıl şifre
Loren60*-1
Lopez60*-1
Serenia90*-1
Sedna30*-1
gibi şifreler kullanırlarsa sağlam..
Ben bunun gibi şifreler kullanıyorum yabancı.00 Yorumla- +1 yıl
Bendeki şifreler kola kapaklarının altından çıkan şifreler gibidir ve hiçbirinin anlamı yok. Harf ve rakam karışık
02 Yorumla- +1 yıl
Yıllardır kullanıyorum ezberledim artık. ☺Ama kimileri için zor olabiliyor
- +1 yıl
İlkokulnumaram (.) ismin ilk harfi ( 1 ) SOYİSİM 3. HARFİ (_) PLATFOM BAŞHARFİ (.) lisenumarası (.) platformsonharfi :) tüm algoritmam ifşa oldu.
00 Yorumla He ya ben de faceye girerken sadece numaramın son rakaminı farkli girdim. sifre aynı sanane benjmde öyleydi bi baktim yanlislikla hesap çalmışım 🙃
00 Yorumla- +1 yıl
Kullandığım şifreleri neden söyleyeyim 😂😂
Ben de o tarz kolay tahmin edilebilen şifreleri kullanmam00 Yorumla - +1 yıl
Her hesap için farklı ama mantıklı şifrelerim var mesela telefon şifrem; qazplmwsxokn klavyede yukarıdan aşağı sağ 3 sol 3 sağ 3 sol 3 şeklinde
00 Yorumla - +1 yıl
Bu millete cuk oturmuş.. Mal la bunlar... Gidip hackleyesi geliyo insanın sonra neden ifşa oldum müslüman bir ülke de :D
00 Yorumla - +1 yıl
Bütün hesaplarimda kullandığım bir şifre var ismim geçen aile boyu aynı şifreyi kullanırız ne anlam taşır bilmiyorum
00 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 360 cevap paylaştı. Ben uuzn bir cümlenin sessiz harfleri rakam ve ünlem işareti kullanıyorum hacklenmesi mümkün değil 😂
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben isim olarak şifre kullanıyorum.. Numaralı şifreler sakat..
04 Yorumla- +1 yıl
İsim+numara+işaret
- +1 yıl
Örnek 06l12l2010%08l08l1905# 😎
- +1 yıl
123456 neyse de Kırk yil dusunsem sifremi sanane yapmazdim🤔
10 Yorumla - +1 yıl
Çok zor ve uzun yapıyorum genelde bu yüzden hepsini bir kenara not ettim 😃
14 Yorumla- +1 yıl
Neden devlet makamindan misiniz 😁
- +1 yıl
@Sevda13490 Şerefsizlik olsun diye uğraşsın kırmak isteyenler fkdjdja
- +1 yıl
Bizi kim merak etsin kanka yikigiz biz😅😆
- +1 yıl
@Sevda13490 Ben işimi garantiye alayım da dfkdkjds
Peki bu bilgiyi paylaşan arkadaş nereden biliyormuş bu şifreleri?
12 Yorumla- +1 yıl
Hacker
- +1 yıl
Şimdi oturup bunu düşüneceğim
- +1 yıl
ben isim ekleyip yanına tarih ekliyom rastgele
00 Yorumla - +1 yıl
Çok defa kullandım. Umurumda değildi kullandığım hesaplar.
00 Yorumla - +1 yıl
ne kadar gereksız nufus var degıl mı bu ukede ve bunlar oy kullanıyor
00 Yorumla - +1 yıl
Zor şifreler tercih ederim. Söylediğimde de, yazarak gösterdiğimde de doğru yazamayanlar olur :D
00 Yorumla - +1 yıl
Hahaha. İnanmıyorum. Eski şifrem sanane123tü. Uzun süre bir çok hesapta kullandım
00 Yorumla - +1 yıl
İkisi de değil. Aynı şifreyi kullanamıyorum zaten. Güvenlik nedeniyle 3 ayda bir değişim isteniyor.
00 Yorumla - +1 yıl
amann zor koyunca kendim bile unutuyorum da... ama bu kadar basitte koymuyorum
00 Yorumla bence burdan çıkarılacak en büyük ders şifre yönetici uygulamaların kullanılmaması gerektiği
00 Yorumla- +1 yıl
Banane ya da 987654 şifresini kullanıyorum. Acaba bulurlar mı şifremi.
00 Yorumla - +1 yıl
Koyduğum şifrelerin tahmin edilmesi imkan dahilinde dahi değil, o derece…😄
00 Yorumla - +1 yıl
Küçük harfler ve rakamlar kullanıyorum maalesef yeterli değil ama unutmam çok yüksek ihtimal.
00 Yorumla Ben öyle şifreler koyuyorum ki çok zaman ben bile unutuyorum
012 Yorumla- +1 yıl
Sifreni -} unutma {- yap
- +1 yıl
@Dertliymxm Vay çok yaratıcı
- +1 yıl
Tabiii :d bnde unutuyordum öyle yapmistim
- +1 yıl
@Dertliymxm ben genelde ilkokul numaramla tuttuğum takımın kuruluş yılını yazıp sonuna da soyadımı falan yazıyorum sonra da unutuyorum
- +1 yıl
E unutursun tabi bide cok uzun o
- +1 yıl
@Dertliymxm seninki de çok kısa ama
- +1 yıl
Unutma123
ya da dogum yilin - +1 yıl
@Dertliymxm 19unutma98 nasıl :D
- +1 yıl
Ya hyr sen onu da ubutursun
1998unutma miydi
Unutma1998 miydi
19unutma98 miydi
98unutma19
Muydu dersin ahhqhjdjdmsskfk - +1 yıl
@Dertliymxm çözmüş ya iki dakikada dmxkdmdmc
- +1 yıl
Ee ne sandin 😜😛😂
- +1 yıl
@Dertliymxm deli 🤭😂
- +1 yıl
Bi şifrem var herkes öğrendiği içinonun farklı kombinasyonlarını üretiyorum
00 Yorumla Kullanmam öyle şifreler, aksine daha farklı kullanırım, bana özel bir şifredir.
00 YorumlaMerhaba işi bilen insanlar için şifre değil kilit bile koysanız nafile :)
06 Yorumla- +1 yıl
Zor şifreleri bile hackerlar kırabilir mi
- +1 yıl
@portakal_şekeri seni her saniye izleyebilir kırılamayacak bir sistem yok hangi saniye ne yaptığını bile bilir ama bu bir bilişim suçu tabikide sen anlamazsın bile
- +1 yıl
O zaman neden en az 8 karakterli büyük küçük harf ve işaret içeren şifre girilmesini zorunlu tutuyorlar
- +1 yıl
@portakal_şekeri onlar sadece bir önlem yoksa kimse teknolojiyi kullanmaz
- +1 yıl
İnsanlara güven vermek amaçlı kurallar mı sadece
- +1 yıl
@portakal_şekeri Evet ama bu işi herkes yapamaz bilen bilir yani internet üzerinde güvenli diye bir şey yok ama yani madonna (temsili) gibiler varken sizinlede kim uğraşsın
- +1 yıl
Kesinlikle sanmiyorum. 12345 olabilir de. Diğerleri değil bence
00 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı. Rakam + büyük ve küçük harf + özel karakter + en az 25 haneli
00 YorumlaTik tokçu Z kuşağında başka ne şifre beklene bilir ki..
00 YorumlaSanane mi? Bir tanesi bile aklıma gelmez bu şifrelerin. Bence en çok kullanılan şifre 1453 1907 1905 tir özelliklede bankamatiklerde 😊
00 Yorumla- +1 yıl
İçimde büyük küçük harf ve noktalama işaretleri ile sayılar içeren şifre kullanıyorum
00 Yorumla Misyon içinde vizyonsuz olduk demek ki. 😃 Bu şifreleri kullanmam.
00 Yorumla- +1 yıl
benimki baaya eğişik kimse bulamaz burayda yazmam skmfklm
00 Yorumla - +1 yıl
5+qd6th+ şiresi kullanıyorum
İnternet şifre kullan23700 Yorumla - +1 yıl
ben koyuyorum valla :d ama aralarında yok bunların :d
00 Yorumla - +1 yıl
Yıllardır net kullanırım. Hiç öyle şifreler koymadım. 😊
00 Yorumla şifrenin kendisini de şifreliyorum ben.
Binary ve İngilizce de katıyorum araya00 Yorumlabenimki hiç kimse bulamaz saçma sapan bir şey koydum :D
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 1b cevap paylaştı. Araba marka modelleri, numara karışık şifreler kullanırım.
00 YorumlaBen çoğunluğa uyanlardanim tel şifrem 1 den 6 ya kadar ama aramızda kalsın 😊
00 Yorumla- +1 yıl
Rastgele harf (büyük, küçük dahil), rakam ve sembollerden oluşturduğum şifreleri ezberliyorum.
00 Yorumla ZOboi5GBkf7OOtU benimkisi bu bulabilen olacağına zennetmiyorum
00 Yorumla- +1 yıl
Çok karmakarışık şifrelerim var. Mit gelse çözemez 😅
00 Yorumla - +1 yıl
Ben şifrelerimi sanane yapacak kadar düşmedim benim mail adreslerim sanane
00 Yorumla - +1 yıl
Kimsenin aklına gelmeyen şeyler kullanıyorum.
Mayıs ayına kadar 8 yıl idi ki, burada şifrem 123456789 idi00 Yorumla - +1 yıl
Yazılım mühendisi olunca şifre konusunda hassasım 😂😂
00 Yorumla - +1 yıl
Rastgele bir şifre yazıp not defterine alıyorum her hesap için farklı en iyi yöntem
10 Yorumla Benimkilerde böyle oluyor genelde
10 YorumlaKaldkd neden söyleyelim ne saçma sorular
23 Yorumla- Devamını Gör (103)
Detaylı bilgi
Neden kolay şifreler seçiyoruz?
Sadece Türkiye’de değil dünyanın hemen her yerinde insanlar daha kolay hatırlayabilecekleri şifreleri tercih ediyorlar. Hatta kendilerine göre biraz zor olan şifreler ise kendisinin veya aileden birisinin adı doğum tarihi veya özel bir yıl dönümü tarihi olabiliyor.
Dijital şifreler hayatımıza yaklaşık 20-25 yıl önce girdi. Önce bankamatik şifresi olarak hayatımızda yer aldı. Herkes açısından kolay ve güvenli bir dönemdi. Eğer kartınızı çaldırmazsanız sizin açınızdan bir probleme dönüşmüyordu ama sonra internet sosyal medya ve hayatımızda yaptığımız rutin işlerin çoğu dijitale aktarılınca neredeyse aklımızda tutmamız gereken şifre sayısı 50'yi buldu.
Peki biz insan olarak niye yine en kolayını seçtik? Tüm mail sosyal medya e -ticaret siteleri e-devlet gibi uygulamaların neredeyse tamamına aynı şifreler verdik. Aslında güvenli olan birbirinden farklı şifreler olması gerekirken biz yine en kolay yolu seçtik.
Peki güvenli olmadığını bile bile neden bunu yapıyoruz derseniz? Çünkü şifreler akılda tutamıyoruz. Dolayısıyla önümüzde iki seçenek kalıyor ya basit şifreler ya da zor bir şifre bulup her yerde o şifreyi kullanıyoruz.
İşin açıkçası bu karmaşanın basit ve kolay bir yolu var eğer klavye dizilimini takip eden şifreler oluşturursanız hem hatırlaması hem de kolay ve çok güvenli şifreler oluşturabilirsiniz.
Klavye dizilimi ile şifre oluşturmak için bir harf veya işaret seçip devamındaki sıralamayın. Büyük harf, küçük harf, rakam ve karakter olarak takip ederseniz güvenli ve akılda kalıcı şifreler üretebilirsiniz işte size bazı örnekler YUıo89-/ FRty67₺& gibi.